همشهری آنلاین: در حالی که 200 روز از مرگ دانشجوی سنندجی در کشور مالزی می‌گذرد ولی همچنان خانواده وی پیگیر مشخص شدن دلایل مرگ وی و برخورد با راننده متخلفی که باعث بروز حادثه شد، هستند که تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، جلیل مشتاق دانشجوی نخبه کردستانی در روزهای پایانی اسفند ماه سال 89 در کشور مالزی به دلیل تصادف رانندگی جان خود را از دست داد ولی علیرغم گذشت حدود 200 روز از وقوع این حادثه تاکنون پیگیری های خانواده وی برای مشخص شدن دلیل مرگ وی به نتیجه ای نرسیده است.

دکتر جلیل مشتاق که روزهای پایانی تحصیل خود را در دانشگاه upm مالزی سپری می‌کرد بر اثر تصادفی که بنا به گفته اعضای خانواده اش مشکوک و غیرقابل قبول است جان خود را از دست داد و اما گلایه اصلی خانواده وی عدم همکاری مسئولان به ویژه سفیر کشورمان در مالزی برای پیگیری این موضوع و لزوم تلاش بیشتر برای برخورد با عوامل یا عامل بروز این حادثه رانندگی است.

دکتر جلیل مشتاق که در طول زندگی 42 ساله خود خدمات بسیاری را در استان کردستان ارائه داد در حادثه ساده رانندگی و به دلیل اهمال کاری پلیس و بیمارستان کشور مالزی جان خود را از دست داد و هم اکنون پیگیری های خانواده وی برای برخورد با عوامل مرگ این دانشجوی نخبه به جایی نرسیده است.

یکی از برادران جلیل مشتاق با اشاره به جزئیات این تصادف و دلایل مرگ وی، گفت: بر اساس گزارش ثبت شده در اداره پلیس مالزی برادر من روز 28 اسفند ماه و راس ساعت 12:30 ظهر تصادف می‌کند و بعد از گذشت بیش از دو ساعت وی به بیمارستان انتقال داده می شود و البته پلیس حاضر نیست دلیل این اقدام خود را توضیح دهد و پیگیری های ما در این زمینه نیز تاکنون نتیجه ای نداشته است.

جمال مشتاق ادامه داد: در حالی که بر اساس عکس های ثبت شده در اداره پلیس مالزی برادر من بعد از وقوع تصادف خود از ماشین پیاده شده و در کنار ماشین خود نشسته است و این نشان می دهد که وضعیت عمومی وی مناسب بوده است ولی دلیل دیر اعزام کردن وی به بیمارستان هنوز مشخص نیست و البته نکته مهمتر این است که ایستگاه پلیس در نزدیکی این حادثه قرار داشته و مسیر محل حادثه تا بیمارستان نیز کمتر از 10 دقیقه است.

وی گفت: بر اساس گزارش ثبت شده توسط بیمارستان، برادرم با پای خود و حدود ساعت 14 وارد بیمارستان شده و متاسفانه تا ساعت پنج نیز هیچ گونه معاینه ای از وی صورت نگرفته است که مسئولان بیمارستان دلیل این کار را عدم آشنایی وی با زبان انگلیسی می دانند این در حالی است که وی علاوه بر تحصیل در دانشگاه به عنوان مدرس در یکی از مراکز علمی در مالزی نیز تدریس می کرده و تسلط کاملی بر زبان انگلیسی داشت.

مشتاق بیان کرد: بعد از گذشت سه ساعت در بیمارستان و به دلیل ورم شکم وی، پزشکان اقدام به ویزیت و سپس عمل جراحی وی می کنند که متاسفانه این اقدام خیلی دیر بوده و بعد از عمل وی به دلیل خونریزی بیش از حد دچار مرگ مغزی می شود و بعد از گذشت یک روز دار فانی را وداع گفت این در حالی است که هیچگونه زخمی بر روی بدن وی مشاهده نمی شد و متاسفانه اهمال کاری پزشکان و پلیس مالزی عامل اصلی مرگ برادرم بودند.

وی یادآور شد: در حالی که برادرم با همسر خود در مالزی سکونت داشت اما تلاش های همسر وی برای جویا شدن وضعیت وی نیز نتیجه ای در برنداشت زیرا نه تنها پلیس بلکه شبکه بیمارستانی مالزی تا ساعت 10 شب وقوع این تصادف را ثبت نکرده بودند و وی نتوانسته بود از وضعیت همسرش آگاه شود و بعد از گذشت چندین ساعت و سر زدن به تمام بیمارستان‌های مالزی و به صورت اتفاقی در جریان موضوع قرار گرفته بود.

برادر مرحوم جلیل مشتاق گفت: در حالی که برادرم به دلیل تصادف جان خود را از دست داده بود که پلیس کشور مالزی و شرکت بیمه برادر من را مقصر اعلام کردند که بر اساس اطلاعات موجود به هیچ عنوان این امر ممکن نیست ولی متاسفانه مسئولان هیچگونه اقدامی برای روشن شدن وضعیت این تصادف انجام ندادند.

