گروه اقتصادی- محمد عدلی: خان آخر تشکیل دولت یازدهم از امروز آغاز شد. نمایندگان مجلس که طی هفته گذشته در کمیسیون‌های تخصصی میزبان وزرای پیشنهادی بوده‌اند و برنامه‌های آنان را مورد بررسی قرار داده‌اند، دیدگاه‌های خود را در مورد برخی از وزرای احتمالی اعلام کرده‌اند.

در این میان برخی از نمایندگان و کمیسیون‌های اقتصادی، تیم اقتصادی معرفی شده را مورد ارزیابی قرار داده و هماهنگی آنها برای حل مشکلات اقتصادی را سنجیده‌اند. از این‌رو با وجود برخی نقدها، نمایندگان عضو کمیسیون‌های اقتصادی، با هدف تسریع در بهبود اوضاع اقتصادی از وزرای پیشنهادی استقبال کرده‌اند. در این شرایط اما برخی اعضای کمیسیون‌های غیراقتصادی، شائبه‌های سیاسی را نسبت به برخی از وزرا وارد دانسته‌اند.

دبیر کمیسیون اقتصادی در این زمینه معتقد است باید یک وفاق در مجلس شکل بگیرد تا با رأی اعتماد به تیم اقتصادی دولت شرایط برای تحقق وعده‌هایی که رئیس‌جمهور به مردم داده است، فراهم شود.ابراهیم نکو به همشهری گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که میان وزرای اقتصادی پیشنهاد شده، هماهنگی و همدلی وجود دارد. جداکردن این تیم از یکدیگر و به تعویق انداختن تشکیل کامل تیم اقتصادی می‌تواند حل مشکلات موجود را به تأخیر بیندازد؛ چراکه وزرای معرفی شده، امتیازات فراوانی دارند که بیشتر از نکات منفی آنهاست.

بی‌انصافی است که نگاه‌های سیاسی در انتخاب دخیل و اقتصاد قربانی شود. وی ادامه داد: برنامه‌های وزیر پیشنهادی اقتصاد به طور کامل بررسی شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت. تجربیات، تالیفات و تحصیلات ایشان و به‌خصوص مطالعاتشان در زمینه‌های تورم و اشتغال، می‌تواند بسیار راهگشا باشد.سخنگوی کمیسیون عمران مجلس نیز در گفت‌وگو با همشهری گفت: بحث‌های زیادی بر سر وزرای اقتصادی پیشنهاد شده وجود دارد. کمیسیون عمران به‌طور تخصصی روی برنامه‌های وزیر راه و شهرسازی کار کرده که نتیجه آن مثبت بوده است. وزرای اقتصادی، نفت و صنعت هم از اقبال خوبی برخوردارند. می‌توان گفت نظر نمایندگان روی اکثریت تیم اقتصادی معرفی شده مثبت است.

مهرداد لاهوتی تأکید کرد: بنده به‌طور شخصی هنوز از برنامه‌های وزیر کشاورزی رضایت ندارم اما باید دید کل مجلس چه واکنشی نشان می‌دهد. صحبت‌هایی که در روز رأی اعتماد می‌شود روی نظر نمایندگان تأثیر دارد و حتی ممکن است مسائل سیاسی در تعیین وزرای اقتصادی مؤثر باشد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم گفت: حماسه اقتصادی تنها با حضور مدیران با تجربه و موفق در حوزه صنعت و معدن کشور محقق می‌شود. رضا رحمانی افزود: کمیسیون صنایع و معادن مجلس از اینکه گزینه پیشنهادی وزارت صنعت که تجربه فراوانی در این بخش دارد، در مسند وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد، خوشحال است؛ چراکه نظر نمایندگان نسبت به ایشان کاملا مثبت است.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس نیز گفت: با علی طیب‌نیا وزیر پیشنهادی اقتصاد جلسه‌ای را برگزار کردیم و نمایندگان در مجموع برنامه‌های وی را مناسب دانستند و قطعاً از وی حمایت می‌شود. اما با وزرای دیگری که در حوزه تولید فعالیت دارند مانند صنعت، نفت، کشاورزی و نیرو هنوز جلسه‌ای برگزار نکرده‌ایم، اما درصدد هستیم که از نظرات آنها آگاهی پیدا کنیم و جلسه‌ای را با آنها برگزار کنیم.

حمیدرضا فولادگر افزود: اکثریت وزرا رأی می‌آورند. البته ما در مورد حوزه تخصصی برخی از وزرا بحث داریم؛ چراکه سوابق برخی از وزرا سنخیتی با حوزه معرفی آنها ندارد. لذا این افراد باید این موضوع را روشن کنند. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این زمینه معتقد است که از مهم‌ترین ویژگی‌های کابینه معرفی شده دولت یازدهم، وجود هماهنگی و همدلی و انسجام بین آنهاست که این خود عاملی برای پیشرفت کشور خواهد بود. محمد‌تقی توکلی به خبرگزاری خانه ملت گفت: کابینه پیشنهادی روحانی نقاط قوت بسیاری داشته و عملکرد آنان در سمت‌های قبلی مثبت بوده است که این موضوع تنها دلیل اعتماد نمایندگان و دادن رأی اعتماد به آنان است.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها