به گزارش ایسنا، شهریار افندیزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این ضوابط طی بخشنامهای از ابتدای تیر ماه به واحدهای استانی و اجرایی ابلاغ شد و بر اساس آن رانندگان فعال در حمل و نقل کالای سبک (وانتبار) برونشهری جهت هر گونه فعالیت ملزم به دریافت کارت هوشمند هستند.
وی با بیان اینکه شرایط فعالیت رانندگان وانتبار برونشهری مطابق دستورالعمل صدور، تمدید، تعویض و لغو برگ فعالیت رانندگان حمل و نقل برون شهری و روستایی است، افزود: ساماندهی فعالیت این وسایلنقلیه در جهت افزایش ایمنی سفرهای جادهای که برای وزارت راه و شهرسازی و سازمان از اهمیت ویژهای برخوردار است، تأثیر بسزایی خواهد داشت و فعالان این بخش دارای هویت شغلی خواهند شد که به یقین از تسهیلات، مزایا و امکاناتی که فراهم میآید میتوانند بهرهمند شوند و در این راستا تشکلهای صنفی نیز همکاری و همراهی لازمه را خواهند داشت.
افندیزاده از استقبال خوب صاحبان این نوع وسیله نقلیه خبر داد و گفت: استفاده از وانتبارهای عمومی در کشور به ویژه استانهایی که قطب کشاورزی محسوب میشوند از جمله استانهای شمالی کشور دارای اهمیت بوده که با اجرای این طرح فعالیت در این بخش نظاممند شده و گام مهمی در حوزه حمل و نقل جادهای محسوب خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از ثبتنام اولیه برای کارت هوشمند، گذراندن دورههای آموزشی عمومی برای رانندگان الزامی است که شرایط مربوط به گذراندن دورههای تخصصی نیز متعاقباً اعلام خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی شرایط وانتبار برای فعالیت در بخش حمل و نقل جادهای را داشتن حداکثر سن 15 سال، درج نام وانت بار در کارت مشخصات وسیلهنقلیه، داشتن برگ معاینه فنی مجاز و معتبر، دارا بودن پلاک ایران و دارا بودن بیمهنامه شخص ثالث معتبر اعلام کرد.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اعلام اینکه شرکتهای حمل و نقل بین شهری کالا با اخذ اجازه اولیه از این سازمان میتوانند نسبت به اخذ مجوز نمایندگی ویژه فعالیت در حمل و نقل کالای سبک برون شهری اقدام کنند، افزود: امکانات مورد نیاز از جمله وسایلنقلیه سبک و دفتر کار مناسب در خارج از پایانه بار و تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری از جمله شرایط اصلی این ضابطه است و این سازمان باتوجه به مقتضیات اجتماعی، اقتصادی و حمل و نقلی، ضوابطی را برای تشکیل و فعالیت این شرکتها تهیه کرده که متعاقباً اعلام میشود.