به گزارش ایلنا، میزان کشتار دام پس از انتشار خبر شیوع بیماری تب کنگو در کشتارگاههای مشهد کاهش یافته است و ۱۵ نفر از کارشناسان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی نیز با حضور در یکی از بزرگترین کشتارگاههای مشهد که تامین کننده ۹۰ درصد از گوشت استان است بر مراحل قبل، حین و پس از کشتار نظارت دقیق دارند.
تا کنون پنج مورد قطعی ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در خراسان رضوی شناسایی شده است که دو تن از این افرادشامل یک پزشک و یک نفر شاغل در کشتارگاه فوت کردند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی با اشاره به ابلاغ لزوم تجهیز تمام کشتارگاههای فعال استان به پیش سردخانه اظهار داشت: از کشتارگاههای فاقد این بخش خواسته شده است تا ضمن تسریع در تجهیز کشتارگاه، به طور موقت از پیش سردخانههای قابل حمل استفاده کنند.
محمد غفاری از شهروندان خواست گوشت مصرفی مورد نیاز خود را به هیچ وجه از محلهایی که به صورت سنتی به ذبح دام میپردازند تهیه نکنند و رسانههای استان نیز از درج آگهیهای ذبح دام در اماکنی جز کشتارگاههای مجاز، خودداری و مسئولان را در استمرار کنترل این بیماری یاری رسانند.
همچنین، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با اشاره به اینکه مورد جدیدی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان تایید نشده است گفت: استمرار کنترل این بیماری منوط به حفظ آمادگی و رعایت نکات بهداشتی از سوی تمامی نهادهای مربوطه است.
انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان از طریق تماس با خون حیوانات وحشی و اهلی مانند گاو، بز، گوسفند، خرگوش صحرایی و کنه است که خوردن شیر غیر پاستوریزه این دامها نیز میتواند یکی از راههای انتقال این بیمار باشد.
همچنین این ویروس از افراد آلوده با خون آنها و ترشحات بدن به انسانهای دیگر سرایت میکند. انتقال بیمارستانی از طریق وسایل پزشکی استریل نشده و از سر سوزن و وسایل و لوازم طبی آلوده است و به طور خلاصه انتقال به انسان عبارتست از کنه به انسان، حیوان به انسان و انسان به انسان.
تب کریمه- کنگو در انسان بیماری شدیدی همراه با علائم تب، سردرد، احساس سرما، درد عضلانی، پرخونی چشم و استفراغ ایجاد میکند و از روز چهارم خونریزی مخاط دهان، روده، رحم و زیر پوست نیز ظاهر میشود.
دوره این بیماری کهگاه با سرماخوردگی اشتباه گرفته میشود، ۴ تا ۱۳ روز است. در موارد حاد، بیمار به دلیل شوک، کمخونی، خونریزی شدید ریوی و عفونت منتشر در بدن، جان خود را از دست میدهد.
مشهد سالانه پذیرای بیش از ۲۵ میلیون زائر است که همین امر حساسیتهای نظارت و دقت و جلوگیری از شیوع بیماری را بسیار جدیتر میکند چه آنکه زائران هم میتوانند وارد کننده بیماری و هم عامل اشاعه این بیماری در دیگر شهرهای کشور باشند.