در سفر رعایت نکات تغذیهای و بهداشتی بهمنظور حفظ سلامت و در امان بودن از برخی بیماریها بسیار اهمیت دارد.سید احمد ربیعی آلودگی مواد غذایی بهویژه آب آشامیدنی را یکی از موارد مهم در سفر عنوان و تصریح کرد: 90درصد از مشکلاتی که در سفر برای افراد بهوجود میآید ناشی از مصرف آب آلوده است لذا افراد باید در طول سفر از آبهای معدنی و بستهبندیشده استفاده کنند.
وی مسمومیتهای غذایی ناشی از مصرف غذاهای فاسدشدنی را یکی از مشکلات بهداشتی در سفر دانست و افزود: مسافران برای پیشگیری از این مشکلات، سعی کنند خوراکیهایی نظیر مغزگردو، گوجه فرنگی و خیار، شیرینیجات خشک و نیز آب آشامیدنی سالم همراه داشته باشند.این مشاور تغذیه از مسافران خواست مواد غذایی پخته شده را در ظروف دربدار گذاشته و در مکانی قرار دهند که گرمای آفتاب باعث فاسد شدن آن نشود.
ربیعی با تأکید بر اینکه، مسافران از مصرف ساندویچهایی که در تهیه آنها از تخممرغ، سس، سوسیس و کالباس بهکار رفته و نیز غذاهای آماده در بین راه خودداری کنند، بیان داشت: چنانچه این مواد بهصورت تازه مصرف نشوند محیط مناسبی برای رشد باکتریهای بیماریزا بوده و خیلی زود فاسد میشوند.وی ازخانوادهها خواست سبزیجات و میوهها را قبل از سفر در منزل کاملا شسته وضدعفونی کنند . ربیعی خاطرنشان ساخت: افراد از مصرف غذاهای پرچرب و خیلی سرخشده و نیز غذاهای شور مانند سوسیس و کالباس (مخصوصا افرادی با معده ضعیف)خودداری کنند، زیرا علاوه بر اینکه این مواد بسیار سنگین و دیر هضم هستند موجب خوابآلودگی راننده نیز میشوند.
ربیعی ادامه داد: خوردن آجیل در طول سفر تشنگی مستمر به همراه دارد لذا توصیه میشود در طول سفر از آجیل بهصورت خام و یا از مغزهای کم نمکتر استفاده شود. وی استفاده از آب آشامیدنی سالم و نیز مایعات را در طول سفر باعث فعالشدن کلیهها دانست و گفت: افراد در طول سفر باید از سلامت آبهای مصرفی خود هم در شستوشوی میوهها و سبزیجات و هم در نوشیدن، اطمینان حاصل کنند و در غیراین صورت از آبهای معدنی استاندارد استفاده کنند.
این مشاور تغذیه ادامه داد: افراد در طول سفر همراه غذا ماست بخورند، زیرا ماست باعث تقویت باکتریهای مفید روده میشود و آن را در برابر پارهای از میکروبهای عامل اسهال و مسمومیت مقاوم میسازد.ربیعی با اشاره به اینکه گوشت، شیر و سایر مواد لبنی از آن دسته مواد غذایی هستند که فسادپذیری بالایی دارند، گفت: برای جلوگیری از فاسد شدن لبنیات و سایر مواد غذایی میتوان در طول سفر از کلمن یخ استفاده کرد.وی درخصوص استفاده از غذاهای کنسرو شده در طول سفر افزود: توصیه ما به مسافران این است که از مصرف قوطیهای باد کرده و زنگزده بهطور جدی خودداری کنند و کنسرو را بهمدت ۱۵ تا 20دقیقه در آب بجوشانند.
ربیعی به مسافران توصیه کرد از مصرف سبزیجات و سالاد و نیز غذاهای پرچرب و پرادویه در رستورانها پرهیز کنند و افزود: غذاهای پرسس و ادویه میتواند طعم و عطر غذای فاسد شده را از بین ببرد.این مشاور تغذیه با اشاره به اینکه افراد در رستورانها از غذاهایی استفاده کنند که با حرارت کامل پخته میشوند، تصریح کرد: حرارت کامل آلودگی مواد غذایی را از بین میبرد.ربیعی با بیان اینکه مسافران در مصرف مواد غذایی سالم دقت داشته باشند، گفت: چنانچه نظارت و برخورد درست و جدی با رستورانها ومکانهایی که مواد غذایی نامرغوب ارائه میدهند، صورت گیرد، آمار مسمومیتهای غذایی در رستورانها کاهش مییابد.