احمدینژاد را وزیران کشاورزی، اقتصاد، مسکن و نیرو همراهی میکردند.
به گزارش همشهری آنلاین احمدینژاد و هیات همراه در بدو ورود با استقبال ابوترابی فرد، سیدعلی بزرگواری، حسینی نماینده قزوین، نبویان و یحیی زاده روبهروشد.
پیش از شروع سخنرانی از آن جا که چند تن از نمایندگان برای سخنرانی پس از پایان سخنان احمدی نژاد انتخاب شده بودند سایر نمایندگان نسبت به این گزینش اعتراض داشتند که لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ اعتراض آنها گفت که جلسه امروز بیشتر برای شنیدن سخنان رئیس جمهور است
لاریجانی اضافه کرد: همه نمایندگان صاحب نظرند، ولی زمان جلسه امروز ما محدود است. بپذیرید که هر روشی در پیش بگیریم هم 290 نماینده نمیتوانند در جلسه امروز سخن بگویند.
وی تاکید کرد: فرصتهای دیگری میتوان ایجاد کرد تا دوستان صحبت کنند؛ فرصت داریم وقت بیشتری بگذاریم.
در پایان این اعتراضات ، احمدی نژاد پشت تریبون مجلس قرار گرفت و به ایراد سخن پرداخت:
عدهای از تخریب رابطه مجلس و دولت سود سیاسی و اقتصادی میبرند
رئیس جمهور با بیان اینکه "این دولت بیشترین احترام را برای نمایندگان مجلس قائل است"، گفت: عدهای از تخریب رابطه مجلس و دولت سود سیاسی و احتمالا اقتصادی میبرند.
وی با تبریک فرا رسیدن ماه ربیعالاول و همچنین ابراز خرسندی از حضور در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تشریح هدف خود از حضور در صحن علنی مجلس اظهار کرد:من امروز در ارتباط با سه مطلب خدمت شما صحبت خواهم کرد.
به گزارش ایسنا، احمدینژاد مطلب اول خود را به رابطه دولت و مجلس اختصاص داد و گفت: "یک مسئولیت مشترک بین دولت و مجلس وجود دارد و فقط در این ارتباط تقسیم کار شده است"،من با اکثریت قاطع نمایندگان مجلس از گذشته دوستی و رفاقت دارم و در عرصههای گوناگون همگی برای انقلاب و ملت تلاش کردهایم. امروز هم در دولت و مجلس میخواهیم به مردم خدمت کنیم و امور را به پیش ببریم و مبنای کار ما، دوستی و همراهی برای خدمت هرچه بیشتر به مردم و رفع مشکلات آنها و تعالی کشور است.
وی اضافه کرد: این دولت بیشترین احترام را برای نمایندگان مجلس قائل بوده است به نحوی که برای اولینبار در سفرهای استانی از نمایندگان محترم مجلس برای همفکری و تشریک مساعی جهت حضور در جلسات دولت دعوت به عمل آمده و تعامل خوبی پایهگذاری شده است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه "من همه نمایندگان مجلس را دوست دارم"، اظهار کرد: هیچکس نمیتواند بگوید رییسجمهور خواسته یک نماینده را در پیگیری مسائل منطقهای و یا ملی به دلیل مواضع آن رسیدگی نکرده است؛ البته متاسفانه عدهای به صورت مستمر اخبار خلاف منتشر میکنند و با ایراد اتهامات بیاساس میخواهند فضای برادری بین دولت و مجلس را مخدوش کنند.
رییسجمهور افزود: امروز عدهای از تخریب رابطه دولت و مجلس سود سیاسی و احتمالا اقتصادی میبرند.
95 درصد خواستههای دولت و مجلس یکی است
رییسجمهور با بیان اینکه "در دوره انقلاب کارهای فراوان و افتخارآمیزی شده است"، افزود: در سالهای اخیر نیز با همدلی مجلس و دولت کارهای ارزشمند و ماندگاری شده است. یادمان هست در سالهای 85 و 86 در تابستانها قطعی برق داشتیم اما در این شش سال معادل کل قبل ظرفیت تولید برق ایجاد شده است و با وجود اینکه خانهها زیاد شده، صنعت، تولید و مصرف سرانه بالا رفته است. من از خود شما میپرسم که شش، هفت سال پیش در خانه شما چند وسیله برقی بود و امروز چقدر است؟ از همه ملت میپرسم.
