اهواز: بروز پدیده گردوغبار شدید و همچنین حاکم بودن گرمای طاقت‌فرسا باعث شده تا مردم خوزستان در مقایسه با سایر استان‌های کشور از بیشترین مراجعه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی برخوردار باشند.

این در حالی است که تعداد بیمارستان‌های موجود در این استان جوابگوی مراجعه‌های فراوان مردم نیست و حتی مراکز موجود به‌علت قدمت بالا یا جنگ، فرسوده شده‌اند و نیاز به بازسازی اساسی دارند.

به گزارش مهر، اغلب مردم شهرهای استان حتی برای یک آزمایش ساده و ابتدایی نیز مجبور هستند به استان‌های مجاور و یا مرکز استان مراجعه کنند. استان خوزستان با جمعیت حدود 4میلیون و 600‌هزار نفر، 54‌باب بیمارستان دارد که از این تعداد 50‌بیمارستان دولتی و 5 باب خصوصی هستند. بافت قدیمی بیمارستان‌ها، نبود تجهیزات و کادر پزشک متخصص کافی و روند کند ساخت بیمارستان‌ها عمده‌ترین مشکلات موجود در بیمارستان‌های خوزستان است.

شهرستان اهواز به‌عنوان مرکز استان دارای 20 بیمارستان است که 16باب از آنها دولتی و بقیه خصوصی هستند. بیمارستان رازی قدیمی‌ترین بیمارستان اهواز است که در سال1317 تأسیس شد ولی این بیمارستان هنوز بافت قدیمی خود را حفظ کرده و به گفته مراجعین، از لحاظ بهداشتی در وضعیت بسیار بدی قرار دارد.

بیمارستان ابوذر، تنها بیمارستان کودکان اهواز هم با حدود نیم قرن فعالیت، امروز در حالی به کار خود ادامه می‌دهد که تنها بخش اندکی از استانداردهای یک محیط بهداشتی، آموزشی در آن مشهود است؛ ساختمانی با بافت قدیمی، حیاطی با گنجایش اندک، دیوارهای قدیمی، محیطی خسته‌کننده حتی برای بزرگسالان تمام فضایی را تشکیل می‌دهد که باید پذیرای کودکان بیمار باشد. این بیمارستان در سال‌های اخیر تبدیل به قطبی در میان استان‌های همجوار نیز شده است و کودکان بیمار از استان‌های مجاور به این مرکز مراجعه می‌کنند در حالی که این بیمارستان دستگاه زباله‌سوز نیز ندارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آخرین دیدار خود از بیمارستان ابوذر اهواز گفته بود:‌ ساختمان این بیمارستان بسیار قدیمی و فرسوده و فضای فیزیکی آن نامناسب است که با توجه به مصوبه سفر استانی هیأت دولت، بیمارستان جایگزین 160‌تختخوابی در حال ساخت است.

مرضیه وحید دستجردی افزوده بود:‌ قرار است بودجه و اعتبارات بیشتری به پروژه ساختمان جایگزین بیمارستان ابوذر اختصاص یابد که این بیمارستان تا پایان سال91 آماده بهره‌برداری شود. بیمارستان امیرالمؤمنین اهواز نیز که یکی از بیمارستان‌های تأمین‌اجتماعی استان با بیشترین تعداد مراجعه‌کننده است، از لحاظ بهداشتی و کیفیت در وضعیت بسیار نامطلوبی قرار دارد.

خانم وزیر در این مورد هم گفته بود: بیمارستان تأمین اجتماعی جایگزین بیمارستان فعلی امیرکبیر اهواز در حال ساخت است که تاکنون 60‌درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با ساخت آن، بار مراجعه به بیمارستان امیرالمؤمنین کم خواهد شد.

قرارداد ساخت این بیمارستان 36‌ماهه است ولی به‌دلیل شرایط نامناسب زمین در محل ساخت بیمارستان و نیاز به افزایش استحکام بستر، انجام کار با کندی پیش می‌رود. تجهیزات بیمارستان تخریب شده امیرکبیر نیز فعلا به بیمارستان امیرالمؤمنین منتقل شده است و در این بیمارستان استفاده می‌شود. همچنین ساخت بیمارستان تخصصی سوانح و سوختگی اهواز حدود 20‌سال پیش آغاز شد ولی با گذشت این مدت زمان فقط 65‌درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

از طرف دیگر شهرستان باغملک که در نزدیکی ایذه قرار دارد، یک بیمارستان در حال ساخت دارد که تاکنون 40‌درصد پیشرفت کاری داشته و بیماران این شهرستان نیز برای درمان اولیه مجبور هستند که به بیمارستان ایذه مراجعه کنند. این در حالی است که خود شهرستان ایذه نیز مشکلات فراوانی دارد. ایذه دارای 2 بیمارستان بوده که یکی از آنها عملا تعطیل است و دیگری به‌دلیل دور بودن از مرکز شهر و نبود تجهیزات مناسب، قادر به خدمات‌رسانی خوب به شهروندان ایذه‌ای نیست.

خانم محمدی یکی از شهروندان ایذه‌ای می‌گوید: برای یک سونوگرافی ساده مجبور شده‌ام به اهواز بیایم. شهرستان رامهرمز هم با داشتن 102هزار نفر جمعیت در حال حاضر فقط یک بیمارستان 165تختخوابی دارد که فاقد آی.‌سی.یو، ان.آی. سی.یو، سی‌تی اسکن و تجهیزات دیگر است و مردم این شهرستان با گذشت20‌سال هنوز در انتظار افتتاح بیمارستان جدید هستند. این بیمارستان 96‌تختخوابی تاکنون 76‌درصد پیشرفت کار داشته و پیمانکار آن قول داده است در سال‌91 این بیمارستان آماده استفاده برای مردم رامهرمز باشد.

شهرستان اندیمشک هم از نبود بیمارستان مناسب بی‌نصیب نمانده است. پس از چندین سال که از افتتاح بیمارستان امام‌علی اندیمشک می‌گذرد، هنوز این بیمارستان فاقد تجهیزات استاندارد است و به خاطر همین امر بیشتر بیماران اندیمشکی برای مداوا به بیمارستان‌های شهر دزفول می‌روند.

این بیمارستان کمبود چشم پزشک و رادیولوژی دارد و نمی‌تواند در این زمینه‌ها به مردم این شهر خدمات دهد و به همین دلیل بیماران به اهواز و یا سایر شهرها مراجعه می‌کنند.

ماهشهر دیگر شهر استان خوزستان است که با 230‌هزار نفر جمعیت، فقط دارای 2 باب بیمارستان خصوصی است. یکی از این بیمارستان‌ها 50 تختخوابی است و دیگری بیمارستان پتروشیمی است که در 30‌کیلومتری ماهشهر قرار دارد.

در حال حاضر مسجد سلیمان 3بیمارستان دارد که هر سه قدیمی هستند و 2بیمارستان در حال ساخت نیز در این شهرستان وجود دارد که پیش‌بینی می‌شود این بیمارستان‌ها امسال به بهره‌برداری برسند. در دیگر شهرهای استان مانند هندیجان، شادگان و شوشتر نیز نبود بیمارستان‌های مناسب مشکلی اساسی برای مردم این شهرستان‌ها به‌وجود آورده است.

به‌نظر می‌رسد یکی از خدماتی که دولت باید برای جبران خسارت‌های ناشی از گرد و غبار به مردم خوزستان به خوبی ارائه کند ساخت و تکمیل بیمارستان برای تمامی شهرهای استان است که متأسفانه در این خصوص تاکنون اقدامات خوبی صورت نگرفته و مردم منتظر تحقق وعده‌ها هستند.