به گزارش روابط عمومی وزارت بازرگانی، ریاست هیات ایرانی این اجلاس را دکتر سید مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی کشورمان و ریاست هیأت عراقی را دکتر عبدالفلاح حسنالسودانی وزیر تجارت عراق برعهده دارند.
در این اجلاس که تا روز چارشنبه 16 اسفند ادامه خواهد یافت مذاکراتی درخصوص چگونگی افزایش حجم مبادلات بازرگانی، سرمایهگذاری، حمل و نقل، ارتباطات بانکی و گمرکی صورت میگیرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت بازرگانی، دکتر میرکاظمی وزیر بازرگانی در مراسم آغاز بکار کمیته مشترک بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و عراق با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران علاقهمند است تا در بازسازی جمهوری عراق، حضور و نقش سازنده و مؤثر داشته و به برقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه و رشد و اعتلای اقتصادی دو کشور کمک نماید،گفت: توسعه روابط اقتصادی باعث تحکیم صلح و دوستی بیشتر میان دو کشور میشود.
دکتر میرکاظمی با اشاره به دستیابی ایران به توانمندیهای علمی و فنآوری، تصریح کرد: بخشهای خصوصی و دولتی آمادگی دارند تا در تأمین کالاهای مورد نیاز خصوصاً کالاهای اساسی از هیچگونه کمکی دریغ نکنند.
وزیر بازرگانی آشنایی بخشهای خصوصی دو کشور، اعزام هیأتهای تجاری، برگزاری نمایشگاه و همایشهای مشترک را در شناخت توانمندیهای طرفین مؤثر دانست و ایجاد ارتباطات بانکی، گمرکی، حمل و نقل، مؤسسات استاندارد و طرح مسایل و مشکلات و رفع موانع تجار و سایر عوامل زیرساختی را در تسهیل و روانسازی تجارت مهم ارزیابی کرد.
دکتر میرکاظمی در سخنانی وجود علایق، مشترکات فرهنگی، دینی و اجتماعی و نیز داشتن مرز طولانی مشترک را از دلایل علاقه دو کشور به توسعه روابط اقتصادی عنوان و تشکیل کارگروههایی برای بررسی موانع موجود در استفاده از منابع و توانمندیهای ایران، اجرایی شدن توافقات انجام شده، انجام خدمات فنی و مهندسی، فراهم شدن زمینه فعالیت موسسات استاندارد و پشتیبانی تجاری از بانکها را لازم دانست.
عبدالفلاح حسنالسودانی وزیر تجارت عراق نیز در این مراسم ضمن ابراز علاقهمندی کشورش به ایجاد و گسترش ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، برقراری روابط اقتصادی را از پارامترهای مهم و تقویتکننده مناسبات دانست.
وی از رقم 3 میلیارد دلاری مبادلات تجاری میان دو کشور در طول سه سال اخیر خبر داد و خواستار اتخاذ تدابیری در جهت گسترش همکاریهای اقتصادی و بازرگانی و تداوم مذاکرات در زمینههای مختلف تجاری شد.
وزیر تجارت عراق استفاده از تجارب ایران در زمینههای برق، صنایع نفتی، ساخت و ساز و احداث موسسات بهداشتی را مهم و این موارد را از مشکلات عمده عراق پس از تغییر رژیم عنوان کرد.
وی تشکیل کمیتههایی در زمینههای تجاری و مالی،اقتصادی،علمی، فنی و پرورشی و نیز همکاری در امور روابط خارجی،مسایل حقوق بشر، بررسی مشکلات مهاجران و رانده شدگان را از موارد قابل بحث و تبادلنظر در اینگونه نشستها عنوان کرد.
لازم به ذکر است که در جلسه اختتامیه اولین اجلاس کمیته مشترک همکاریهای مشترک بازرگانی که روز چهارشنبه 16 اسفندماه سالجاری برگزار میشود، یادداشت تفاهم همکاریهای تجاری فیمابین با حضور وزرای بازرگانی و تجارت ایران و عراق به امضا خواهد رسید.