به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اینترنتی میدل ایست آنلاین، این کاغذ دیواری که دانشمندان در موسسه فناوری کالسروهه در غرب آلمان آن را ساختهاند روی دیوارهایی که از آجر یا خشت ساخته شده چسبانده میشود و نوعی مقاومت افقی در برابر حرکات جانبی زمین در زمان وقوع زمین لرزه به این دیوارها میدهد.
موریتز اوربان پژوهشگر موسسه کارلسروهه که سرپرستی این پروژه را در اختیار دارد گفت: این کاغذ دیواری برای ساختمانهای ساخته شده از آجر یا سنگ در مناطقی که زمین لرزه در آنجا زیاد روی میدهد بسیار مناسب است.
وی افزود، با چسباندن این پوشش روی دیوار، در زمان زمین لرزه صرفا ترکهای کوچکی در دیوار ایجاد میشود ولی جنس ماده به گونهای است که از فروریختن آن جلوگیری میکند.
اوربان افزود: در زمان وقوع زلزله دیوارهای عادی متلاشی میشوند و حتی ممکن است کل ساختمان ریزش کند ولی ما با استفاده از این ماده دستکم میتوانیم پیوستگی دیوار را حفظ کنیم.
در هر صورت زمین لرزه موجب ضعیف شدن دیوار میشود ولی این ماده از فروریختن آن جلوگیری میکند. این کاغذ دیواری هوشمند همچنین مجهز به حسگرهایی است که می تواند تکانهای ضعیف را تشخیص دهد و ساکنان منزل را از وقع زلزله قبل از آغاز شدن تکانهای شدید آگاه کند.
اوربان و همکارانش برای آزمایش پوششی که ساخته اند از جکهای هیدرولیکی برای ایجاد زمین لرزه در آزمایشگاه استفاده کردند. هرچند هنوز این کاغذ دیواری به بازار عرضه نشده است ولی در آلمان مورد توجه قرار گرفته است و این ماه توانست جایزه ابتکار در بخش صنعت را که دولت آلمان به بهترین ابداعات اختصاص می دهد به دست آورد.