وقتی کارآگاهان اداره پنجم پلیس آگاهی پایتخت در جریان زورگیریهای سریالی قرار گرفتند، بررسیهای گستردهای را برای دستگیری دزدان آغاز کردند. در تحقیق از مالباختهها مشخص شد آنها زمانی که از بانک یا مراکز تجاری بیرون آمده بودند در دام زورگیران موتورسوار قرار گرفته و اموالشان از سوی این افراد سرقت شده بود. بررسیها نشان میداد که سارقان پس از شکار طعمههای خود با تهدید چاقو و ضرب و شتم آنها نقشه زورگیریهای سریالی خود را اجرا کرده بودند.
ردپای زورگیران فراری
با افزایش تعداد شاکیان، ماموران خود را در برابر یک باند سازمانیافته دیدند که در قالب گروههای 2 یا 3 نفره دست به سرقت میزدند. تیم تحقیق در بازبینی دوربینهای مداربسته بانکها و مراکز تجاری، تصاویری از تعدادی از اعضای باند به دست آورد و در بررسی آلبوم عکس مجرمان سابقهدار، 2نفر از متهمان را شناسایی کرد. کارآگاهان پس از ماهها اقدامات اطلاعاتی گسترده و با زیر نظر گرفتن 2 عضو شناسایی شده باند دریافتند که این باند از 9سارق حرفهای تشکیل شده که فعالیت مجرمانه خود را صبحها شروع میکردند.
با این اطلاعات مخفیگاه هر 9 عضو باند در حاشیه پایتخت شناسایی شد و تیمهای عملیاتی پلیس در عملیاتی همزمان که بامداد 17 اسفند ماه صورت گرفت، تمامی متهمان را دستگیر کردند. با انتقال متهمان به اداره آگاهی، شاکیان آنها را شناسایی کردند و به تشریح ماجرای سرقتها پرداختند.
یکی از آنها گفت: 22 تیرماه 90 با گرفتن 3 میلیون و 500هزار تومان از بانک بیرون آمدم و سوار ماشینم شدم. در حالیکه پشت چراغ قرمز توقف کرده بودم، یک نفر در صندلی عقب را باز کرد و کیف دستیام را به سرقت برد. داخل کیفم همه پولی را که از بانک گرفته بودم و گذرنامه و مدارک شناساییام بود. جوان سارق بلافاصله بعد از دزدی ترک یک موتور نشست و در خلاف جهت خیابان پا به فرار گذاشت.
سرهنگ عباسعلی محمدیان، رئیس پلیس آگاهی تهران با اعلام این خبر گفت: متهمان در بازجوییها اعتراف کردند که با استفاده از موتورسیکلتهای هوندا اقدام به سرقت، زورگیری و گردنبند قاپی میکردند و در بیشتر مواقع چنانچه با مقاومت مالباخته روبهرو میشدند دست به ضرب و جرح آنها نیز میزدند. وی ادامه داد: قاضی پرونده با صدور مجوز انتشار عکس بدون پوشش چهره متهمان از دیگر شاکیان احتمالی خواسته است برای طرح شکایت به اداره آگاهی تهران مراجعه کنند.