وی با تقدیر از رایزن علمی سفارت جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری موضوع اظهار داشت: هر چند که رایزین علمی سفارت طی دو سه روز اولیه همکاری بسیاری خوبی با ما داشت ولی متاسفانه علیرغم چندین بار درخواست ولی سفیر حاضر به پیگیری موضوع نشد و البته من در مدت یک هفته اقامت در مالزی بارها به سفارت مراجعه کردم ولی امکان ملاقات با سفیر را پیدا نکردم.

وی با انتقاد از عدم پیگیری این موضوع گفت: در حالی که بر اساس قوانین جاری سفیر کشورمان مسئول پیگیری وضعیت ایرانی هاست ولی تا این لحظه هیچگونه اقدامی در راستای پیگیری موضوع مرگ برادرم صورت نگرفت و این در حالی بود که تحصیل برادر من در کشور مالزی کاملا قانونی بوده و در چارچوب مسائل آموزشی کشور اقدام به تحصیل در این دانشگاه خارجی کرده بود.

 

 

 مشتاق با انتقاد از تبلیغاتی که در خصوص وضعیت مالزی صورت می گیرد، افزود: به هیچ عنوان وضعیت مالزی مطابق با تبلیغات صورت گرفته نیست و این کشور همانند طبلی توخالی است که صدای آن تنها از دور خوش است و وقتی که وارد این کشور می شوی وضعیت بسیار بد پلیس، شبکه بهداشت و درمان را می توان به روشنی حس کرد.

وی خواستار اطلاع رسانی بیشتر رسانه های جمعی در خصوص وضعیت کشور مالزی و دیگر کشورهای این چنین در منطقه شد و بیان کرد: رسانه ها باید با انتشار اطلاعات درست از حضور بیش از حد جوانان کشورمان در کشور مالزی به جد جلوگیری کنند زیرا این کشور تنها در ظاهر نماد پیشرفت و ترقی را دارد و در باطن با مشکلات بسیار زیادی مواجه است.

مشتاق با اشاره به لزوم پیگیری های جدی از سوی سفارت کشورمان در مالزی، مسئولان وزرات علوم و مسئولان وزارت خارجه عنوان کرد: ما تا مشخص شدن دلیل اصلی وقوع این تصادف و اهمال کاری شبکه بهداشت و پلیس مالزی موضوع را پیگیری می کنیم و انتظار می رود که مسئولان مربوطه نیز در این راستا ما را یاری کنند که البته این مهم نیز انتظار به جایی است.

دکتر جلیل مشتاق در سال 48 در شهر بوکان دیده به جهان گشود و در سال 66 در رشته عمران از هنرستان شهید نمکی موفق به اخذ مدرک دیپلم شد و در سال 72 در رشته مهندسی عمران آب از دانشگاه علم و صنعت تهران فارغ التحصیل شد و در مقطع کارشناسی ارشد و در رشته مورد علاقه خویش مهندسی محیط زیست گرایش منابع آب قبول شد و همزمان با تحصیل، کار در شرکت های مهندسی و مشاوره را آغاز کرد.

دکتر جلیل مشتاق به دلیل علاقه به خدمت به مردم کردستان به عنوان استاد در آموزشکده فنی شهید یزدان پناه سنندج و دانشگاه آزاد اسلامی این شهر نیز مشغول به تدریس شد و در سال 82 شرکت مشاوره نوژان آب را راه اندازی کرد و سپس در سال 84 با همکاری شماری دیگر از دوستان خود موفق به تاسیس جامعه مهندسان مشاور در استان کردستان شد.

وی در مدت چند سال اخیر موفق شد که شماری طرح و پروژه بسیار مهم را در استان کردستان اجرایی کند که از آن جمله می توان به مطالعه و ارزیابی بیش از دو هزار مدرسه روستایی و شهری در مقابل زلزله، ارائه طرح مقاوم سازی به بیش از 80 مدرسه که در نوع خود در کشور بی نظیر بود، طراحی و نظارت بر اجرای آبرسانی به بیش از 250 روستای کردستان و نظارت و طراحی 10 ایستگاه پمپاژ آب در کردستان اشاره کرد.

وی در سال 86 و برای ادامه تحصیل در دانشگاه upm کشور مالزی پذیرفته شد و با ارائه مقالات مختلف در نشریات معتبر خارجی و شرکت در کنفرانس های متعدد توان علمی خود را به نمایش گذاشت و در سال 89 موفق به اخذ مدرک دکتری شد که در زمان تدوین پایان نامه و در روز 28 اسفند ماه در تصادفی عجیب به صورت سطحی زخمی شد که اهمال پلیس و بیمارستان کشور مالزی موجب شد تا این دانشجوی نخبه کردستانی ساعاتی مانده به تحویل سال نو دار فانی را وداع گوید.