غلامرضا خواجهسروی در گفتگو با مهر، گفت: باید توجه داشت این کرسیها که مقام معظم رهبری موسس آن بودند در کشور یک ابتکار جدید به شمار می آید که با کارهای عمرانی معمول در دانشگاهها و برنامههای آموزشی و پژوهشی متفاوت است. کرسیها باید در حوزه رفتار و گفتار رویههای جدید را بنیان گذارد و برخی بخشهای فرهنگی را اصلاح کند.
وی ادامه داد: به همان اندازه که راه اندازی کرسیها کار جدیدی است سختیهایی را هم به دنبال دارد که نباید آن را بیاهمیت دانست. پس از تاکیدات مقام معظم رهبری درباره راه اندازی کرسیهای نظریه پردازی، وزارت علوم بدون تاخیر و به سرعت بنای این کرسیها را آماده ساخت تا فرمایشات ایشان در محیط دانشگاه عملی شود.
به گفته معاون فرهنگیاجتماعی وزارت علوم حتی بدون تدوین آییننامه اولیه به دانشگاهها تکلیف کرد که در چارچوب قوانین موجود کرسیهای آزاداندیشی را برگزار کنند.
خواجهسروی گفت: همچنین در فاصله کوتاهی آییننامه کرسیهای آزاداندیشی نوشته شد و در وزارت علوم مسئولانی مشخص شدند که مشکلات دانشگاهها را در زمینه کرسیها برطرف کنند.
این مقام مسئول در وزارت علوم با بیان اینکه از دو سال گذشته تاکنون 1300 کرسی آزاداندیشی در دانشگاهها برگزار شده است، ضمن مثبت ارزیابی کردن راه اندازی اولیه این کرسیها در سطح دانشگاهها تاکید کرد که عدد 1300 برای برگزاری کرسیهایی که تاکنون در دانشگاهها فعال نبوده اند، رضایت بخش است.
وی با تاکید بر ادامه برگزاری کرسیها در سال آینده، اظهار داشت: کیفیتر شدن کرسیهای آزاداندیشی باید در سال آینده تحقق بیشتری یابد و این کرسیها به سمت تخصصیتر شدن پیش رود و دانشگاه به محیط تضارب آرا و دیدگاهها تبدیل و باید از رفتارهای سخیف کاسته شود.
معاون وزارت علوم همچنین تاکید کرد که نه تنها کرسیها نباید شکل دولتی به خود بگیرند و شکل از بالا به پایین نداشته باشند، بلکه این دانشجویان هستند که باید کرسیها را برگزار کنند نه دانشگاهها.