همشهری آنلاین: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مطرح شدن موضوع شبکه ملی اطلاعات و نگاه امنیتی به این مساله گفت: به نظرم شبکه ملی بسیار مفید است فقط کمی بد مطرح شده است و اگر در یک فضای علمی و دانشگاهی و در یک زمان خوب مطرح می‌شد، بهتر پذیرفته می‌شد.

مهمترین اظهارات محمد رضا عارف کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری درباره اینترنت ملی به نقل از مهر در زیر آمده است:

1

  • همه کشورها شبکه ملی برای برقراری ارتباط نقاط داخلی دارند. اگر نیازی به نقطه سوم خارج از کشور نباشد، راه اندازی آن چه ایرادی دارد؟

2

  • اگر یک شبکه ملی داشته باشیم که با هزینه و امنیت بیشتر با آن کار کنیم، خیلی بهتر است. ما چقدر می‌توانیم به دنیای امنیتی خارج اعتماد کنیم؟ اگر بتوانیم از شبکه اینترانت ملی استفاده کنیم که نیازهای داخلی را برآورده سازد و در عین حال از بخش شبکه‌های خارجی هم با حفظ امنیت استفاده کنیم، چرا این کار را نکنیم؟ این دو مکمل هم هستند. به نظرم شبکه ملی بسیار مفید است فقط کمی بد مطرح شده است.

3

  • محروم کردن خودمان از یک امکان خوب بین المللی جفایی در حق مردم است.

4

  • از اینترنت باید با توجه به ملاحظات امنیتی و فرهنگی استفاده شود. اینترنت 95 درصد فضای مفید دارد و برای مقابله با آن 5 درصد باید خود را آماده کنیم.

5

  • بحث فرهنگی اینترنت حتی در کشورهای اروپایی بحث مهمی است و نباید با ارزش‌های فرهنگی تعارض پیدا کند.

6

  • محدودیت حساب شده چیز بدی نیست. همه اینها وقتی بد است که از آن سوءاستفاده شود. بحث امنیتی و فرهنگی مهم است.

7

  • چرا وقتی می‌توانیم داده‌‍‌ها را در یک شبکه داخلی ذخیره کنیم این کار را نکنیم من نمی‌خواهم بگویم شبکه داخلی کاملا جایگزین شبکه خارجی شود. اگر به عنوان ابزاری در کنار اینترنت استفاده شود که سرویس خوب با کیفیت قابل قبول، با هزینه کمتر و اعتماد بیشتر استفاده شود، 300 میلیارد پول زیادی نیست.

8

  • داشتن یک فضای تبادل اطلاعات امن از حقوق اساسی مردم است و استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز حق همه شهروندان است اما باید امنیت و آرامش کامل در فضای تبادل اطلاعات کشور ایجاد شود.

9

  • این توانایی از لحاظ علمی در کشور وجود دارد و نهادهای اجرایی هم باید به این سمت بروند. به خصوص بخش‌های اقتصادی و مالی. اگر اتفاق نامناسبی مثلا در زمینه مسائل بانکی بیفتد، مردم اعتماد خود را از دست می‌دهند. اگر بنا باشد کاغذ را کنار بگذاریم تبادل اطلاعات در فضای مجازی باید امن باشد و این جزو وظایف حاکمیتی است

10

  • البته من نمی‌گویم بخش خصوصی نباید وارد شود؛ اتفاقا من معتقدم بخش خصوصی باید در این حوزه وارد شود و کمک کند. چون بخش خصوصی منافع خودش را در امنیت فضای تبادل اطلاعات می‌بیند. بنابراین باید در حوزه امنیت در کنار بخش‌های حاکمیتی از توان بخش خصوصی هم کمک بگیریم تا یک حوزه کم هزینه و پرکاربردی را در این زمینه داشته باشیم.
منبع: همشهری آنلاین