اما مصرف کشورهای مختلف بسیار متفاوت است. به این ترتیب که مصرف آب هر شهروند آمریکایی سالانه به طور متوسط ۲۸۴۲ متر مکعب است، مصرف آب هر شهروند هندی تنها ۱۰۸۹ متر مکعب و یک شهروند آلمانی به طور متوسط ۱۴۲۶ متر مکعب آب در سال است.
"ردپای آبی" نمایانگر میزان مصرف آب
نتایج تحقیق یادشده در نشریه علمی „Proceedings" که متعلق به آکادمی علوم آمریکا است، منتشر شد. مدت زمانی که این محققین تحقیق خود را انجام دادند برمیگردد به سال ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۰۵ میلادی. داشمندان برای نشان دادن میزان مصرف آب در کشورهای مختلف از کلمه "رد پای آبی" استفاده میکنند؛ ردپایی که هر انسان با تولید کالاهای صنعتی و محصولات کشاورزی و همچنین مصرف شخصی از خود به جای میگذارد.
به گزارش دویچهوله، این تحقیق علاوه بر این نشان داد که میزان مصرف آب در سرتاسر دنیا سالانه ۹۰۸۷ میلیارد متر مکعب بوده است. از زمان تحقیق تاکنون به دلیل افزایش جمعیت جهانی، این میزان بالا رفته است. به گفته دانشمندان، بزرگترین سهم مصرف آب را تولیدات کشاورزی دارد؛ به طوری که ۹۲ درصد ردپای جهانی آب را از آن خود میکند. سهم تولیدات صنعتی از مصرف جهانی آب دنیا حدود ۴/۴ درصد و مصرف خانگی ۶/ ۳ درصد است.
بالاترین مصرف متعلق به آمریکا، چین و هند
مصرف آب کشور چین سالانه ۱۲۰۷ میلیارد متر مکعب، هند ۱۱۸۲ میلیارد متر مکعب و آمریکا ۱۰۵۳ میلیارد متر مکعب است. علاوه براین کشور چین بالاترین میزان فاضلاب را در کل دنیا دارد.
به دلیل آن که مقدار زیادی از محصولات کشاورزی و صنعتی در دنیا تجارت میشوند، کشورها بدین وسیله به طور غیر مستقیم نیز مقدار زیادی از آب جابجا میکنند. واردکنندههای بزرگ آب در این میان ایالات متحد آمریکا، ژاپن و آلمان هستند.
مصرف آب برای تولید یک لیوان قهوه
"ردپای آبی" را در تولید یک لیوان قهوه میتوان مشاهده کرد. کشاورز برای تولید دانههای قهوه به سوخت و ماشین آلات نیاز دارد که تولید آنها نیز احتیاج به آب دارد. افرادی که در کشتزار فعالیت میکنند باید دانههای قهوه را بشویند و حتی حمل و نقل قهوه نیز نیاز به آب دارد. به این میزان آب، آبی که برای تولید شکر و شیر قهوه نیز لازم است، اضافه میشود. دانشمندان در کل این تحقیق به این نتیجه رسیدند که تولید یک لیوان قهوه به ۲۰۰ لیتر آب احتیاج دارد.