وی اضافه کرد: ما امروز به صادرکننده اصلی برق منطقه تبدیل شدهایم و وزارت نیرو سالانه یک میلیارد دلار از این طریق درآمد دارد و ما تقاضاهایی نیز هماکنون داریم. تولید فولاد در کشور ما دو برابر شده و تولید سیمان نیز افزایش چشمگیری داشته است. در کشاورزی، علم و فناوری، موضوع هستهیی، هوافضا، بیوتکنولوژی، ساخت راهآهن، بیمارستان و دانشگاه و ... کارهای بزرگی انجام شده است. طرح عظیم مسکن مهر، اجرای اصل 44، طرح هدفمندی یارانهها، مردمی کردن اقتصاد و صدها کار دیگر در کارنامه مشترک ما ثبت شده است و همه میدانیم که ظرفیت کشور بیشتر از اینهاست.
موانع ساختاری در اقتصاد ایران وجود دارد
رییسجمهور با اشاره به اینکه موانع ساختاری در اقتصاد ایران وجود دارد که مشکلآفرین است، اظهار کرد: در شرایط فعلی با تحریم دشمن روبرو هستیم، بهانه دشمنان برای دشمنی با ما، موضوع هستهیی و حقوق بشر است،موضوع هستهیی را بارها توضیح دادهایم و فکر نمیکنم برای دنیا نقطه ابهامی باقی مانده باشد.
وی اضافه کرد:در موضوع حقوق بشر باید بگویم وقتی از کشور دفاع میکنیم به این معنا نیست که در حقوق انسانها مشکلی نداریم و یا اینکه حقی ضایع نمیشود، چرا میشود و کم و زیاد آن هم مورد بحث ما نیست، چرا که برای ما که حامل پیام انقلاب اسلامی هستیم یک مورد ظلم هم اضافی است و داستان خلخال و پای دختر شهروند حکومت علوی از ذهن و خاطره ملت ایران و مسئولین فراموش نمیشود، اما مگر وضع خود آنها و دنیا در رابطه با حقوق بشر چگونه است؟
وی با بیان اینکه دشمن به بهانه حقوق بشر و موضوع هستهیی، به ما فشار میآورد، گفت: دشمنان مدعی هستند که سنگینترین تحریمها را علیه ما اعمال کردهاند. از جمله محدودیت فروش نفت، تحریم بانک مرکزی و مبادلات پولی.
رییسجمهور با بیان اینکه حتما تحریمها مشکلاتی را به وجود میآورد که باید چارهاندیشی کنیم، افزود: دشمنان میخواهند از یک طرف به مردم فشار آورند و از مردم انتقام بگیرند و از طرف دیگر بودجه دولت را تحت فشار گذارند، تا روند پیشرفت کشور مختل شود.
احمدینژاد با بیان اینکه دشمنان گام به گام همه توان خود را برای فشار به ملت ایران به کار میگیرند و در دنیا هیچ مقاومتی در برابر آنها نیست، اظهار کرد: تحریمها به طور طبیعی سلسله مشکلاتی را به وجود میآورد از جمله کاهش سرعت رشد کشور و دوم فشار به بخشهای وسیع از مردم که از اهداف اصلی دشمنان است که باعث ایجاد نوسانات قیمت و افزایش خارج از قاعده میشود و به بخشهای وسیعی از مردم که درآمد ثابت دارند فشار میآورد و باعث اخلال در تجارت خارجی میشود و البته منجر به فاصله طبقاتی میشود و فعالیت و تقاضای کاذب در اقتصاد رشد میکند و همچنین تولید وابسته به درآمد ارزی هم دچار آسیب میشود.
وی با بیان اینکه شاید الان نتوان در اراده دشمن برای دشمنی با خود تغییری ایجاد کنیم، گفت: باید بررسی کنیم که چه کار باید انجام دهیم.
رییسجمهور با بیان اینکه در برخورد با تحریم سه جهتگیری کلی وجود دارد، توضیح داد: جهتگیری اول ادامه وضع موجود است چون آنها حمله کردهاند و دولت بسیج شده است حملات آنها را دفع کند، یعنی آنها راه را میبندند و ما راه جدید پیدا میکنیم و فشاری که میآورند را خنثی میکنیم و با تدبیر، طراحیهای آنها را دور بزنیم.
