به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، شبه نظامیان طالبان این بار به افسران ارتش، سیاستمداران و دیپلماتهای غربی حمله نکردند بلکه به یک دختر محصل 14 ساله پاکستانی حمله کردند که به خاطر درخواست برای آموزش و پرورش به سبک غربی برای دختران، طالبان را عصبانی کرده بود.
تیراندازی به سمت "ملالی یوسفزی"، دختر 14 ساله پاکستانی در روز سهشنبه (18 مهر) به دستور "ملا رادیو" یکی از فرماندهان طالبان صورت گرفته است.
ملالی یوسف زی، دختر دانش آموز ساکن منطقه دره سوات، به خاطر شرح تلاشهای خود و سایر دختران منطقه برای ادامه تحصیل در زمان تسلط طالبان پاکستانی بر این منطقه، که سه سال پیش از بی بی سی پخش شد، مورد توجه رسانههای بینالمللی قرار گرفت.
این دختر چهارده ساله که در اثر اصابت تیر، زخمی شده است و در بیمارستانی در پیشاور پاکستان تحت درمان قرار گرفته، هزاران پیام حمایت از سراسر جهان دریافت کرده است.
ملالی یوسف زی، که از او با عنوان نوجوان کمپین تحصیل دختران پاکستانی نام برده میشود، هنگام بازگشت از مدرسه به خانه هدف سوء قصد قرار گرفت و طالبان پاکستانی مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
ملا رادیو، به خاطر داشتن یک ایستگاه رادیویی در دره سوات به این نام معروف است. وی از طریق همین رادیو دستور داده بود که مدارس دخترانه تعطیل شوند.
ملالی یوسفزی به رغم وجود خطرهای فراوان، به سخنرانیهای خود در دفاع از حقوق دختران برای تحصیل ادامه میداد. طالبان چندین بار او را تهدید به مرگ کرده بود اما ملالی توجهی به این تهدیدات نداشت.
سراج الدین احمد، سخنگوی طالبان در دره سوات که هم اکنون در استان کنر افغانستان مستقر است، گفت: ما نمیخواستیم او را به قتل برسانیم اما مجبور شدیم زیرا صحبت علیه ما را تمام نمیکرد.
وی افزود: فرماندهان طالبان چند ماه پیش در یک نشست به این توافق رسیدند که این دختر به قتل برسد. سپس این ماموریت بر عهده فرماندهان نظامی قرار گرفت.
طالبان دارای یک نیروی ویژه 100 نفری است و از میان آنها دو مرد 20 تا 30 ساله برای کشتن یوسفزی مامور شدند.
روز سهشنبه هفته گذشته، این افراد اتوبوسی را که یوسفزی را به منزلش میرساند متوقف کردند. آنها اسم یوسفزی را صدا زدند و اگر چه دوستان او گفتند که یوسفزی در اتوبوس نیست به سمت او تیراندازی کردند و دو دختر دیگر در اتوبوس مجروح شدند که یکی از آنها در شرایط بحرانی است.
یوسفزی از ناحیه سر و گردن مورد اصابت گلوله قرار گرفته است اما همچنان در بیمارستان و در کما است.
رهبران جهان از جمله بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل و باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا قول دادند که از این دختر حمایت کنند.
کاخ سفید با صدور بیانیهای اعلام کرد: مردم آمریکا شوکه شدند از اینکه میبینند یک دختر به خاطر رفتن به مدرسه مورد اصابت گلوله قرار میگیرد.