همشهری آنلاین: نقاشی "تصویر آبستره" اثر گرهارد ریشتر، هنرمند معروف آلمانی، به "گرانبهاترین" اثر نقاشی جهان تبدیل شد.

دویچه وله گزارش داد، یک کلکسیون‌دار که هویتش افشا نشد این نقاشی را در حراجی "سوت بای" لندن به قیمت ۲۶.۴ میلیون یورو خرید.

همچنین بر اساس گزارش رسانه‌ها، ۳ شخص علاقمند به آثار هنری بر سر خرید این نقاشی رقابت داشتند و حراج میان آنها از طریق تلفن برگزار می‌شد.

یک دهه پیش اریک کلاپتون، خواننده و گیتاریست معروف بریتانیایی، این نقاشی را خریداری کرده بود.

حال بعد از یک دهه "تصویر آبستره" به نرخی ده برابر به فروش رفت. اریک کلاپتون در سال ۲۰۰۱ این اثر را به قیمت ۲.۶ میلیون دلار خریده بود.

پیش از این کارشناسان هنری که از بهایی که کلکسیون‌دار گمنام بابت این اثر پرداخت کرد حیرت‌زده شده‌اند، پیش‌بینی کرده بودند که "تصویر آبستره" حداکثر به قیمت ۱۰ میلیون یورو به فروش برود.

در بیانیه‌ای که از سوی حراج "سوت بای" لندن منتشر شد، تاکید شده است که تا به حال برای اثر نقاشی هیچ هنرمند در قید حیاتی این میزان پول پرداخت نشده است و اینک گرهارد ریشتر، "گرانقیمت‌ترین هنرمند زنده‌ جهان" محسوب می‌شود.

آلکس برانزیچ، مدیر حراج "سوت بای" لندن، در گفت‌وگو با خبرگزاری آلمان درباره‌ این اثر نقاشی گفت: «تراشه‌های آبی این اثر در ترکیب با رنگ طلایی منحصر بفردی که ریشتر خلق کرده است، بی‌شک این اثر را به یکی از شاهکارهای دوران معاصر تبدیل کرده است و اکنون با این نرخ فروش، این اثر آبستره لحظه‌ا‌ی تاریخی را ثبت کرد».

برانزیج از گرهارد ریشتر به عنوان یکی از "برترین هنرمندان دوران معاصر" نام برد و گفت: «قیمت خارق‌العاده‌ای که برای این اثر پرداخت شد، بار دیگر تاییدکننده آن است که ریشتر از برترین هنرمندان معاصر است».

گرهارد ریشتر که ۸۰ سال دارد، در شهر درسدن در آلمان شرقی متولد و بزرگ شد. او در آکادمی هنرهای زیبا در شهر درسدن تحصیل کرد و در سال ۱۹۶۱ از آلمان شرقی به آلمان غربی رفت.

بیشتر آثار نقاشی او آبستره هستند. ریشتر به جز نقاشی، در عرصه مجسمه‌سازی و خلق آثار هنری با شیشه و عکاسی نیز فعال است و آثار فراوانی نیز در این حوزه‌ها آفریده است.

او از سال ۱۹۸۳ در شهر کلن زندگی می‌کند.

در سال ۲۰۱۱ نیز یک مجموعه آثار نقاشی او به بالاترین قیمت در حراج‌های هنری معتبر به فروش رفت و به او عنوان "گرانبهاترین هنرمند زنده جهان" را دادند.

این مجموعه آثار در آن سال نزدیک به ۲۰۰ میلیون یورو ارزشگذاری شد.

 

برچسب‌ها