احمدینژاد با بیان اینکه جهتگیری دوم در برابر تحریمها، تسلیم در برابر دشمن است، گفت: همه میدانیم تسلیم در برابر دشمن از ساحت ملت بزرگ، مجلس و دولت و نظام برآمده از این ملت و همه کسانی که در این جلسه هستند به دور است و جهتگیری سوم، ایجاد تحول ساختاری و استفاده از ظرفیتهای ملی، عبور از تحریم و مایوس کردن دشمن است.
نمیشود اصل اقتصاد فقط دست یک عده باشد
رییسجمهور در ادامه صحبتهای خود در مجلس، با تاکید بر اینکه "کسی که حمله میکند همیشه برنده است و آن کسی که در موضع انفعال قرار میگیرد دائم چیزی را از دست میدهد"، گفت: جهتگیری اول (ادامه وضع موجود) به ضرر ماست و از دید و به اعتقاد ما، این جهتگیری نمیتواند شرایط را به نفع ملت ایران تغییر دهد.
احمدینژاد ادامه داد: البته دولت ایستاده و به طور شبانهروزی مشغول به کار است اما به نظر نمیرسد که ما با این روش بتوانیم کار را جلو ببریم. اگر اقدامات سریع دولت نبود، آنها (تحریمکنندگان) به همه اهداف خود میرسند، اگرچه آنها به لطف خدا و هوشمندی ملت به چنین اهدافی دست پیدا نکردهاند.
رییسجمهور برای اقتصاد ایران چهار نقطه ضعف اصلی مطرح کرد و اولین نقطه ضعف در اقتصاد را جریان ثروت و سرمایه عنوان کرد و گفت: بیش از پنجاه سال است که این جریان به معنای ثروت و سرمایه اعم از نیروی انسانی کارآمد در جهات خاصی شکل گرفته و به لحاظ جغرافیایی از مناطق دورتر و محرومتر به مناطق برخوردارتر و مرکزیتر آمده است.
احمدینژاد با بیان اینکه "این جریان دائما ادامه دارد، چنانچه وقتی حتی یک نیروی متخصص توانمند در یک نقطه دور طلوع میکند، نمیتواند در آنجا بایستد و باید به مرکز کشور بیاید"، افزود: به لحاظ دهکهای درآمدی نیز جریان ثروت و درآمد از جیب دهکهای با درآمد کمتر به جیب دهکهای با درآمد بیشتر میرود. همچنین به لحاظ نوع فعالیتهای اقتصادی از فعالیتهای تولیدی، مثبت و ماندگار به سمت سفتهبازی و فعالیتهای کاذب سوق پیدا میکند.
وی اضافه کرد: این نوع حرکت در یک نظام سرمایهداری توجیهپذیر است اما در کشور ما منحصر شدن عرصه اصلی اقتصاد به افراد خاص و محدود و خارج شدن تودههای مردم از فعالیت های ماندگار اقتصادی موجب رشد تولید وابسته به ارز نفتی شده است. در این مسیر کسانی که دستشان میرسد و حمایت سیاسی میشوند بالاتر میروند و تودههای مردم عملا کنار گذاشته میشوند.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: نمیشود که اصل اقتصاد کشور دست سه - چهار هزار نفر باشد و بقیه تابع و یا عنصر فرعی قلمداد شوند.
رییسجمهور ضعف سیستم بانکی کشور را عامل اصلی در تحقق این نقاط ضعف دانست و افزود: سیستم بانکی تنها کارکنان و مدیران نیستند، سیستم بانکی ما به گونهای است که دائما ثروت را از نقاط دور و محروم به نقاط برخوردار منتقل میکند و مشکل این است. اگرچه نقطه مقابل این موضوع، کارهایی از سوی دولت انجام شده و اقداماتی مثل سهام عدالت، هدفمندی یارانهها، مسکن مهر، مسکن روستایی، بهسازی روستایی و مواردی از این دست در نقطه مقابل این جهت قرار گرفته است.
رییسجمهور یکی دیگر از مشکلات را عدم اتکا برنامهریزیهای اقتصادی کشور به منابع بومی و سرزمینی برشمرد و گفت: ما بعضا میبینیم که برنامهریزیهای اقتصادی ما به مدلهای اقتباسی وابستگی دارد و عمده نظریات و مدلها از لحاظ تحلیل اقتصادی و رشد اقتصادی نوعا سرمایهداری و یا سوسیالیستی است.
رییسجمهور با بیان اینکه بخش وسیعی از برنامهریزیهای کشور متکی به منابع بومی نیست و ما در واقع از این منابع در حد ظرفیت استفاده نمیکنیم، گفت: این خود یکی از دلایل وابستگی زیاد به ارز نفتی و ارز است.
رییسجمهور در ادامه سخنان خود به ارائه راهکارها پرداخت و گفت: به نظر میرسد که چهار راه اصلی برای حل این مشکلات وجود دارد که من چند تا از این راهکارها را عرض میکنم.
وی گفت: اولین راه این است که مسیر جریان ثروت و سرمایه را تغییر دهیم و تا این مسیر تغییر نکند، مشکلات سر جای خود باقی میماند، باید به نحوی برنامهریزی کنیم که ثروت و سرمایه در کل کشور بچرخد و متمرکز در یک شهر نباشد و به نحوی حرکت کنیم که همه نقاط کشور آباد شود و فرصتی فراهم شود که تمام مناطق از جمله مناطق محروم از سرمایهگذاری لازم برخوردار شوند.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه باید سفتهبازی و گرایش به فعالیت اقتصادی کاذب را در کشور کم کنیم و فعالیتهای پایدار اقتصادی را در کشور گسترش دهیم گفت: از آن طرف باید به نحوی برنامهریزی کنیم که تقاضا برای کالاهایی که ارزش کمتری دارند به مانند طلا و ارز کمتر شود.
رییسجمهور راهحل سوم را استفاده حداکثری از منابع عمومی و سرزمینی عنوان کرد و گفت: ما کشور ثروتمندی هستیم و اگر به منابع سرزمینیمان متکی شویم رشد در کشور ما پایدار خواهد بود و آسیبپذیری به حداقل میرسد.
رییسجمهور راهکار چهارم را قطع رابطه بودجه هزینهای دولت با ارز نفتی عنوان کرد و گفت: باید یکبار با یک تصمیم مشترک این موضوع را تمام کنیم، گرچه فشارهایی نیز وارد میشود.
رییسجمهور با بیان اینکه سالهاست اقتصادمان به ارز نفتی وابسته است و از درآمد نفتی کشور تغذیه کرده است، گفت: با توجه به وجود نفت در کشور بعضا اندیشهها به سمت خرج کردن آن میرود به خصوص در بخش هزینهای . این در حالی است که ما باید این وابستگی را هرچه بیشتر کاهش دهیم.
استفاده از اراضی و معادن، از راهکارهای حل مشکلات اقتصادی است
محمود احمدینژاد با اشاره به اینکه وسعت ایران 187/3 میلیون هکتار است"، افزود: از این مقدار 25 میلیون هکتار دشت و کویر مرکزی است که نوعا معدن است، 102 میلیون هکتار مرتع داریم که 14 میلیون آن جنگل است. دو میلیون در شمال کشور و 12 میلیون در دامنه البرز قرار دارد.
وی ادامه داد: 2/5 میلیون هکتار از این مراتع تحت اشغال مراکز صنعتی، دامی و طیور است اما سوال اینجاست که آیا از این زمینها به درستی استفاده میشود؟ ما حدود 45 میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم که تنها 14 میلیون آن کشت میشود و چهار میلیون هم آیش آن است. 27 میلیون هکتار زمین قابل کشت وجود دارد و آب هم هست، آب کم است اما هست، مگر میشود خدا زمین حاصلخیز خلق کند و آب ندهد؟ این نشدنی است.
رییسجمهور خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شاید شما بگویید که انجام این کار به منابع عظیم، سدسازی و کانالسازی نیاز دارد که حرف درستی است اما باید به راهکار دوم یعنی مردمی کردن اقتصاد برسیم. ثروتهایی که در سر بازار ارز و سکه میچرخد چرا به سمت تامین آب نرود؟ این کار شدنی است و من قاطعانه میگویم که میشود.
احمدینژاد به بیان مثالی پرداخت و اظهار کرد: چند سال گذشته طرحی مطرح شد مبنی بر خروج دامها از جنگل و توجیه اصلی این بود که دام، جنگلها را تخریب میکند در حالی که تاریخ نشان داده است که بهترین حافظان جنگلها و مراتع خود دامداران هستند. سخن من این است که ما همین را به دامداران بازگردانیم در این صورت حداقل 400 هزار شغل ایجاد میشود.
وی ادامه داد: ما شش میلیون هکتار جنگل بلوط داریم که رها شده است و دولت برای محافظت از آنها کارمند استخدام میکند، حداقل شش میلیون تن سالانه بلوط تولید میشود که زیر پای درختها از بین میرود. کل علوفه وارداتی کشور هفت میلیون تن است که امروز در مرغ و گوسفند نیز دچار مشکل شدهایم. ما به مردم گفتیم که از جنگلها بیرون بروند تا جنگلها را حفاظت کنیم اما آیا حفظ شدهاند و آیا روند محافظت از آنها رو به بهبود است؟ نه. ما باید تصمیمات را عوض کنیم. خیلیها به جای پول دادن به سکه و ارز، اینجا استفاده میکنند.
رییسجمهور با بیان اینکه "راهکار پیشنهادی دوم ما استفاده از معادن است"، گفت: برای صرفه اقتصادی هر معدن گروه معدنکار کافی است. معادن ما قابل تقسیم به 250 هزار بلوک معدنی است که امروز کمتر از پانزده هزار بلوک استفاده میکنیم. آیا نمیشود قوانین و آییننامهها را مجلس و دولت اصلاح کنند و هر که معدنی اکتشاف کرد پنجاه سال با تعیین آییننامهای از آن برداشت کند؟
احمدینژاد همچنین اظهار کرد: 25 میلیون هکتار زمین کشاورزی وجود دارد، اینها را به شرط احیا به خود مردم دهیم، خواهیم دید که جهت سرمایهها عوض میشود.
باید حداقل ها را برای مردم تامین کنیم
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در صحن علنی مجلس با بیان اینکه راهکار سوم هدفمندی یارانههاست و معنی یارانه استفاده از منابع ملی است گفت: در زمان اجرای برنامهی اول بحثهایی با هم داشتیم و نیازی به بیان آنها نیست.
احمدی نژاد گفت: منبع عظیمی در کشور وجود دارد و روزانه یک میلیون و 883 هزار بشکه نفت تحویل به پالایشگاهها میشود و سالانه 150 میلیارد متر مکعب گاز وارد شبکه میشود که یک ثروت عظیم است و باید آزاد و بازتوزیع شود.
وی با بیان اینکه گام اول هدفمندی یارانهها به تحقق عدالت کمک کرد به آماری از اواخر سال 90 اشاره کرد و توضیح داد: ضریب جینی از 40 درصد به 37 درصد رسید، نسبت درآمد 10 درصد ثروتمند به 10 درصد فقیر درخانوارهای شهری از 12/45 برابر در سال 89 به 10/17 برابر در سال 90 رسید. و در خانوارهای روستایی از 12/63 برابر در سال 89 به 9/38 برابر در سال 90 رسید.
احمدینژاد با بیان این که هیچ یک از طرحهای اقتصادی کشور طی 50 الی 60 سال اخیر نتوانسته است، شاخصهای اصلی را در طول یک سال تا این اندازه تغییر دهد، خاطر نشان کرد:طرح هدفمندی یارانهها موجب صرفهجویی ارزی شد.
وی با بیان اینکه رشد مصرف بنزین و گازوئیل و واردات این دو را به یاد داریم، افزود: 17 و نیم میلیارد دلار در سال 90 نیاز ما به واردات فرآوردها کم شد و در همین دورهی سال 90 نزدیک به 11 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی اضافه شد، یعنی 17 و نیم میلیارد مصرف ارزی کاهش یافت و 11 میلیارد درآمد ارزی اضافه شد و 3 میلیارد دلار واردات کاهش پیدا کرد که به منابع ارزی کمک شد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه برخی مدعی هستند هدفمندی یارانهها باعث بالا رفتن قیمت ارز شده است، گفت: مگر هدفمندی مصرف ارز را بالا برد، که قیمت را بالا ببرد؟ بلکه پایین آورد.
