همشهری آنلاین: "علی اکبر صالحی" وزیر امور خارجه ایران در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری «ریا نووستی» به سوالاتی درباره روابط تهران- مسکو، برنامه های سفرش به مسکو و همچنین مذاکرات آتی ایران و گروه "1+5" در قزاقستان و روابط با آمریکا پاسخ داد.

به گزارش همشهری آنلاین، متن گفتگوی خبرگزاری ریانووستی روسیه با علی اکبر صالحی به شرح زیر است.

سوال: پیش از این اعلام شده بود که شما قرار است روز یکشنبه به مسکو سفر کنید. چرا سفر شما با تاخیر به روسیه انجام پذیرفت؟

صالحی: این سفر از قبل برنامه ریزی شده بود و من برای اولین بار است که چنین صحبتی را می شنوم.کارشناسان ما از روز گذشته به همین منظور در روسیه هستند و در روزهای یکشنبه و دوشنبه کار کارشناسی خواهند داشت و پس از آن روز سه شنبه اجلاس وزرا برگزار خواهد شد. من چنین چیزی را نشنیده ام و برای اولین بار است که این مطلب را می شنوم.

سوال: آیا شما در این سفر دیداری با آقای سرگئی لاوروف خواهید داشت؟

صالحی: در این سفر با آقای لاوروف ملاقاتی ندارم. این سفر در ارتباط با مسائل کمیسیون مشترک اقتصادی است و جدای از مباحث سیاسی است.

سوال: روابط سیاسی بین تهران و مسکو را در حال حاضر چگونه ارزیابی می کنید؟

صالحی: وزارت خانه های امور خارجه دو کشور در زمینه های مختلف در تماس مستمر با یکدیگر هستند و اگر در نهادهای بین المللی فرصتی پیش بیاید، با وزیر امور خارجه روسیه در رایزنی هستم ولی در این سفر با ایشان ملاقاتی ندارم. ما در این سفر تقاضایی برای ملاقات با مسوولان وزارت خارجه روسیه نکرده ایم اما اگر آنها اعلام کنند، ما آمادگی برای این ملاقات ها را داریم.

سوال: نظر شما درباره این دور از مذاکرات ایران و گروه "1+5" در قزاقستان چیست؟ آیا امیدوار هستید که در این دور از مذاکرات دو طرف به توافقی برای حل موضوع هسته ای ایران دست پیدا کنند؟

صالحی: پیش از این ایران بسته پیشنهادی شامل پنج گام و براساس طرح اولیه دو سال پیش وزیر امور خارجه روسیه ارائه کرده بود. براساس این طرح با برداشته شدن هرگام توسط ایران، طرف مقابل نیز گامی در این جهت برمی دارد. این طرح شامل مباحث مختلفی می شود که چه تعهداتی ایران می دهد و در برابر آن طرف مقابل چه تعهداتی را می بایستی بپذیرد. از سوی دیگر طرف مقابل نیز یک بسته پیشنهادی در سه مرحله ارائه کرده بود. باید مشترکات این دو بسته استخراج شده و بر روی نقاط مشترک اتفاق نظر حاصل شود که دست کم گامی به جلو باشد.هر دو بسته دارای نقاط مشترکی هستند. امیدوار هستیم که در نشست آتی قزاقستان بیشتر بر روی نقاط مشترک دو بسته پیشنهادی تمرکز صورت بگیرد. زمانی که یک گام برای اعتمادسازی برداشته شد، آسان تر می توان گام بعدی را برداشت ولی اگر از نقاط اختلاف بسته ها شروع به مذاکره شود، خیلی مشکل بتوان به تفاهمی دست یافت. اگر دو طرف مذاکرات را از نقاط اشتراک دو بسته پیشنهادی آغاز کنند، می توان به توافق رسید که گامی رو به جلو خواهد بود.

سوال: آیا می توانید مقداری درباره جزییات این بسته ها برای ما توضیح دهید؟

صالحی: شاید هنوز ضروری نباشد که جزییات این دو بسته را به صورت عمومی اعلام کنیم زیرا دو طرف همچنان در حال مذاکره هستند.

 

 

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها