سال گذشته وجود غرفههایی که نرمافزارهای قفلشکسته رایانه و موبایل و کپیهای غیرمجاز برخی فیلمهای مستند و موسیقیهای مشهور جهان و برخی نرمافزارهای رایگان اینترنتی جمعآوری شده را در قالب لوحهای فشرده تولید و به معرض فروش گذاشته بودند وصلهای ناجور بودند اما همانطور که علیزاده رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد قول داده بود امسال مکان استقرار این وصله ناجور چند پله ارتقا یافته و به طبقه بالای نمایشگاه منتقل شده بود ولی با این حال باز هم از بخشهای پربازدیدکننده نمایشگاه بود.
هرچند برخی از این غرفهها هم در فضای اصلی نمایشگاه و هم در بیرون از آن به چشم میخوردند و حتی در برخی غرفههای خاص در فضای اصلی، این نوع سیدیها در میان دیگر لوحهای فشرده تولیدی عرضه میشد. البته به گفته مسئولان مرکز رسانههای دیجیتال، مرکز با ارائه این نوع نرم افزارهای قفل شکسته و کپیهای غیرمجاز موافق نیست ولی از آنجایی که هنوز ایران قانون کپی رایت را امضا نکرده است برخی اقدام به این کار میکنند و ارائه هولوگرام ضد جعل به این نرمافزارها فقط در جهت ساماندهی آنها ست نه تأیید آنها.
یکی از مسائل و مشکلات اساسی نمایشگاه آلودگی صوتی آن بود که به گفته برخی بازدیدکنندگان باعث میشد مدت زمان گشت وگذار در نمایشگاه را بسیار کاهش یابد و بازدیدکنندگان برای رهایی از آن گاه عطایش را به لقایش ببخشند. این معضل همچنین کلاسها و کارگاههای آموزشی برگزار شده در نمایشگاه را بهشدت تحتتأثیر قرار میداد بهگونهای که هم استادان و هم شرکتکنندگان شکوه داشتند. این در حالی است که با بهرهگیری از تکنولوژی آر. اف. آی. دی میتوان تا حد زیادی این معضل را حل کرد و نمایشگاه را به مکانی دلچسب و تقریبا آرام تبدیل کرد که متأسفانه ما هنوز از مزایای آن در فضاهای این چنینی بیبهره هستیم.
امسال در مقایسه با سالهای پیش اینترنت نمایشگاه از وضعیت بهتری برخوردار بود ولی باز هم مشکلات ناشی از قطعیها و گاه سرعت پایین اینترنت باعث شده بود که غرفهدارانی که بدون اینترنت کارشان پیش نمیرفت لب به اعتراض بگشایند. یکی از غرفهداران میگفت که با توجه به اینکه چندین شرکت در فضای نمایشگاهی اینترنت وای. فای ارائه میکنند تداخل امواج گاه مشکلاتی ایجاد میکند و گاه نیز بهخاطر میزان محدود پهنای باند ارائه شده و استفاده همزمان کاربران، سرعت اینترنت بهشدت کاهش مییابد، این مشکل گاه دامنگیر خبرنگارانی میشد که در بخش پرس سنتر میخواستند اخبار خود را ارسال کنند.
بدون درنظر گرفتن این مشکلات و تعطیلی غرفه 18+ توسط پلیس فتا و ارائه بعضی نرمافزارهای تولید داخل که بهخاطر زیر پا گذاشتن برخی قوانین کشور قول رسیدگی به وضعیت آنها داده شد و نیز برخی کم و کاستیها میتوان اذعان داشت که نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته به لحاظ کیفی ارتقا یافته بود.
اما یکی از بخشهای بسیار غنی نمایشگاه امسال، بخش کارگاهها و نشستهای تخصصی بود که بهگونهای کاملا متفاوت نسبت به سالهای گذشته اجرا شد. امسال از تعداد کارگاههای انبوه به طرز محسوسی کاسته شده و در عوض بر کیفیت آنها افزوده شده بود. استفاده از استادان برجسته دانشگاهها در رشتههای ارتباطات و فناوری اطلاعات و اجرای کارگاهی دورهها و ثبتنام قبلی از شرکتکنندگان نظم خاصی به آنها بخشیده بود و این از نقاط قوت نمایشگاه امسال به شمار میرفت.
طاهره ساعدی