فضاپیمای بین سیارهای Phobos-Grunt هفته گذشته با هدف اینکه روسیه را پس از 20 سال بار دیگر به عرصه تحقیقات فضایی بازگرداند از پایگاه بایکونور قزاقستان همراه با موشک "زنیت 2" پرتاب شد اما پس از دقایقی ارتباط آن با مرکز کنترل زمینی قطع شد.
اکنون دانشمندان و کارشناسان در نقاط مختلف دنیا محاسبات خود را برای تعیین زمان و محل سقوط این فضاپیما آغاز کردهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، تلاش روسیه در روزهای گذشته برای نجات Phobos-Grunt نتیجهای در بر نداشته است و درحال حاضر تنها سرنوشتی را که میتوان برای این فضاپیما فرض کرد سقوط به زمین است.
در شرایطی که روسیه رسماً در مورد Phobos-Grunt سکوت اختیار کرده است محاسبات Norad (فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی) نشان میدهد که محتملترین تاریخ برای سقوط این فضاپیما 26 نوامبر است.
با ورود به اتمسفر زمین، این کاوشگر روباتیک که علاوه بر قطعات، محتوی 11 تن سوخت سمی است کاملا تجزیه میشود و تنها تکههای آن به زمین میرسد.
این فضاپیمای روس با 15 تن وزن پس از ماهواره آمریکایی Uars که اواخر سپتامبر و ماهواره Rosat آلمان که اواخر اکتبر به زمین سقوط کردند سومین کاوشگری است که در ماههای اخیر وارد اتمسفر زمین میشود.
همچنین به احتمال بسیار Phobos-Grunt در منطقهای بین 51.4 درجه عرض جغرافیایی شمالی و 51.4 درجه عرض جغرافیایی جنوبی سقوط خواهد کرد.
این منطقه شامل بیشتر نقاط آمریکا، بخشی از اروپا، تمام آفریقا، استرالیا، آمریکای جنوبی و آسیا میشود و به همین دلیل این خطر وجود دارد که سقوط در فضاهای دارای جمعیت انجام شود.