حجتالله جعفری، مدیر شبکه دامپزشکی ریگان در گفتوگو با مهر در رابطه با اقدامات شبکه دامپزشکی این شهرستان در مبارزه و کنترل بیماریهای این دام گفت: میتوان به برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی ویژه عشایر و دامداران شهرستان جهت رعایت مدیریت بهداشتی این دام اشاره کرد. جعفری افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون چهار مورد کلاس آموزشی در این خصوص برگزار شده است. وی گفت: قابل ذکر است که تا پایان سالجاری قریب به 90 درصد جمعیت شتر شهرستان نسبت به بیماری شاربن واکسینهشده و علیه بیماریهای انگلی خارجی سمپاشی خواهند شد.
وی خاطر نشان کرد: از دامداران و عشایر تقاضا میشود که با توجه بهوجود توفانهای شن و ریگ در شهرستان که از جمله عوامل مستعدکننده این حیوان به بیماری پاستورلوز است، نسبت به تهیه واکسن و واکسیناسیون دامهای خود با مراجعه به مرکز مایهکوبی بخش خصوصی شهرستان علیه این بیماری اقدام کنند. وی گفت: دامداران جهت حمل و جابهجایی دام به دیگر شهرستانها حتما با هماهنگی شبکه دامپزشکی و دریافت گواهی بهداشتی حمل دام زنده اقدام کنند.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ریگان نیز گفت: پرورش شتر در گذشته بهصورت سنتی در این شهرستان رواج داشته و یکی از مهمترین محورهای تامین نیازهای اقتصادی مردم منطقه بوده است. موسی جلالی افزود: از بدو تاسیس اداره جهاد کشاورزی با برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی نسبت به در اختیار قرار دادن اصول مدیریت پرورش این دام به دامداران و عشایر شهرستان اقدام شده است.
وی افزود: با توجه به پتانسیل شهرستان در این خصوص با ساماندهی پرورشدهندگان، بهسازی و نوسازی اماکن دامی و در اختیار قراردادن تسهیلات به دامداران، زیرساخت لازم برای پرورش این دام در شهرستان ایجاد شده است. جلالی تصریح کرد: از جمله اهداف این مدیریت رواج پرورش صنعتی این دام است که خوشبختانه در سال جاری در قالب طرح ستاد توسعه کشاورزی و از طریق در اختیار قراردادن تسهیلات در این خصوص و استفاده از رهنمودها و مشاورههای افراد متخصص، این زمینه نیز در شهرستان فراهم شده است. وی افزود: در سالجاری طرح پایلوت پرورش شتر در روستای ملکآباد شیرآباد با حمایت و همکاری سازمان جهادکشاورزی استان و دیگر نهادهای ذیربط در شهرستان جهت ترویج پرورش این دام و فراهمسازی یک طرح الگویی در کشور باید اجرا میشد که متأسفانه بهدلیل همکاری نکردن دو اداره در شهرستان متوقف شد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ریگان افزود: طرح الگویی و نمونه پایلوت شتر برای نخستینبار در استان در شهرستان ریگان شروع شد. وی افزود: این طرح ابتدا در دشت گنبکی اجرا شد که با مخالفت منابع طبیعی همراه شد و این طرح راکد ماند.
جلالی گفت: برای اجرای این طرح پیگیریهای زیادی صورت گرفت و طرح در دشت رحمتآباد پیشنهاد شد که متأسفانه بهدلیل تخصیص ندادن آب از طریق اداره آبیاری، طرح در این مکان نیز راکد ماند. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ریگان افزود: اگر این طرح در شهرستان ریگان اجرا میشد پیامدهای مطلوبی را در پی داشت از جمله این پیامدها ایجاد اشتغالزایی برای بیش از 100 نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم بود. وی افزود: در این طرح بیش از 400 نفر شتر خریداری شد که طرح اجرایی شود اما بهدلیل همکارینکردن این دو اداره اکنون شتران در منطقه بلاتکلیف رها شدهاند.