با وجود تاکید فراوان بزرگان جریان اصولگرا بر لزوم وحدت و تقویت ائتلاف 7+8 برخی رسانه ها و گروه های سهم خواه طی روزهای گذشته تلاش بسیاری را برای بر هم زدن سازوکارهای این ائتلاف آغاز کرده اند .
خبرسازی علیه نمایندگان گروه ها و جریانات اصولگرا و تخریب برخی اظلاع و شخصیت های حاضر در این ائتلاف از جمله اقدامات سهم خواهان بوده است . برخی از این رسانه های تمامیت خواه به بهانه اینکه ائتلاف باید شامل نمایندگان گروه ها باشد نه افراد حقیقی بدون اشاره به نوظهور بودن برخی جبهه های چند روزه خواستار حضور نماینده آنان در ائتلاف و حذف نمایندگان شخصیت هایی شده اند که به لحاظ پایگاه اجتماعی ، محبوبیت مردمی و سازمان رأی بسیار قوی تر از برخی گروه های سیاسی نوظهور هستند .
برخی از تحلیلگران سیاسی نیز معتقدند جریان انحرافی که مشهور به طراحی عملیات پیچیده و چند لایه سیاسی و انتخاباتی است ، برای از میان بردن وحدت موجود میان اصولگرایان تصمیم به استفاده از رسانه ها با گرایش های ظاهراً متفاوت گرفته است . بنا به این تحلیل ها ممکن است برخی از این رسانه ها ظاهراً حامی اصولگرایان و مخالف جریان انحرافی باشند ،اما در عمل با ایجاد انشقاق در میان اصولگرایان به سود جریان انحرافی رفتار کنند .
هر چند هنوز ارتباط میان دریافت آگهی های تبلیغاتی میلیونی توسط این سایت ها با اختلاف افکنی های اخیرشان بین اصولگرایان به صورت قطعی مشخص نشده است ، اما به عقیده صاحب نظران هر گونه اختلاف افکنی میان اصولگرایان و تلاش برای حذف نمایندگان شخصیت های با نفوذ این جریان ، اقدامی است نابخردانه که می تواند آرایش انتخاباتی را به سود جریان انحرافی تغییر دهد .
این در حالی است که چهره های سیاسی جریان اصولگرا به صراحت اعلام کرده اند ائتلاف 7+8 مدلی به مراتب جامع تر از ائتلاف اصولگرایان در انتخابات مجالس گذشته است و می تواند چتری فراگیر برای اصولگرایان محسوب شود .
در همین زمینه حمید رضا ترقی عضو حزب موتلفه اسلامی با اشاره به برخی فضاسازی های اخیر درباره حضور نمایندگانی از سوی برخی افراد حقیقی در این جمع میگوید: "به طور روشن ما دو نوع جریان و تشکل سیاسی داریم. یکی آنهایی هستند که به صورت رسمی و حزبی کار تشکیلاتی میکنند و یکی هم شخصیتهایی هستند که بر اساس شبکه اجتماعی در جامعه، طرفدارانی دارند و یک سازمان رای مشخص تشکیل دادهاند که شبیه احزاب و گروهها به شمار میآیند و میتوانند در کمیته حضور داشته باشند."
همچنین عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران با بیان اینکه مدل ترکیبی 7 + 8 میتواند به تصمیمگیری محکمتر، کارآمدتر و جامعتری در عرصه انتخابات بینجامد، گفت:" کمیته وحدت اصولگرایی مجموعه اصولگرایان را نمایندگی میکند و نتیجه این شورا برای اصولگرایان قابل قبول است."
مجتبی شاکری عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در گفتوگو با فارس ، در خصوص نقش کمیته 15 نفره در وحدت اصولگرایان، اظهار داشت:" اصولگرایان در طی انتخابات گذشته از اطمینان بالایی برای تصمیمگیری صحیح برخوردار شدند. به طور مثال آنها ابتدا با شورای نیروهای انقلاب و سپس با جمعیت آبادگران و جبهه متحد اصولگرایی و بعد با ترکیب 6+ 5 در انتخابات حضور پیدا کردند اما خرد جمعی در این دوره این بوده است که گروه جامعتری یعنی 7 + 8 در نظر گرفته شود. "
وی با بیان اینکه مدل ترکیبی 7 + 8 میتواند به تصمیمگیری محکمتر، کارآمدتر و جامعتری در عرصه انتخابات بینجامد، ادامه داد: "ضرورت برخورداری از مکانیسم وحدت، اصولگرایان را گردهم آورده و نتیجه این شورا را برای اصولگرایان قابل قبول کرده است."
پیشتر نیز بزرگان اصولگرا همچون آیت ا... مهدوی کنی نسبت به هرگونه رفتاری که منجر به شکاف میان اصولگرایان شود هشدار داده ، خواستار همراهی همه جریانات اصولگرا با روند ائتلاف موجود شده اند .
در همین حال برخی تحلیلگران سیاسی بر این باورند رفتار سهم خواهان که تحت عناوین مختلف با وضعیت موجود ائتلاف 7+ 8 مخالفت می کنند عملاً به سود جریان انحرافی است . چرا که این جریان با استراتژی " موتور روشن و چراغ خاموش " مشغول برنامه ریزی برای انتخابات آتی است و در سایه درگیری میان اصولگرایان می تواند با راحتی بیشتری اهداف و برنامه های خود را پیگیری کند. ضمن اینکه شکاف میان اصولگرایان یک فرصت مغتنم برای جریانی است که طی یک عملیات پیچیده و چند لایه به دنبال فتح اکثریت کرسی های مجلس نهم است .