همشهری آنلاین: پس از ماه‌ها تأخیر، جدیدترین تلسکوپ فضایی ناسا ظرف دو هفته دیگر مأموریت خود را برای یافتن سیاه چاله‌های جهان و تحقیق درباره ماهیت اسرار آمیز آنها آغاز می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر، تلسکوپ جدید فضایی ناسا که از آن با عنوان نوستار (Nuclear Spectroscopic Telescope Array) یاد می‌شود قرار است 13 ژوئن (24 خرداد) از جزایر مارشال به فضا پرتاب شود. این تلسکوپ فضایی اشعه ایکس توسط موشک Pegasus XL به فضا پرتاب می‌شود.

این مأموریت مدتها به تأخیرافتاده و سرانجام تا 2 هفته آینده اجرایی می‌شود.

فیونا هریسون محقق اصلی مأموریت نوستار در موسسه تکنولوژی کالیفرنیا اظهار داشت: نوستار به مطالعه چگونگی تشکیل سیاه‌چاله‌ها و رشد آنها می‌پردازد و این که چگونه این فرآیندها بر سیاره‌های میزبان آنها تأثیر می‌گذارد.

وی گفت: این نخستین تلسکوپی است که بر اشعه‌های ایکس دارای انرژی بالا تمرکز می‌کند. این امر موجب می‌شود که نوستار برخی از گرم‌ترین، متراکم‌ترین و پرانرژی‌ترین پدیده‌ها را در جهان مطالعه کند که در این میان می‌توان به سیاه‌چاله‌ها و انفجارهای بزرگ ستاره‌ها اشاره کرد.

براساس اظهارات هریسون، نوستار این اجسام را با حساسیت بی سابقه‌ای از طریق مطالعه انرژی بالا و پایین و دامنه طول موج‌های کوتاه اشعه ایکس بررسی می‌کند. تصاویری که توسط نوستار ارسال می‌شود 10 برابر واضح‌تر از رصدگرهای اشعه ایکس کنونی در مدار است.

پل هارتز مدیر بخش فیزیک نجومی در دفترمرکز ناسا در واشنگتن اظهار داشت: این تلسکوپ پنجره جدیدی رو به جهان باز می‌کند. اگرچه ما با پرسش‌های علمی بسیاری این مأموریت را آغاز می‌کنیم اما می‌خواهیم موارد غیرقابل انتظاری کشف کنیم که موجب شود به پرسش‌ها و پاسخ‌هایی برسیم که تاکنون مطرح نشده‌اند.

ابتدا قرار بود این تسکوپ در ماه مارس (اسفند) پرتاب شود اما پس از آنکه ناسا تصمیم گرفت نرم افزارهای موشک پرتاب کننده را مجدداً بررسی کند، پرتاب به تأخیر افتاد.

این تأخیر بدان معنا است که بهای این مأموریت 165 میلیون دلاری چندین میلیون دلار دیگر یا چنددرصد افزایش یافته است.

براساس اظهارات هریسون، تلسکوپ ناسا داخلی‌ترین مناطق سیاه‌چاله‌ها را بررسی می‌کند، جایی که مواد داغ با سرعت نور افزایش می‌یابد.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها