همشهری آنلاین: 24 کارشناس موضوع ایران طی نامه‌ای به کاخ سفید از رئیس جمهور آمریکا درخواست کردند که رویکرد تعامل با تهران باید تغییر کند و تحریم‌ها تا کنون نتوانسته ایران را متوقف کند.

فارس نوشت: روزنامه آمریکایی «کریستین ساینس مانیتور» در گزارشی به لزوم تغییر رویکرد تعامل آمریکا با ایران پرداخت و نوشت: گروهی از کارشناسان موضوع ایران و مقامات ارشد سابق آمریکا تاکید کرده‌اند که «تحریم‌ها احتمالا ادامه برنامه هسته‌ای ایران را متوقف نخواهد کرد و از کاخ سفید درخواست کردند که به دنبال مذاکرات قدرتمند، جدی و واقعی با تهران باشند که اینگونه مذاکرات بهترین فرصت برای جلوگیری از تجهیز ایران به سلاح هسته‌ای است.

طی نامه‌ای به اوباما که در آن امضای 24 کارشناس خبره در موضوع ایران دیده می‌شود، پیشنهاد شده که تعامل دیپلماتیک، می‌تواند بزرگترین هراس غرب درباره برنامه هسته‌ای ایران را کاهش دهد اما این در صورتی است که واشنگتن موضع خود در قبال گفت‌وگوهای هسته‌ای را تغییر دهد.

این نامه که روز ششم دسامبر به اوباما نوشته شده و هم اکنون رسانه‌ای شده، تاکید دارد: رویکرد میانه دیپلماسی تنها گزینه‌ای است که می‌تواند مانع از جنگ و مسلح شدن ایران به سلاح هسته‌ای شود.

بر اساس نامه نوشته شده، موفقیت نیازمند گام‌های دوجانبه و عقب‌نشینی مناسب و مقتضی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران باشد.

روزنامه کریستین ساینس‌مانیتور در ادامه گزارش خود نوشت: این نامه تعاملی را پیشنهاد داد که تهران سال گذشته بارها تمایل خود را به این موضوع نشان داده است: توقف غنی سازی 20 درصد توسط ایران که تنها چند گام فنی دیگر با غنی سازی مورد نیاز برای بمب فاصله دارد و صدور مجوز بازرسی‌های سرزده. در مقابل نیز،‌ تهران خواستار به رسمیت شناخته شدن حق غنی‌سازی برای مقاصد صلح‌آمیز و برداشته شدن تحریم‌ها است.

این در خواست از اوباما در حالی مطرح می‌شود که کنگره خود را برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران طی روزهای آتی آماده می کند.

گزارش رسانه‌ها نشان می‌دهد که آمریکا پیشتر تصمیم گرفته که تغییری در موضع مذاکرات خود ندهد که بر اساس آن، آمریکا از ایران خواسته قبل از آنکه هرگونه اقدامی برای کاهش تحریم‌ها اتخاذ کند، ایران امتیازاتی را بدهد.

نامه نوشته شده توسط کارشناسان آمریکایی و اروپایی، تاکید دارد که هدف آمریکا و دیگر اعضای گروه 1+5 باید این باشد که غنی سازی اورانیوم ایران را به زیر 5 درصد رسانده و ایران را به دلیل اقدامات اخیر درباره فعالیت در زمینه تسلیحات مورد محاسبه قرار دهند.

در میان امضا کنندگان، نام دیپلمات‌های سابق آمریکایی نظیر «توماس پیگرینگ»، «جیمز دابینز»، «جان لیمبرت» و «چاس فریمن» دیده می‌شود. امضا کنندگان دیگر شامل افرادی نظیر «رولف اکیوس» سوئدی، مدیر سابق «آنسکام» در عراق، «ریچارد دالتون» و «پیتر جنکینز» از دیپلمات‌های سابق انگلیسی و دیگر سفرای اروپایی است.

همچنین در این لیست اسامی افراد نظامی و اطلاعاتی بزرگی نظیر ژنرال «جوزف هوار»، ژنرال «جان جانز»، «لری کرب» و «پل پیلار» دیده می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها