به گزارش ایسنا، علیرضا یاوری ـ مدیر مجموعه آرامگاه فردوسی ـ در اینباره گفت: سردیس مهدی اخوان ثالث که توسط علیرضا قدمیاری هنرمند مجسمهساز نیشابوری ساخته شده، هماکنون در مزار این شاعر برجسته معاصر نصب شده است.
به گفته او، علاقمندان میتوانند از 25 اردیبهشتماه همزمان با روز بزرگداشت فردوسی با مراجعه به مجموعه این آرامگاه از تندیس مهدی اخوان ثالث نیز دیدن کنند.
همچنین علیرضا قدمیاری در توضیحی درباره این سردیس گفت: سردیس مهدی اخوان ثالث طی سه ماه با سنگ مرمر ساخته شد.
این اثر در ابعاد 40 در 40 و به ارتفاع 50 سانتیمتر است. دارای پایهای 120 سانتیمتری است و ارتفاع نهایی آن 170 سانتیمتر است.
البته این ابعاد طبق استانداردهای میراث فرهنگی درنظر گرفته شده است؛ زیرا در بناهای تاریخی نباید مجسمه نسبت به بنا تأثیرگذار باشد.
مهدی اخوان ثالث (م. امید) متولد سال 1307 در مشهد بود که چهارم شهریورماه سال 1369 در تهران درگذشت و در جوار آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی در توس به خاک سپرده شد.
اخوان ثالث از سال 1327 به نشر شعرهای خود پرداخت و در 1330 نخستین مجموعه شعر او با نام «ارغنون» در تهران انتشار یافت.
پس از این مجموعه در سال 1335 مجموعهای دیگر از آثار او با نام «زمستان» انتشار یافت و در سال 1338، «آخر شاهنامه» را که سومین مجموعه شعرش بود، منتشر کرد.
در سال 1345، مجموعه «از این اوستا» از او انتشار یافت و پس از این مجموعه، منظومه «شکار» را در سال 1345 و مجموعه «در حیاط کوچک پاییز در زندان» را به سال 1348 منتشر کرد.
همچنین دو مجموعه منتخب از شعرهای او با نام «عاشقانهها و کبود» و «بهترین امید» در سال 1348 منتشر شده است.
«دوزخ اما سرد» (1357) و «زندگی میگوید: اما باز باید زیست» (1357) از دیگر مجموعههای شعر اخوان ثالث هستند.
او همچنین پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مجموعه «تو را ای کهنبوم و بر دوست دارم» را منتشر کرد.