به گزارش مهر، حجت الاسلام موحدنژاد رئیس ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری طی نشست خبری روز سه شنبه ۱۵ مرداد گفت: روز چهارشنبه حدود ۱۵۰ گروه در سراسر کشور کار استهلال ماه شوال را انجام می دهند و گزارشات خود را به سرعت به ستاد استهلال ارسال میکنند.
وی تاکید کرد: پیش بینی کارشناسان ما این است که احتمال رویت هلال ماه در روز چهارشنبه بسیار ضعیف است و انتظار ما این است که جمعه عید سعید فطر باشد و اگر گزارشاتی برخلاف پیش بینیها به دست ما برسد اطلاع رسانی به مردم شریف صورت خواهد گرفت.
حجت الاسلام موحدنژاد تصریح کرد: محاسبات نجومی در خیلی از موارد میتواند معلوم کند هلال قابل رویت هست یا خیر اما در برخی موارد این طور نیست چرا که پیش بینی کارشناسان در رویت ماه نیز متفاوت است بنابراین باید حتما رصد انجام گیرد. رویت هلال هم جنبه ریاضی وهمه جنبه تجربی دارد و بحث رویت هلال در کل دنیا علمی محاسباتی و تجربی است.
وی در پاسخ به این سئوال که در باور عمومی این طور عنوان میشود که دو ماه پی در پی ماه نمیتواند ۳۰ روز باشد، گفت: البته بین منجمین از قدیم الایام مشهور این است که تا چهار ماه، ماه میتواند پی در پی ۳۰ روزه باشد و ۵ ماه پی در پی امکان ندارد همچنین سه ماه میتواند پی در پی ۲۹ روزه باشد بنابراین این باور عمومی که فقط دو ماه میتواند ۳۰ روزه پشت هم باشد، درست نیست.
موحدنژاد در مورد رویت هلال ماه شوال با چشم غیرمسلح گفت: روز چهارشنبه رویت هلال ماه با چشم مسلح و غیرمسلح ضعیف است اما در روز پنجشنبه رویت هلال ماه با چشم غیرمسلح امکان خواهد داشت البته بخش های جنوبی بهتر و بخش های شمالی سخت تر خواهد بود چون شرایط جوی مناسب تری را می طلبد.
رئیس ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در مورد رویت هلال در روز تاکید کرد: ستاد استهلال سعی می کند هلال را در روز نیز رصد کند که اغلب مراجع به غیر از دو مرجع رویت هلال در روز را قبول دارند و رصد هلال در روشنایی روز کار سختی است اما گروه های استهلال به لحاظ پایبندی به مباحث دینی این مسئله را پیگیری خواهند کرد.