به گزارش ایرنا، در این نشست، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز حضور دارد.
میخاییل اشپیندلگر وزیر امور خارجه اتریش در شانزدهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستار رعایت تعهدات و حفظ حقوق بشر توسط دولتها شد.
اشپیندلگر با تاکید بر حمایت از خیزشهای منطقه خاورمیانه و آفریقا، افزود: وضعیت در بلاروس، لیبی و دیگر کشورها نشان میدهد که سرکوبها نه تنها حقوق بشر، بلکه مشروعیت و اقتدار دولتها را نیز نقض میکند.
وی تاکید کرد: اتریش همراه دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از انتقال صلح آمیز این کشورها به سمت دموکراسی و حقوق مدنی فعالانه حمایت می کند.
وزیر امور خارجه اتریش درباره وضعیت لیبی گفت: شورای حقوق بشر درباره نقض حقوق بشر در لیبی با تشکیل یک نشست ویژه، واکنش نشان داد و اکنون باید تلاش کنیم نتایج این نشست اجرا شود.
براساس این قطعنامه که جمعه گذشته در نشست فوق العاده شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو تصویب شد، کمیسیون تحقیقات بین المللی برای بررسی احتمال نقض حقوق بشر و وقوع جنایت جنگی تشکیل می شود.
شورای حقوق بشر در ژنو هر ساله به مدت 10هفته نشست های مختلفی برگزار می کند.
در سه روز نخست شانزدهمین نشست شورای حقوق بشر در محل دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، مقامات عالی رتبه کشورهای مختلف سخنرانی خواهند کرد.
برنامه کاری چهار هفته ای این نشست، شامل موضوعات مختلف سازمانی و رویه ای، از جمله ارتقا و حمایت از حقوق بشر، حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، وضعیت در فلسطین و دیگر سرزمین های اشغالی، پیگیری و اجرای بیانیه وین و برنامه عمل، نژادپرستی، تبعیض نژادی، اجرای بیانیه دوربان و برنامه اجرا است.
وظیفه این شورا نظارت بر اجرای مفاد منشور حقوق بشر در کشورهای عضو سازمان ملل متحد است.
در این مجمع 47 کشور عضویت دارند و هر ساله یک سوم اعضای جدید این شورا به مدت سه سال انتخاب میشوند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، به عنوان جانشین کمیسیون حقوق بشر اختلاف بر انگیز این سازمان، عمل میکند.