فارس نوشت: بانک مرکزی در این بخشنامه جدید اعلام کرد: فروش ارز مسافرتی به هریک از مسافران هوائی (به استثناء سوریه ، عراق ، آذربایجان ، ارمنستان ، پاکستان ، افغانستان ، امارات متحده عربی و عربستان سعودی ، ترکیه، لبنان ، تایلند ، گرجستان، قبرس ، تاجیکستان ، ترکمنستان ، مالدیو ، اندونزی ، مالزی ، فیلیپین ،سنگاپور و چین) یک بار در سال و به میزان ١٠٠٠ دلار و یا معادل آن به سایر ارزها به نرخ رسمی میباشد.
فروش ارز مسافرتی به هریک از مسافران هوایی به مقصد کشورهای آذربایجان، ارمنستان، پاکستان، افغانستان، امارات متحده عربی، ترکیه، لبنان، تایلند، گرجستان، قبرس، تاجیکستان، ترکمنستان، مالدیو، اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور و چین یک بار در سال و به میزان ٤٠٠ دلار و یا معادل آن به سایر ارزها به نرخ رسمی است.
فروش ارز مسافرتی برای مسافران زمینی، ریلی و دریایی یک بار در سال به مبلغ ٤٠٠ دلار و یا معادل آن به سایر ارزها به نرخ رسمی است.
فروش ارز مسافرتی به مقصد عراق (عتبات عالیات) به مبلغ ٢٠٠ دلار و یا معادل آن به سایر ارزها به نرخ رسمی است.
همچنین فروش ارز مسافرتی به مقصد عراق (عتبات عالیات) صرفًا به زائرانی که از طریق کاروانهای تحت پوشش سازمان حج و زیارت اعزام میشوند امکان پذیر خواهد بود.
فروش ارز مسافرتی به مسافرین هوایی، زمینی، ریلی و دریایی کشورهای سوریه و عربستان (بابت عمره مفرده) به میزان ٤٠٠ دلار یا معادل آن به سایر ارزها به نرخ رسمی است.
براساس این گزارش مسافرانی که قبلا از ارز مسافرتی هوایی استفاده نمودهاند میتوانند در دو نوبت از ارز مسافرتی بابت سفر به سوریه، عراق و یا عربستان (بابت عمره مفرده) استفاده نمایند.
فروش ارز مسافرتی هوایی به مسافرانی که دو نوبت از ارز مسافرتی مربوط به سوریه، عراق و عمره مفرده استفاده نمودهاند، نیز مجاز خواهد بود.
فروش ارز مسافرتی به مسافرین با سن قانونی کمتر از ٢سال امکانپذیر نبوده و برای سنین ٢ تا ١٢ سال به میزان 50 درصد در هریک از حالات فوق خواهد بود یادآور میشود: تغییرات در ارز مسافرتی از روز 31 فرودین ماه سال جاری اجرایی شده است.
بانک مرکزی تا پیش از این بخشنامه طی یک سال گذشته 15 بخسنامه متفاوت و بعضاً متاناقض درباره ارز مسافرتی ابلاغ کرده بود که این مساله نشان از بیثباتی شدید در مدیریت ارزی کشور دارد.