رئیس جمهور با بیان این که هدفمندی یارانهها تورمی را کنترل کرد که خیلی ها باور نمیکردند، اظهار کرد: هدفمندی در زمانی آغاز شد که تورم سالیانه 10/1 و تورم نقطهای 12/8 درصد بود و در دی ماه این دو به هم رسیدند، یعنی تورم نقطهای و تورم سالانه 20/9 شدند. البته تورم نقطهای در مرداد ماه به اوج خود رسید یعنی به 22/3دهم. ولی در دی ماه به هم رسیدند.
وی با بیان اینکه وقتی اتفاق ویژهای در اقتصاد رخ دهد، تورم نقطهای بالا میرود، توضیح داد: زمانی این انرژی برای تورم زایی تخلیه میشود که تورم نقطهای و متوسط سالانه برابر شود. در حالی که در همین دوره حدود 5 درصد تورم جهانی داشتیم. پس میتوان حساب کرد که هدفمندی چقدر تورم ایجاد کرده است.
رئیس جمهور با اشاره به این که نقدینگی در سال 89 نزدیک 25 درصد و سال 90 ، 19/4 درصد است، خاطر نشان کرد: هدفمندی نقدینگی را هم کاهش داد و برخی مصارف راهبردی را کنترل کرد. در حالی که آنها با تصور این که مصرف بنزین در کشور ما لجام گسیخته است، بنزین را تحریم کردند، اما این طرح باعث شد نیاز ما به واردات بنزین به صفر برسد و طرح آنها خنثی شود.
احمدینژاد با بیان این که تراز صندوق هدفمندی در مجموع مثبت است، افزود : صندوق هدفمندی هم بدهکار است و هم طلبکار یعنی قرض گرفته است و از جایی طلبکار است و یک شرکت دولتی و بانکها همینطور هستند یعنی همیشه طلبکار و بدهکار هستند.
وی با بیان اینکه راهکاری که انتخاب شد درست بود، اظهار کرد:نباید خودمان را برای تصمیم گیری جای مردم بگذاریم، بلکه باید خود مردم مدیریت کنند، چون شیوهی اجرای هدفمندی مشارکت همه مردم در مدیریت اقتصادی است، تا مردم تصمیم بگیرند.
احمدینژاد افزود: مردمیترین دولتهای جهان هم نمیتوانند بگویند مردم واقعا چه میخواهند چون مردم خودشان بهتر میدانند که چه میخواهند، اما برخی دوستان ایراد میگیرند و میگویند اگر یارانهی نقدی بدهیم موجب بیکاری و تنبلی میشود، اما مگر در تمام دنیا بیمه بیکاری وجود ندارد.
احمدی نژاد با طرح این سوال که چه کسی است که از پول بیشتر بدش بیاید؟ تصریح کرد:آیا فقرا دلبستگیشان به پول بیشتر است یا اغنیاء و معلوم است که انسان برای تعالی است و به هیچ حدی قانع نیست، اما ما باید حداقل ها را برای مردم تامین کنیم.
هدفمندی یارانهها کامل اجرا شود، فقر ریشهکن میشود/هدفمان انتخاباتی نیست
احمدینژاد با تاکید بر اینکه "طرح هدفمندی یارانهها طرح موفقی بود و در این راستا دنیا، ملت ایران را تحسین کرد و موجب افتخار دولت و ملت جمهوری اسلامی شد"، گفت: همزمان با ارائه این طرح، دشمنان نگران شدند و دیدند بزرگترین طرح تحولی که همه آنها میگفتند موجب بحران و آشوب اجتماعی میشود و هیچ دولت و نظامی در ایران نمیتواند آن را اجرا کند، با موفقیت کامل اجرا شد.
، رییسجمهور در ادامه سخنان خود در مجلس افزود: آنها (دشمنان) ظرفیت عظیم و هنرمندی ملت را دیدند و به این نکته رسیدند که اگر این طرحهای بزرگ پیدرپی بخواهد انجام شود دامن بلند ملت ایران از دسترسشان خارج میشود. آنها دیدند که میشود کشور را بدون نفت هم اداره کرد. آنها دیدند که مردم باانگیزه شدند و وحدت ملی تقویت شده است.
وی ادامه داد: آنها دیدند که همه به دنبال صیانت از ثروت ملی هستند و اقتصاد ایران در حال رقابتی شدن است و دیگر نمیشود عدهای به نام تولید و فعالیت اقتصادی، یارانه بفروشند. آنها به این نکته رسیدند که ظرفیتهای اقتصادی ما در حال فعال شدن و رشد پایدار در حال شکل گرفتن است؛ بنابراین تحریمها را جلو انداختند و شدت آن را بالا بردند که البته عجله کردند چراکه گفتوگوها در حال انجام بود.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: آنها این روند را پیش گرفتند به این علت که ترسیدند و گفتند اگر دو - سه تا از این طرحها اجرا شود، اقتصاد ایران دیگر قابل مهار کردن نیست و به ملت ایران نمیشود فشار آورد.
وی با بیان اینکه "یکی از بهترین اقدامات تحولی برای تضمین رشد پایدار و دور زدن تحریم و خنثی کردن فشارهای دشمن، طرح هدفمندی یارانهها بوده است"، اظهار کرد: اگر این طرح کامل اجرا شود، ثروت عادلانه توزیع میشود، از سرمایه ملی صیانت خواهد شد، بهرهوری در تولید بالا میرود، وابستگی دولت به ارز نفتی کاهش پیدا میکند و فقر ریشهکن خواهد شد.
احمدینژاد همچنین گفت: من در مصاحبهای گفتم که مرحله دوم بدین صورت است و میشود این کار را انجام داد؛ البته مطالعات دولت کامل و آماده است و من مثال زدم و گفتم میشود این کارها را انجام داد. یارانهای که ما از طریق انرژی در کشور توزیع میکنیم با ارز دو هزار و 500 تومان بیش از 310 هزار میلیارد تومان است و میشود این بازتوزیع شود.
رییسجمهور اضافه کرد: دیدید که ما با هم این کار را انجام دادیم. عددهایی که من در مصاحبه اعلام کردم واقعی بود، اگر کسی از دوستان بحثی دارد بیایید بنشینیم، عددها را ضرب و تقسیم کنیم؛ البته ما آثار و تبعاتش را پیشبینی کردهایم و بر این نکته تاکید داریم که وقتی ما این طرح را بیان میکنیم ایجاد توقع نیست بلکه بیان راهکار است و اگر چنین ظرفیتی در اقتصاد کشور است، من، شما و همه ملت ایران باید برای آن برنامهریزی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه "من باور دارم که ما میتوانیم حداقل معیشت را برای مردم فراهم و فقر را ریشهکن کنیم"، خاطرنشان کرد: در طرح اول هدفمندی مخالفان زیادی وجود داشت. آنها در مخالفت با این طرح مقاله مینوشتند و برخی دوستانه به ما میگفتند نزدیک انتخابات است و این طرح را اجرا نکنید چون بار منفی دارد حالا برخی میگویند این طرح در انتخابات بار مثبت دارد.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه "چه در دفعه قبل و چه در حال حاضر برای اجرای این طرح هدف انتخاباتی نداریم"، تصریح کرد: اصلا شأن ملت ایران و دولت اجل از این است که ما مسائل اصلی کشور را با مسائل مقطعی و لحظهای گره بزنیم.
وی خطاب به نمایندگان حاضر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دوستان، برادران و خواهران شرایط کشور اقتضا میکند که ما به سمت احیای منابع خود برگردیم و از این منابع درست استفاده کنیم تا بتوانیم از دایره تاثیر دشمن دور شویم. در این مسیر دولت حاضر است خطرها را بپذیرد تا دولتهای بعدی بتوانند کارهای مهمتری انجام دهند.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه "برخی اختلاف نظرها در این زمینه قابل تفاهم است چون نیتها یکی است و دعوا و اختلافی وجود ندارد"، گفت: البته ما خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، ایشان رهنمودهایی ارائه فرمودند که من فکر میکنم با توجه به آنها نظرات خیلی به هم نزدیک میشود.
رییسجمهور در ادامه با بیان اینکه "اجرای طرحهای بزرگ در کشور فقط و فقط از طریق تفاهم امکانپذیر است"، افزود: ما همیشه به دنبال تفاهم مجلس و دولت بودهایم و مگر میشود طرح عظیم اقتصادی در کشور که باید با بسیج عزم ملی مورد توجه قرار بگیرد بدون تفاهم انجام شود و کسی بگوید میخواهم آن را خودم انجام دهم؟ این موضوع از منطق اداری و مدیریتی به دور است.