به گزارش ایلنا، اصغر امیرنیا در ارتباط با جزئیات طرح تاسیس موزه گالریها افزود: موزه گالریها موزههای خصوصی و تخصصی هستند که در قالب یک موسسه هنری تک منظوره فعالیت میکنند.
این موسسهها را میتوان موزه نامید چون مجموعهای از آثار هنری در آن نگهداری و محافظت میشود و گالری هستند از این جهت که آثار نگهداری شده در آنها معمولا به نمایش درآمده و میتوانند به فروش برسند.
وی ادامه داد: باتوجه به تاکید قانون برنامه چهارم توسعه بر تاسیس و راهاندازی موزههای خصوصی و غیردولتی به صورت خاص و عام و همچنین به دلیل علاقمندی هنرمندان یا مجموعه داران برای به نمایش گذاشتن آثار هنری خود و یا حتی انگیزه مالی برای فروش آثار، موجب شد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به تدوین طرح تاسیس موزه گالری غیردولتی اقدام کند.
مدیرکل دفتر امور هنرهای تجسمی با اشاره به اینکه در قانون برنامه پنجم توسعه نیز به صورت غیرمستقیم حمایت از موزههای خصوصی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: تاسیس موزه گالریها باعث ارتقاء سطح آگاهی از نظر زندگی فرهنگی و هنری شهروندان شده و از طرف دیگر باعث تقویت اقتصاد هنر و تامین امنیت اقتصادی هنرمندان میشود.
وی اظهار داشت: موزه گالریها از حمایت ویژه معاونت امور هنری وزارت ارشاد برخوردار میشوند که شامل حمایت عامی است که همواره از تاسیس موزهها میشود.
همچنین حمایت خاصی از این گالریها در صورت انطباق با سیاستهای وزارت ارشاد پیش بینی شده است.
امیرنیا در ارتباط با اینکه چه افرادی امکان دریافت مجوز موزه گالری دارند، گفت: این موزه گالریها در قالب موسسه هنری تک منظوره از هیات رسیدگی به امور مراکز هنری تک منظوره معاونت هنری مجوز کسب میکنند که تنها این فرصت برای پیشکسوتان هنری یا هنرمندان درجه یک کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه هنرمندانی که فضای مناسب برای راه اندازی موزه گالری داشته باشند در اولویت قرار دارند، ادامه داد: تابلوهایی برای این موزهها به صورت یکسان در سراسر کشور طراحی و نصب میشود.
مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد در ارتباط با حمایتهای مالی از هنرمندان برای تاسیس موزه گالری گفت: بعد از صدور مجوز نامه نگاری با دستگاههای مختلف به ویژه وزارت اقتصاد و دارایی انجام میشود تا موسسان موزه گالریها از معافیت مالیاتی بند «ل» ماده ۱۳۹ قانون بودجه برخوردار شوند.
به گفته وی، همچنین برای حمایت از موزه گالریها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تبلیغات و معرفی آنها را به عهده میگیرد.
امیر نیا اظهار داشت: هنرمندان میتوانند دورهها و کارگاههای آموزشی و همچنین نشستهای تخصصی خود را نیز در این موزه گالریها برپا کنند.
وی با اشاره به اینکه هنرمندان میتوانند برای بازدید از موزه گالری خود بلیت فروشی کرده تا هزینههای ابتدایی خود را تامین کنند، گفت: همچنین بروشور آثار به نمایش درآمده در این موزه گالریها در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار میگیرد تا به عنوان مکانهای توریستی به گردشگران داخلی و خارجی معرفی شوند.
به گفته وی، به منظور حمایت از این موزه گالریها از آثار نفیس آنها برای اهدا به میهمانان خارجی ریاست جمهوری خریداری میشود و همچنین یکی از پایگاههای رجوع و معرفی خرید آثار برای غنیتر کردن گنجینه موزه هنرهای معاصر و دیگر موزهها قرار میگیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه طرح موزه گالریها در مراحل نهایی تدوین است گفت: هنرمندان میتوانند تقاضای خود را برای تاسیس این موزه گالریها ارایه کنند تا بزودی این طرح عملیاتی شده و شاهد راه اندازی مکان مناسبی برای نمایش آثار آنها باشیم.
وی تصریح کرد: حتی سازمانهای دولتی و یا شهرداریهایی که دارای ساختمانهای مناسبی هستند میتوانند این مکانها را در اختیار هنرمندان قرار دهد تا این هنرمندان آثار خود را به نمایش بگذارند.