گروه شهری: دیروز اعضای شورای شهر تهران به دعوت شهردار تهران از رصد خانه شهر بازدید کردند.

 آنها در این بازدید خواستار آن شدند تا به غیراز مباحث شهرسازی لایه‌های دیگر اطلاعات شهری نیز لحاظ شود تا براساس این اطلاعات توسعه شهر صورت گیرد.مهدی چمران رئیس شورای شهر در جریان این بازدید با اشاره به اینکه بحث مدیریت یکپارچه شهری یکی از مهم‌ترین مسائل کلانشهر تهران است، گفت:

شهرداری تهران اعلام آمادگی کرده تا دیگر سازمان‌های اجرایی شهر نیز اطلاعات خود را در سیستم رصدخانه شهر تهران پیاده کنند تا این اطلاعات تلفیق شود و یک مرکز اطلاعات جامع و یکپارچه شهر تهیه شود تا بتوان براساس آن سیاست‌ها و برنامه‌های شهری را پیاده کرد. در این بازدید حمزه شکیب رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر با اشاره به چگونگی تأثیر تصمیمات‌اخیر شورای‌عالی معماری و شهرسازی و کمیسیون ماده پنج درخصوص تغییر برخی پهنه‌بندی‌هایی که در طرح تفصیلی صورت گرفته است خواستار ارائه تغییرات روی مدل سه بعدی نقشه شهر تهران شد.

خسرو دانشجو سخنگوی شورا نیز افزود: در زمان بررسی طرح جامع و تفصیلی آنچه مدنظر و مورد اهمیت بود، بحث جمعیت پذیری شهر بود بنا براین اگر قرار باشد این تغییرات تنها در یک پهنه از شهراتفاق بیفتد به یک فاجعه تبدیل خواهد شد. در پاسخ به این نگرانی نیز مشاور طرح تفصیلی و معاون شهرسازی شهرداری تهران که در جلسه حضور داشتند این اطمینان را به اعضای شورا دادند که تصمیمات اخیر شورای‌عالی معماری و شهرسازی و کمیسیون ماده پنج درخصوص تغییر پهنه‌های 111R و 211R که پهنه‌های مسکونی درطرح تفصیلی بودند و 221R در تمام سطح شهر در شرایطی اعمال خواهد شد که املاک این پهنه‌ها مشخصات ضوابط شهرسازی را براساس این تغییرات داشته باشند.

بنابراین گزارش، محمدباقر قالیباف شهردار تهران که میزبان اعضای شورا در رصدخانه شهر بود طی سخنانی رصد خانه شهر را محل نظارت و تصمیم‌سازی‌ شورای شهر دانست. وی گفت: به‌عنوان شهردار تلاش کرده‌ام تا رصدخانه‌ای در شهر ایجاد شود تا شورای شهر که اداره شهر و تعیین سیاست‌ها و جهت‌گیری‌های توسعه شهر را بر عهده دارد به اطلاعات کامل شهر در یک مدل سه بعدی که براساس داده‌ها و اطلاعات به روز است، دسترسی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در افق آینده با اجرای مدیریت یکپارچه شهری دیگر نمی‌توان شهر را با بخشنامه و دستورالعمل اداره کرد،‌ اعلام آمادگی کرد که شهرداری از حضور سایر دستگاه‌های اجرایی و تصمیم‌گیر در شهر و ارائه اطلاعاتشان به این رصدخانه جهت پردازش و تبدیل این اطلاعات به شاخص‌های دیجیتال استقبال خواهد کرد.

سخنگوی شورای شهر از پیشنهاد شهردار تهران جهت استفاده نظارتی شورا از این رصدخانه استقبال کرد و افزود: بخشی از این مجموعه را به شورای شهر اختصاص دهید تا با استفاده از این ابزار در جهت صحت و سقم برخی گزارش‌ها گام برداریم و نیز تأثیرات تصمیم‌گیری‌هایی که در حوزه شهری صورت می‌گیرد را قبل از پیاده شدن در سطح شهر مشاهده کنیم.

رسول خادم رئیس کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه شورا نیز یادآور شد که با تمرکز بر مباحث کالبدی در شهر که زنده و پویاست، برای توسعه شهری نمی‌توان تصمیم گرفت. لایه‌های اطلاعاتی در این رصدخانه باید بر مبنای لایه‌های اجتماعی و انسانی باشد تا تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و شهرسازی معنا پیدا کند.

براساس این گزارش، اعضای شورای شهر در پایان از دست‌اندرکاران رصدخانه شهر تهران تقدیر و تشکر کردند.دیروز همچنین قائمی مدیرعامل سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری تهران با اشاره به ضرورت پایشگاهی برای اشراف برفعالیت‌ها و مباحث شهر تهران، به امکانات و تجهیزات این رصدخانه پرداخت و از این مرکز به‌عنوان اتاق فکر مدیریت شهری یاد کرد و گفت:

این رصدخانه امکان ایجاد مدیریت یکپارچه‌سازی‌ شهر را دارد و ارائه شاخص‌های رصدخانه شهر تهران به تفکیک مناطق 22گانه شهری امکان پذیر است. بنابراین گزارش، اطلاعات در این رصدخانه طی سه برنامه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت جمع‌آوری خواهد شد، درحال حاضر در مرحله اول، اطلاعات مربوط به حوزه‌های شهرسازی با تأکید بر رصد طرح تفصیلی شهر تهران در بستر اطلاعات مکان‌محور، جمع‌آوری شده و با بهره مندی از ماکت و مدل سه بعدی دیجیتال شهر، شاخص‌های مدیریت شهری در اختیار مدیران قرار خواهد‌گرفت.

منبع: همشهری آنلاین