تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۸

همشهری آنلاین: 30 قرآن نفیس متعلق به موزه‌ قرآن کریم در فهرست آثار ملی ثبت شدند.

به گزارش ایسنا، این مراسم با حضور برخی قرآن‌پژوهان، اساتید، علما و روحانیون، سفرای کشورهای خارجی و جمعی از خبرنگاران و اهالی رسانه در مجموعه‌ فرهنگی - تاریخی نیاوران برگزار شد.

در این مراسم، 30 قرآن نفیس ثبت ملی شدند که از آن جمله می‌توان به قرآن به کتابت عبدالله آشوب سال 1222 هجری قمری مربوط به دوره‌ قاجار، قرآن به کتابت محمد شفیع معرف به میرزا کوچک شیرازی 1230 هجری قمری، قرآن به کتابت عنایت‌الله شوشتری متعلق به سال 1079 هجری قمری و قرآن به کتابت غلامعلی اصفهانی مربوط 1253 هجری قمری، قرآن به کتابت آقا زین‌العابدین به سال 1236 هجری قمری، قرآن به کتابت محمدهاشم اصفهانی متعلق به سال 1180 هجری قمری، قرآن به کتابت محمدباقر حسینی شوشتری مربوط 1124 هجری قمری و قرآن به کتابت آقاجان پرتو و محمد شفیع تبریزی اشاره کرد.

در این مراسم، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور با بیان این‌که مبانی دینی و فرهنگ اسلامی در طول قرن‌های متمادی با فرهنگ ایرانی عجین شده است، گفت: به‌عنوان مثال، کتابت قرآن با خط زیبای فارسی و به‌ دست هنرمندان توانای ایرانی یکی از نشانه‌های عجین شدن فرهنگ اسلامی با فرهنگ ایرانی در طول قرون متمادی است.

محمدشریف ملک‌زاده ادامه داد: ایرانیان از ابتدای ورود دین مقدس اسلام به این کشور، با قرآن مأنوس بودند و آن را همواره چراغ راه خود در زندگی قرار داده‌اند.

وی با اشاره به ثبت ملی 30 قرآن نفیس موزه‌ ملی قرآن کریم، بیان کرد: این قرآن‌ها هر کدام از لحاظ هنری به زیباترین شکل ممکن چاپ و منتشر شده‌اند و از هنر ناب ایرانی در خط، تذهیب و جلدآرایی بهره گرفته شده است.

او هدف از ثبت ملی این قرآن‌ها را ثبت آن‌ها در حافظه‌ معنوی بشر و نیز معرفی آن‌ها به جهانیان دانست.

ملک‌زاده با اشاره به ثبت مواریث معنوی، گفت: یکی از موضوعاتی که در سازمان میراث فرهنگی به‌ دنبال آن هستیم، ثبت مواریث معنوی در فهرست ملی و جهانی است که از آن جمله می‌توان به ثبت جهانی مراسم قالیشویان مشهد اردهال، تعزیه و ... اشاره کرد که با ثبت جهانی این مواریث، هنر ایرانی اسلامی را به دنیا معرفی می‌کنیم.

معاون رییس‌جمهور با اشاره به حضور سفرای کشورهای مختلف در این مراسم، اظهار کرد: قرآن کریم عامل مهم وحدت بین کشورهای مسلمان است و توجه به قرآن می‌تواند انسان‌ها را از گمراهی و ضلالت نجات دهد.

ملک‌زاده با اشاره به قرآنی به کتابت «آقاجان پرتو» که در این مراسم ثبت ملی شد، افزود: این قرآن در نوع خود بی‌نظیر است و اعراب‌گذاری آن توسط یک ایرانی انجام شده است و در سازمان میراث فرهنگی قصد داریم این قرآن کریم را در تیراژ بالا و برای بسیاری از کشورهای اسلامی به چاپ برسانیم.

بررسی پرونده‌ ثبتی این قرآن‌های نفیس و تاریخی از شش‌ماه پیش در معاونت میراث فرهنگی کشور آغاز شد و کارشناسان مستندات ثبتی این قرآن‌ها را براساس دستورالعمل ثبت آثار منقول تهیه کردند که در نهایت، این مستندات به تأیید کمیته‌ ثبت آثار منقول در شورای عالی سیاستگذاری رسید.

همچنین قرآن به کتابت آقاجان پرتو و محمد شفیع تبریزی دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد و زیبایی کتابت و استفاده‌ همه‌ اعراب حروف است.

 

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها