به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدی چمران در هجدهمین اجلاس ادواری شوراهای اسلامی استانهای سراسر کشور با اشاره به تلاشهای شهید بهشتی به عنوان کسی که به جد از بحث شوراها حمایت میکرد، افزود: در تدوین قانون شوراها که آخرین بار در سال 1375 مورد بحث قرار گرفت آن چیزی که میبایست نشد. چون خود شوراها نبودند که از خود دفاع کنند. در واقع در آن زمان شورایی تشکیل نشده بود.
وی ادامه داد: البته که شوراها وظیفه نظارت دارند ولی از ارکان تصمیم گیری نیز هستند. ما در مساله اصلاح قانون گاهی اگر کوتاه میآییم و لوایح را به مجلس نمیبریم به این دلیل است که ترس این وجود دارد که همین قدر قدرت را نیز از دست دهیم.
چمران ضمن درخواست از ابوترابی که در این موضوع کمک کنند تا بحث تصمیم گیری در شوراها حل شود، تاکید کرد: اگر این موضوع حل نشود کار زیادی نمیتوانیم بکنیم و شورا تبدیل به شورای شهرداری میشود.
به گفته وی، در حال حاضر علیرغم آنکه شورای شهر نیستیم و شورای شهرداری هستیم، چهره شهر تغییر کرده است درحالی که اگر بستر مناسب برای شوراها باشد، خیلی بهتر از این میتوان کار کنیم.
چمران در پایان اظهار کرد: پیشنهاد من این است که باید در گزینش و صلاحیتها سختگیرتر باشیم تا افراد با تخصصهای مختلف به شورا وارد شوند. باید برنامه ریزی کرد و کار انجام داد که تخصصهای مختلف وارد شورا شوند.
مهدی چمران در حاشیه هجدهمین اجلاس ادواری روسای شوراهای اسلامی استانهای کشور نیز گفت: این اجلاس بر اساس یک برنامه ریزی هر سه ماه یکبار برگزار میشود. این اجلاس در استانهای مختلف کشور تشکیل میشود و برای اولین بار است که در تهران برگزار میشود.
وی افزود: در این اجلاسها عموما دستور جلساتی مطابق با مسائل روز مطرح و تصمیماتی اتخاذ میشود که بعضی از این تصمیمات به صورت مصوبه به شورای عالی استانها فرستاده میشود. البته تا کنون چندین مصوبه از طریق شورای عالی استانها به مجلس شورای اسلامی فرستاده شده است.
چمران نحوه تعامل شوراها با دولت جدید را یکی از موضوعات این اجلاس بیان کرد و گفت: ما این را هم اضافه کردیم که تبادل دولت جدید با شوراها نیز صورت پذیرد چون عموما شوراها این تعامل خوب را تا کنون داشتهاند و قطعا هم خواهند داشت ولی همیشه جهت عکسش نبوده است. در بعضی استانها این تعامل بستگی به روحیه استاندار داشته است که روحیه استاندار گاهی مواقع خیلی خوب بوده و گاهی آنگونه که میبایست نبوده است. در این باره راهکارهایی اندیشیده شد که قطعا به رییس جمهور منتخب و مسئولین دیگر مطرح خواهد شد.
آموزش شورای چهارمیها
چمران با اشاره به آموزش شورای چهارمیها، افزود: در این باره با وزارت کشور تفاهمنامهای را تدوین و امضا کردیم و طی آن مقرر در فرصت باقی مانده تا شروع شورای چهارم، آموزش اعضای جدید انجام شود. زیرا بسیاری از اعضای جدید وظایف شوراها را نمیدانند و در این زمینه تجربهای ندارند به خصوص که قوانین مرتبا در حال اصلاح است.
به گفته چمران، آموزش اعضای جدید شورای چهارمیها به صورت استانی خواهد بود و در این مورد نیز مدارک و اسناد به صورت الکترونیک تهیه میشود.
وی افزود: در دوره قبل هم این آموزشها بود در فرصت سه ماههای که در دور قبل وجود داشت ما چنین پیشنهادی را دادیم و عملی شد، در این آموزشها مباحثی همچون قانون شوراها، ساختار شوراها، نحوه کار در شوراها مطرح میشود.