علی لاریجانی روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگاران داخلی و خارجی وضعیت بحرانی فعلی فلسطین و لبنان را به زیان امنیت منطقه، دانست و تاکید کرد: ثبات پایدار با ورود نیروهای بیگانه و ارایه طرحهای ساختگی و مداخلهجویانه چون طرح خاورمیانه بزرگ و لشگرکشی و اشغال کشورها امکانپذیر نمیشود.
به گزارش ایرنا، وی افزود: در عراق هم دیدیم که لشگرکشی امنیت ایجاد نکرد و امروز وضعیت امنیت در این کشور به دو سال پیش بازگشته است.
لاریجانی ادامه داد: آمریکاییها نتوانستند امنیت را در عراق برقرار کنند. آنان گفتند میخواهیم برج دموکراسی در عراق برپا کنیم اما زندان ابوغریب از آن بیرون آمد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه "اشغالگران بدنبال سلطه بر منطقه و منابع غنی نفت و گاز هستند"، اظهار داشت: امنیت پایدار باید توسط دولتهای منطقه ایجاد شود.
لاریجانی ریشه درگیریهای منطقه را در رفتار آمریکا دانست و گفت: اطلاع داریم که سفیر آمریکا در عراق با برخی گروههای تروریستی جلسه گذاشت و از آنها خواست که محور مبارزات خود را به سمت ایران و شیعیان عراق معطوف دارند و در این راه به آمریکا کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای ایجاد آرامش و امنیت در منطقه باید به این تئوری پردازیهای مفتضحانه که منطقه را به غلیان و نقطهجوش میکشد، پایان داده شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: متجاوزان و اشغالگران باید بپذیرند که مردم منطقه هشیار هستند و میتوانند سرنوشت خودشان را تعیین کنند و نیازی نیست که آنها برای منطقه برنامه ارایه دهند.
لاریجانی در پاسخ به سووالی در خصوص موضع ایران در خصوص فلسطین و رژیم اشغالگر قدس نیز گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران دراین خصوص نیز این است که مردم منطقه اعم از مسلمان، مسیحی، یهودی و سایرین در یک انتخابات دموکراتیک و آزاد سرنوشت خود را تعیین کنند.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه با اشاره به مصاحبه لاریجانی با یک روزنامه هندی، پرسید: منظور شما از واکنشهای سرسختانه ایران به قطعنامه شورای امنیت در این مصاحبه چه بود؟
لاریجانی پاسخ داد: واژهای که خبرنگار این روزنامه به نقل از من منتشر کرد، واژه مورد استفاده من نبود. گاهی خبرنگاران اظهاراتی را بر اساس تحلیل و ارزیابی خودشان منتشر میکنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: من گفتم که آنها نباید انتظار داشته باشند که ما واکنش مناسبی در قبال رفتار نامناسب آنها داشته باشیم.
خبرنگاری با اشاره به سفر لاریجانی به سوریه از وی پرسید که آیا ایران در کنار کمکهای معنوی و مادی به لبنان، کمکهای نظامی هم به حزبالله خواهد کرد؟
لاریجانی گفت: حزبالله بخشی از بدنه مردم لبنان است که در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی به یک دفاع مدنی مبادرت ورزیده است، ما نیز از مردم لبنان و مقاومت حزبالله در مقابل تجاوز رژیم صهیونیستی حمایت معنوی میکنیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از رهبران گروههای مختلف عراقی در زمان دیکتاتوری صدام در عراق، گفت: دوستی امروز ما با رهبران مختلف عراق، نتیجه حمایتهای ما از آنها در دوران دیکتاتوری صدام است.
لاریجانی افزود: همچنان که ما از مردم و رهبران عراق در زمان جنایات صدام حمایت و دفاع کردیم در مورد لبنان و مردم مظلوم این کشور نیز از همبستگی لبنان حمایت میکنیم و کمکهای مادی و معنوی ما از مردم لبنان در حالی که این جنایات از سوی رژیم صهیونیستی انجام میشود نیز به همین دلیل است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه ایران هیچ کمک نظامی و تسلیحاتی در اختیار حزبالله و مقاومت لبنان نگذاشته است"، اظهار داشت: حزبالله نیازی به تسلیحات ما ندارد و ارسال موشک از ایران کذب محض است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: آنها توانمندی دفاع از خود را دارند و ما مقاومتشان را نجیبانه و شجاعانه میدانیم و رفتار وحشیانه اسراییل را محکوم میکنیم.
وی اظهار داشت: کسانی که در منطقه دچار خواب آلودگی سیاسی هستند یا خود را به خواب زدهاند باید پاسخگو باشند که چرا در این شرایط به فریاد مردم لبنان نمیرسند و مسوولیت پذیر نیستند.
خبرنگاری با اشاره به سخنان لاریجانی خطاب به وی گفت: شما گفتید که قطعنامه شورای امنیت بار حقوقی ندارد اما این قطعنامه محدودیتهایی را برای ایران بوجود میآورد، آیا ایران در قبال این قطعنامه سیاستهای خود را تغییر نخواهد داد؟
لاریجانی در پاسخ گفت: من نگفتم که بار حقوقی ندارد بلکه گفتم این قطعنامه از نظر ما وجاهت قانونی ندارد. بطور طبیعی این قطعنامه برای ما بار حقوقی دارد، همانطوری که که قطعنامه شورای امنیت برای ملی شدن نعت نفت، در ۵۰سال پیش هم برای ما بار حقوقی داشت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در خصوص تغییر سیاستهای ایران گفت: تغییر سیاست برای زمانی است که سیاست ما اشکال داشته باشد ولی ما نیاز نمیبینیم که سیاست خود را تغییر دهیم زیرا آنها را درست و منطقی میدانیم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه "اگر لازم باشد در زمان مناسب همه چیز را برای مردم بازگو میکنیم"، اضافه کرد: مردم از موضع نظام حمایت میکنند و استراتژی دولت نیز استیفای حقوق ملت است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه "نمی خواهیم جدل بکنیم و آماده مذاکره عادلانه و بدون پیش شرط و در شرایط برابر هستیم"، اظهار داشت: تردیدی نداریم که آمریکاییها رفتار دوگانه دارند و این دوگانگی بیاعتمادی ایجاد می کند.