به گزارش لایوساینس این پژوهشگران نشان دادند که به طور میانگین حدود 15 خطا در هر عمل جراحی معمول رخ میدهد. اشکال در ابزارها و تجهیزات عامل 24 درصد این خطاهاست.
نتایج این بررسی نشان میدهد مشکلات تجهیزات عامل بخش عمدهای از همه خطاهایی را که در اتاق عمل رخ میدهد. در اعمال جراحی مانند جراحیهای قلب که به شدت ابزارهای تکنولوژیک وابسته هستند، نسبت به جراحیهای عمومی میزان بالاتری از مشکلات تجهیزات رخ میدهد.
این بررسی نشان داد که وارسی کردن تجهیزات پیش از جراحیها، استفاده از ابزارهای اطلاعرساتی و اجرای برنامههای آموزشی کارکنان میزان این خطاها را تا نصف کاهش میدهد.
این پژوهشگران توصیه میکنند که چک کردن تجهیزات در اتاق جراحی به صورت یک عمل روتین درآید.
در این بررسی پژوهشگران مشکلات تجهیزات را به سه گروه تقسیم کردند: در دسترس نبودن تجهیزات مورد نیاز عامل 37 درصد مشکلات تجهیزاتی بود؛ مشکلات مربوط به شکل و ترتیب تجهیزات در 44 درصد موارد و کارنکردن وسیله مسئول 33 درصد موارد این مشکلات بود.
این پژوهشگران میگویند: "افزایش استفاده از تکنولوژی در همه تخصصهای جراحی باعث افزایش پیچیدگی روند جراحی هم شده است، و این وضعیت نیز باعث افزایش احتمال خطاهای ناشی از اختلال کارکرد تجهیزات شده است."
بررسیهای پیشین نشان داده است که خطاهای پزشکی بر 13 تا 16 درصد بیماران اثر میگذارند، و خطاها در اعمال جراحی مسئول نیمی از این حوادث ناخواسته هستند.