به گزارش همشهری آنلاین، غلامحسین الهام دو روز پیش در گفتگو با یکی از سایتهای خبری ضمن تأکید بر از دست رفتن کارآیی مجمع٫ افراد حاضر در مجمع تشخیص مصلحت را افراد بیکاری معرفی کرد که به دلیل ناتوانی برای حضور در مجلس هشتم به عنوان عضو مجمع انتخاب شدهاند.
این صحبتهای الهام با واکنشهای افراد بسیاری از جمله محمدرضا باهنر همراه شد. نائب رئیس مجلس در مورد اظهارات اخیر غلامحسین الهام مشاور رئیس جمهور در خصوص اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بخواهم شوخی و جدی جواب آقای الهام را بدهم باید بگویم اگر این تعبیر آقای الهام درست باشد الان خود او باید عضو مجمع تشخیص مصلحت باشد چرا که او عملا هیچ کاره است.
خلاصه گفتههای باهنر بر اساس آنچه خبرگزاریها منتشر کردهاند را در زیر بخوانید:
- اگر موضوعاتی که آقای الهام مطرح کرد درست باشد حدود 26 نفر از کاندیداهایی که به مرحله دوم انتخابات نهمین دوره مجلس راه یافتند باید به مجمع بروند که بیشترشان هم عضو جبهه پایداری هستند.
- من فکر میکنم کمی با دقت به بیانات مهم و سنگین رهبری در اولین دیدار با اعضای مجمع نگاه کنیم کفایت میکند و برای پاسخ دادن به آقای الهام و امثال ایشان همان سخنان ارزشمند رهبر انقلاب کافی است.
- اگر بخواهم شوخی و جدی جواب آقای الهام را بدهم باید بگویم اگر این تعبیر آقای الهام درست باشد الان خود او باید عضو مجمع تشخیص مصلحت باشد چرا که او عملا هیچ کاره است.
- ما در چارچوب قانون اساسی با توجه به توصیههای رهبر انقلاب درباره جذب حداکثری و دفع حداقلی از ورود افراد استقبال میکنیم و از اینکه نظام افراد پرخاشگر و اپوزیسیون داشته باشد لذت نمیبریم.
- شخصاً معتقد نیستم اصلاحطلبی مترادف با فتنه هست.
- در فتنه سال 88 کسانی که این کار را کردند خودشان بیشترین ضربه را در این زمینه خوردند و هر زمان که بخواهند این اشتباه را جبران کنند دیر نیست.
- اگر گروهی به دنبال این هستند که همه اصلاحطلبان را جزو فتنهگران بدانند ما این را قبول نداریم و معتقد هستیم که هرکس موضع خودش را مشخص کند و در چارچوب قانون اساسی فعالیت کند، نظام از او استقبال میکند.
- فضای چندصدایی به نفع انقلاب است.
- بازگشت اصلاحطلبان بستگی به همت و شجاعت آنها دارد اگر به خطاهای خود اعتراف کنند.
- فکر میکنم کسانی که میخواهند به عرصه سیاسی بیایند باید گذشته را جبران کنند و توهم تقلب را پس بگیرند.
- در قانون بودجه چارچوبهای فاز دوم هدفمندی این امر مشخص شده و ما اختیارات وسیع را به مجری در این زمینه دادهایم.
- دولت اگر بخواهد فاز دوم را اجرا کند باید در لایحه بودجه 4 ردیف شامل میزان درآمد، هزینههای پرداخت شده به خانوارها، هزینههای مربوط به حمایت از تولید و هزینههای ناشی از گران شدن پروژههای دولتی را در بودجه بیاورد بنابراین در چارچوب قانون بودجه سقف سال 90 خود را پر کرده است و برای 2 ماه اول سال جاری هم براساس مصوبه مجلس قرار شد دولت در دو ماه اول سال مانند گذشته عمل کند.
- فکر میکنم بعد از ارسال گزارش تلفیق به صحن علنی مجلس بودجه را به مجلس ابلاغ کنیم که در آن هم وضعیت بودجه و هم موضوع هدفمندی و تعداد گامهای دولت در این زمینه مشخص شده است.
- ما در این زمینه نظرات دولت را خواهیم گرفت و با یک تفاهم در آن چارچوب این قانون را اجرایی میکنیم البته در این زمینه دولت در فاز اول در زمینه حمایت از تولید به درستی عمل نکرد و بخشی از پول درآمد هدفمندی یارانهها از محل استقراض از بانک مرکزی بود که این عمر موجب تورم شد.
- استیضاحکنندگان وزیر کار معتقد بودند که آقای مرتضوی فردی دارای حاشیه است و تخصص و تجربه لازم را برای مدیریت یکی از بزرگترین بنگاههای کشور ندارد.
- درباره بازگشت یا عدم بازگشت آقای مرتضوی به سازمان تامین اجتماعی در روزهای اخیر اخبار متنوعی وجود دارد ولی آقای مرتضوی به استیضاحکنندگان اعلام کرده بود که بنده سرکار حاضر نمیشود و خبری هم که من دارم این است که ایشان به سر کار نرفتهاند.
- اگر مرتضوی در محل کار خود حاضر شود استیضاحکنندگان احتمالاً آن را دوباره مطرح میکنند ولی باید آنها به این موضوع توجه کنند که اگر بخواهند استیضاح به نتیجه برسد 6 تا 7 روز بیشتر فرصت ندارند.