همشهری آنلاین: رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه با توجه به کاهش جهانی قیمت طلا پیش خرید کنندگان سکه برای جلوگیری از ضرر می‌توانند از تحویل سکه انصراف دهند درباره تورم گفت: اگر مسائل تحریم و اجرای هدفمندی یارانه‌ها نبود تورم را به زیر 5 درصد می‌رساندم.

محمود بهمنی در جمع خبرنگاران افزود: فردی که سکه را به نرخ یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان پیش خرید کرده با احتساب ۷۰ هزار تومان مالیات بر ارزش افزوده باید برای یک سکه تمام یک میلیون و ۳۲۵ هزار تومان پرداخت کند.

وی خاطرنشان کرد: با این نرخ، اگر این فرد بخواهد سکه خود را در بازار به فروش برساند ضرر خواهد کرد؛ بنابراین اعلام کردیم که این افراد در این مرحله نیز می توانند از تحویل سکه های خود انصراف دهند.

بهمنی با اشاره به نرخ طلا در بازارهای جهانی در روز پنج شنبه گذشته که در حدود ۱۳۴۸ دلار در هر اونس بود، گفت: پیش بینی می شود قیمت طلا در بازارهای جهانی کاهش یابد و بر اساس پیش بینی های اقتصاددانان نرخ طلای جهانی تا ۱۲۰۰ دلار هم کاهش خواهد یافت.

وی در پاسخ به این که آیا مسائل سیاسی بر افزایش نرخ سکه تاثیرگذار است، گفت: ممکن است مسائل سیاسی اثر کوتاه مدتی بر این مسائل داشته باشد اما اقتصاد تابع فرد نیست، اقتصاد کار خود را به پیش می‌برد و به عملکردها حساس است و بر اساس آن عمل می‌کند.

بهمنی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طی مدت فعالیت او در بانک مرکزی به عنوان رئیس کل چه کاری بوده که انجام نداده؟ گفت: ۹۰ درصد کارهایی که مدنظر داشتم را اجرایی کرده‌ام.

وی در پاسخ به این سوال که یکی از وعده‌ها کاهش نرخ تورم بود اما نرخ تورم افزایش یافت، گفت: من پیش از این اعلام کرده بودم که نرخ تورم را از ۲۵ به ۹.۸ درصد تقلیل دهم که این اتفاق افتاد. برهمین اساس، نرخ تورم تک رقمی شده بود اما باید بررسی کرد که چرا نرخ تورم افزایش یافته است.

بهمنی با طرح این سوال که آیا بخشی از عوامل افزایش نرخ تورم تحریم‌ها نبوده؟ ادامه داد: کاهش درآمدهای ارزی، کاهش واردات، مسائل متفرقه تحریم، کاهش تولید داخلی و کاهش عرضه عواملی بودند که بر روی افزایش نرخ تورم تاثیر گذاشتند.

بهمنی در باره این موضوع که آیا اجرای هدفمندی یارانه ها تورم را افزایش نمی‌دهد؟، گفت: اگر تمام شرایط را نداشتیم به طور حتم نرخ تورم‌ هم اکنون کمتر از پنج درصد بود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توانیم منتظر کاهش قیمت سکه باشیم، اظهار داشت: دلیل این که بانک مرکزی چهار ماه زودتر اقدام به تحویل سکه‌های پیش فروشی کرد، این بود که تنش‌های اقتصادی موجب افزایش قیمت سکه نشود.

بهمنی در مورد برداشت از حساب ارزی بانک‌ها نیز گفت: اگر بانک مرکزی به این موضوع اعتقادی نداشت از حساب بانک‌ها برداشت نمی‌کرد، این درحالی است که بانک مرکزی گزارش خود را در این خصوص به سازمان‌های نظارتی ارائه کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه پول برداشت شده از حساب بانک‌ها در بخش ارزی به حساب‌های شخصی واریز نشده بلکه به حساب خزانه رفته است، گفت: پیش از این خبرنگاران مرتب از ما سوال می‌کردند که مابه التفاوت‌های برداشت شده از محل ارزهای پرداخت شده به بانک‌ها چه شده و به کجا رفته است.

وی با بیان آنکه ۸۰ بازرس بانک مرکزی به مدت 6 ماه بررسی‌هایی را در این راستا انجام داده اند و در نهایت ۳۲ هزار میلیارد ریال از حساب بانک‌ها برداشت و به خزانه واریز شد، افزود: در واقع این مبلغ به بیت المال بازگردانده شده، کسی که ارز ۱۲۲۶ تومانی یا ۱۱۵۰ تومانی را در بازار به نرخ ۱۷۰۰ تومان فروخته است، باید مابه‌التفاوت را بازپس دهد. با این وجود اگر همه بگویند باید این پول را به بانک‌ها بازگردانیم، این کار را خواهیم کرد، حتی اگر بگویند، ۵ برابر آن را نیز برگردانید، این کار را انجام می‌دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا معتقدید این برداشت کار درستی بوده است؟ اظهارداشت: اگر اعتقاد نداشتیم این برداشت را انجام نمی‌دادیم آن طرف قضیه را باید نگاه کرد؛ کسانی که معتقد به آن نیستند نیز باید ثابت کنند که این کار درست نبوده است.

بهمنی در خصوص استقلال بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی سعی در کمک به تولید از طریق تزریق ارز به واحدهای تولیدی و جلوگیری از افزایش نقدینگی داشت، ما سعی کردیم واحدهای تولیدی از بین نروند.

وی گفت: بانک مرکزی می‌توانست نرخ تورم را بیش از این کاهش دهد و رکود مطلق ایجاد کند، در عین حال به بانک مرکزی استقلال داد اما مفهوم استقلال این نیست باید تمام جوانب را در نظر گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی تمام منابع را به سمت تولید هدایت کرده است سال گذشته ۳۱.۷ درصد از منابع به تولید اختصاص یافت. امسال نیز منابع را به سمت تولید و صنعت هدایت خواهیم کرد.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها