از سال1990 جمعآوری زبالهها بهصورت دو هفته یکبار و تنها برای منازلی بهکار میرفت که دارای جعبههای مخصوص جمعآوری مواد بازیافتی بودند، اما پس از گذشت مدتی علاوه بر 27هزار منزلی که دارای جعبههای بازیافتی بودند، 19هزار منزل دیگر که برای جمعآوری زبالههایشان از کیسههای آبی رنگ استفاده میکردند نیز به این برنامه اضافه شدند.
پس از مقایسه مزایا و معایب هر دو روش جمعآوری، شهرداری روش سطلهای زباله را برگزید و در سال1991 از سوی شهرداری به 19هزار منزلی که از کیسههای آبی استفاده میکردند، سطلهای سبز رنگ برای جمعآوری زبالههای بازیافتی داده شد.
مواد بازیافتی مورد تایید شهرداری شامل: روزنامهها، مجلات، کتابچه راهنمای تلفن، قوطیهای کنسرو، قوطیهای آلومینیومی، کتابچههای تبلیغاتی، مقواهای فشرده شده، بطریهای پلاستیکی نوشیدنی و بطریهای شیر و آب است که باید جدا از زبالههای عادی منزل در سطلهای سبزرنگ ریخته شود، سطلهای مذکور در حدود 18 لیتر گنجایش دارند و از 25درصد پلاستیک بازیافتی و 75درصد مواد اولیه ساخته شدند.
پس از تصویب طرح سطلهای سبز رنگ به علت بیشتر بودن حجم آنها برنامه جمعآوری زبالهها از هفتهای یکبار به دوهفته یکبار تغییر کرد، این تغییر جوانب مثبت دیگری مانند جلوگیری از اشتباه در مناطق جمعآوری و صرفهجوِیی در مصرف سوخت و آلودگی را نیز به همراه داشت.
خدمات جمعآوری دو هفتهای برای بخشهای مختلف شهر بهتر است زیرا شهروندان میتوانند از پربودن سطل زبالههای بازیافتی در روز جمعآوری اطمینان داشته باشند.
اما این سازمان روش دیگری هم داشت که به صورت یک برنامه آزمایشی در مورد بازیافت زبالههای حیاط منازل از سال 1993 در این شهر آغاز شد.زبالههای حیاط منازل در حدود 30درصد کل زبالههای این شهر را شامل میشود که جمعآوری آن برای شهروندان رایگان بود.
ضایعات حیاطها شامل اضافات چمنهای کوتاه شده و شاخههای درختان است که پس از بازیافت از آنها کودهای ویژه و کودهای گیاهی تهیه میکنند. این امر همچنین به ذخیره هزینههای مالی که در محل دفن زبالهها صرف میشود، نیز کمک بسزایی میکند.
جمعآوری زبالههای خطرزای خانگی
از سال 1992 حوزه مدیریت زبالهها در ابتدا با همکاری حوزه خدمات بهداشتی و پس از آن به تنهایی روشهایی را به شهروندان ارائه میکرد تا زبالههای خطرزای خانگی خود را به مصرف مناسبی برسانند.
این زبالهها شامل رنگهای قدیمی و خشک شده، پاککنندهها، حشرهکشها و حلالها است. در گذشته شهرداری روز خاصی را برای این قبیل مواد تعیین نکرده بود تا شهروندان بتوانند زبالهها را به مکان خاصی تحویل دهند، اما در حال حاضر و با موافقت شورای هوستون - گالوستون و کمیسیون حفاظت منابع طبیعی تگزاس، شهرداری روزی خاص را برای جمعآوری این زبالهها در نظر گرفته است.
روغنهای مستعمل
در سال 1992 شهر هوستون اولین شهر بزرگ در کشور بود که برنامه بازیافت روغنهای مستعمل موتور ماشینآلات را به اجرا در آورد. امروزه شهرداری این شهر از بیش از 140هزار منزل با استفاده از تانکرهایی که تغییراتی را به این روغنها میدهند، روغنهای مستعمل را از سراسر شهر جمعآوری میکند و از این طریق یک هزار گالن روغن مستعمل ذخیره شده را در مخزنهای مخصوص در مرکز پردازش بازیافت شهرداری ذخیره کرده است.
همچنین کتابچههای راهنمایی که در مورد این برنامه توضیحاتی داده است نیز به منازلی که در این طرح مشارکت دارند، تحویل داده میشود.