همشهری آنلاین: بر اساس گزارش منتشر شده از سوی اتحادیه‌ی سازمان‌های خیریه‌ی کلیسایی آلمان رکورد فقر در آلمان شکسته شد

به گزارش دویچه وله، بیش از نیم میلیون شهروند آلمانی زیر خط فقر زندگی می‌کنند. به باور کارشناسان اقتصادی، دلیل اصلی این امر اعمال "سیاست آمریکایی‌کردن بازار کار" این کشور است که می‌توان آن را با تصویب قانون حداقل دستمزد تغییر داد.

"اتحادیه‌ی سازمان‌های خیریه‌ی کلیسایی" آلمان هر سال گزارشی از وضعیت فقر در ایالت‌های مختلف این کشور، با در نظر گرفتن ویژگی‌های این مناطق، تهیه می‌کند. بر اساس تازه‌ترین پژوهش این اتحادیه، "شرایط اسف‌باری" که در این ایالت‌ها حاکم است "قابل تحمل" نیست.

اولریش اشنایدر، مدیر مسئول این اتحادیه در این رابطه می‌گوید: «در این مناطق از هر ۷ شهروند آلمانی یک تن زیر خط فقر زندگی می‌کند.» در این گزارش آمده است: «در حال حاضر بیش از نیم میلیون نفر در فقر بسر می‌برند. با این رقم، رکورد فقر در آلمان شکست.»

شناسه‌های فقر و ثروت در آلمان برحسب میانگین درآمد عمومی تعیین می‌شود. در این کشور هر شهروندی که تنها از ۶۰ درصد درآمد متوسط افراد جامعه، به عبارت دیگر از درآمد ماهانه‌ای زیر ۷۸۱ یورو، برخوردار باشد، در مرز فقر زندگی می‌کند.

درجه‌ فقر در ایالت‌های آلمان

شرایط اقتصادی ـ اجتماعی مردم در ایالت‌های شانزده‌گانه‌ی آلمان یکسان نیست. بر پایه‌ی پژوهش این اتحادیه، شمار بیکاران و نیازمندان به کمک‌های دولتی در ایالت‌های جنوبی، اندک و بر عکس، در مناطق شرقی بیشتر است. ایالت‌های غربی و شمالی در وضعیت متوسطی بسرمی‌برند.

به گفته‌ی اولریش اشنایدر، تفاوت‌های منطقه‌ای در حال حاضر در حال تغییر است و به عنوان مثال، شرایط اقتصادی شهروندان آلمانی در شرق و غرب این کشور، به یکدیگر نزدیک می‌شوند. اشنایدر می‌گوید:‌ «تفاوت بین شرق و غرب آلمان از ۲‌,۷ درصد در سال ۲۰۰۵ به ۵,۵ درصد در سال گذشته رسیده است.»

این کاهش تفاوت از یک سو به دلیل بهتر شدن شرایط زندگی مردم در ایالت‌های شرقی و از سوی دیگر بدتر شدن وضعیت شهروندان آلمان در مناطق غربی است. بر اساس جدول ارزیابی شرایط اقتصادی این اتحادیه، شهر برمن در ایالت برمن در غرب آلمان، با ۳,۲۲ درصد در پایین‌ترین رده، بعد از ایالت مکلنبورگ ـ فورپومرن در شرق آلمان، با ۲,۲۲ درصد قرار دارد.

برلین و نوردراین وستفالن در مرز فقر

وضعیت اقتصادی ایالت نوردراین وستفالن در غرب آلمان، و برلین، پایتخت این کشور در شمال، به ویژه نگران‌کننده است.

دلیل اصلی نابسامانی اقتصادی در ایالت نوردراین وستفالن افزایش شمار بیکاران در شهرهای کنار رود روهر، در نتیجه‌ی عدم استخراج زغال‌سنگ در معادن این منطقه است.

بنا بر آمار این گزارش، نابسامانی اقتصادی در این منطقه در عرض یک سال از ۴,۱۷ درصد به ۹,۱۸ درصد رسیده است.

وضعیت در ایالت برلین از نوردراین وستفالن هم وخیم‌تر ست.

به گفته‌ی اولریش اشنایدر، فقر در برلین در سال گذشته، ۹,۱ درصد افزایش یافته و به بالای مرز ۲۱ درصد رسیده است.
مدیر مسئول این اتحادیه معتقد است که گسترش فقر در جامعه‌ی آلمان، با وجود کاهش مستمر شمار بیکاران، در نتیجه "سیاست آمریکایی‌ کردن بازار کار" است.

او می‌گوید: «در اثر اتخاذ این سیاست، شمار کسانی که کار می‌کنند ولی با درآمد آن، قادر به تامین زندگی خود نیستند، افزایش یافته است.‌»

او معتقد است که برای مبارزه با گسترش فقر در جامعه‌ "تصویب قانون حداقل دستمزد، افزایش میزان کمک‌های دولتی برای تامین هزینه‌های زندگی و کرایه‌ی خانه نیازمندان" ضروری است.

به‌گفته‌ی اشنایدر، دولت می‌تواند با تغییر سیاست برنامه‌ریزی اقتصادی خود، بودجه‌ی اجرای این قانون را که "حدود ۲۰ میلیارد یورو" است، فراهم آورد.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها