همشهری آنلاین: اطلاعیه ایران درباره مهندسی معکوس پهپاد آمریکایی در حالی که هواپیماهای آمریکا پیشتر هم شبیه‌سازی شده‌اند، کاملا معنادار است.

به گزارش پرس تی وی  پیتر گریر سه‌شنبه (۲۴ آذر) در کریستین ساینس مانیتور نوشت: این کار قبلا هم از سوی کشوری که آمریکا آن را در زمینه فن‌آوری دست کم گرفته، انجام شده است.

گریر می‌گوید در آگوست ۱۹۴۷ اتحاد جماهیر شوروی سابق در مراسمی از هواپیمای Tu-۴ Bull، نمونه شبیه‌سازی شده‌ای از بمب‎افکن سنگین آمریکایی B-۲۹، رونمایی کرد که مسکو در سال ۱۹۴۴ پس از این که این هواپیما مجبور به فرود اضطراری در پایگاهی در اتحادیه جماهیر سابق شد آن را توقیف کرد.

تهران اعلام کرده است که قصد دارد از مهندسی معکوس بر روی پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی RQ-۱۷۰ که روز یکشنبه، ۴ دسامبر ۲۰۱۱ (۱۳ آذر) واحد الکترونیک ارتش ایران به طور موفقیت‌آمیز توانست آن را با حداقل خسارت بنشاند استفاده کند.

این پهپاد جاسوسی در حال پرواز در آسمان شهر کاشمر، واقع در ۲۲۵ کیلومتری مرز افغانستان بود.

گریر افزود: ایران قصد برگرداندن آن را ندارد ... مهم نیست که رئیس جمهور اوباما چقدر مودبانه تقاضا کند.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه با شکستن سکوت چند روزه درباره به زمین نشاندن پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی توسط ایران از تهران تقاضای بازگرداندن این پهپاد جاسوسی را کرد.

رئیس جمهور آمریکا گفت: ما خواستار بازگرداندن آن هستیم. منتظر چگونگی پاسخ ایران خواهیم بود.

سردار احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران در پی این تقاضای آمریکا روز سه‌شنبه تصریح کرد که این پهپاد جاسوسی آمریکا جزو مایملک ایران است و در کشور خواهند ماند.

همچنین روز دوشنبه دیک چنی، معاون پیشین رئیس جمهور آمریکا با انتقاد از باراک اوباما به خاطر ناکامی در نابودی این پهپاد جاسوسی گفت، رئیس جمهور آمریکا باید به منظور جلوگیری از انجام تحقیقات توسط جمهوری اسلامی، برای نابودی فوری این هواپیمای بدون سرنشین فوق پیشرفته دستور حمله صادر می‌کرد.

دو مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود ۶ دسامبر (۱۵ آذر) در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان تایید کردند که این پهپاد بخشی از یک ماموریت شناسایی سازمان سیا و قادر به جمع‌آوری اطلاعات از داخل ایران با پرواز در مرزهای جمهوری اسلامی و افغانستان بوده است.

RQ-۱۷۰ که در زمینه طراحی شبیه به بمب‌افکن رادارگریز B-۲ نیروی هوایی آمریکاست توسط شرکت لاکهید مارتین طراحی و تولید شده است.

تهران می‌گوید که ماموریت جاسوسی آمریکا یک اقدام خصومت‌آمیز بوده و به خاطر نقض حریم هوایی توسط این پهپاد جاسوسی به سازمان ملل شکایت خواهد کرد. ایران از جامعه جهانی خواسته است که چنین تخلفی را محکوم و اقدامات لازم را برای خاتمه دادن به فعالیت‌های خطرناک و غیرقانونی اتخاذ کنند.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها