پیش از این و حداقل دو بار، دکتر عبدالله جاسبی رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی در دومین و پنجمین همایش روابطعمومی الکترونیک در سالهای 85 و 88 وعده راهاندازی رشته روابطعمومی الکترونیک را داده بود که هیچگاه عملی نشد اما به قول یکی از دوستان دانشگاه جامع علمی و کاربردی، گوی سبقت را در این زمینه ربود که جای تشکر از تمام دستاندرکاران و بویژه دکتر محمد سلطانیفر رئیس کمیته علمی همایش روابطعمومی الکترونیک، دارد.
اما قبلتر، یعنی حدود 4 ماه پیش، منابع خبری اعلام کردند که برخی از کتب دبیرخانهی دائمی همایش روابط عمومی الکترونیک در ردیف منابع قابل رجوع دانشگاهی قرار گرفت.
در این خبر آمده بود: بر اساس آنچه در ویژگیها و شرح درس روابطعمومی الکترونیک دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامهطباطبایی و دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره برای نیمسال دوم سال تحصیلی 90-91 آمده است برخی از کتب منتشر شده توسط دبیرخانه همایش روابطعمومی الکترونیک به عنوان منبع قابل رجوع دانشجویان معرفی شده است.
روابط عمومی دوفضایی نوشته دکتر سعید رضا عاملی، تکنولوژیهای کاربردی روابط عمومی الکترونیک (دوجلد) نوشته دکتر حمید رضا ضیایی پرور و مجموعه مقالات همایش روابط عمومی الکترونیک از جمله این کتب بودند.
نکته قابل تأمل اینجاست که اینبار نیز، دانشگاه به تجربه متکی شد. همانگونه که آموزش روزنامهنگاری قبل از انقلاب و از روزنامه کیهان پاگرفت، چه بخواهیم و چه نخواهیم بر اثر پافشاری نهادهای اجرایی و بویژه دبیرخانه دائمی همایش روابطعمومی الکترونیک، ضرورت پرداخت جدیتر به موضوع و تربیت علاقمندان در رشته روابطعمومی الکترونیک به دانشگاهها تحمیل شد. البته نباید فراموش کرد اداره کمیته علمی همین دبیرخانه بر عهده جمعی از اساتید طراز اول دانشگاه بوده است.
همینجا این سؤوال پیش میآید که واقعاً بر سیستم اداری دانشگاههای ما چه میگذرد و چرا به این میزان از زمان عقب هستند؟
هر چه باشد تحقق رویای شکلگیری رشته روابطعمومی الکترونیک، آنهم در مقطع کارشناسی، مبارک است!
مدیرمسؤول ماهنامه مدیریت ارتباطات