همشهری آنلاین: یک نماینده مجلس با اشاره به سابقه فعالیت سیاسی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی خطاب به وی گفت:‌ آقای ربیعی! چه تضمینی وجود دارد که باتوجه به سابقه سیاسی شما تصمیمات این وزارتخانه به سیاست آغشته نشود؟

رضا صابری نماینده مردم رامیان و آزادشهر، در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه پارلمان در مخالفت با علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به بیان آقای ربیعی تقریبا همه آحاد جامعه تحت تاثیر سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات این وزارتخانه هستند که دو سال پیش با تصویب مجلس از ترکیب سه وزارتخانه تشکیل شد. البته آقای ربیعی ادغام این سه وزارتخانه را هوشمندانه اما ناقص می‌‌داند.

مهمترین اظهارات صابری به نقل از فارس در زیر آمده است:

  • وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وزارتخانه‌ای با اهمیت شامل حوزه‌های گوناگون اعم از اقتصادی، بیمه‌ای، درمانی، آموزشی و اجتماعی است. اگر امروز در استان‌ها یا شهرستان‌ها با یک اداره کل مربوط به یک وزارتخانه سر و کار داریم در این وزارتخانه با چهار اداره کل مواجهیم؛ سازمان تامین اجتماعی و مسائل آن، شستا به عنوان بزرگترین زنجیر اقتصادی ایران، نیروی کار جامعه به گرفتاری‌های آن، بیمه و ناملایمات حوزه بازنشستگی تنها بخش کوچکی از موضوعات مربوط به این وزارتخانه است.
  • نسبت‌های علمی و تجربی وزیر پیشنهادی با این وزارتخانه چیست.
  • اگرچه میانگین داشتن تجربه و تخصص برای پذیرفت مسئولیت یک وزارتخانه موثر است و با احترام به تجربه آقای ربیعی در حوزه کارگری اما 30 سال ممارست وی در حوزه‌های اطلاعاتی و امنیتی و دانشگاهی کفایت تجربه کافی برای این مسئولیت نیست.
  • البته برخورداری وزیر پیشنهادی به علم جامعه‌شناسی و مدیریت استراتژیک به لحاظ موضوعیت آسیب‌های اجتماعی در این وزارتخانه قابل توجه است اما از آن اولویت سازمانی فاصله دارد.
  • وزیر پیشنهادی دارای یک چهره سیاسی است. آقای ربیعی! چه تضمینی است که وزارتخانه به تصمیمات سیاسی آغشته نشود؟
  • آقای ربیعی! شما در برنامه پیشنهادی بیکاری را اولین چالش وضع موجود و اشتغال و بازار کار را اولین برنامه خود ذکر کرده‌‌اید، مضافا اینکه تنظیم روابط کار و صیانت از نیروی کار را بیان کرده‌‌اید و این در حالی است که شما در ذیل این موارد 14 اقدام اجرایی را آورده‌اید که فقط یک بند به اعمال حمایت‌های قانونی و حقوقی در بیکاری اشاره شده است و 13 مورد دیگر فقط به صیانت از نیروی شاغل اختصاص دارد.
  • آیا وزارت کار فقط صیانت از شاغلین را وظیفه خود می‌داند؟
  • کم‌توجهی نسبت به بیکاران نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه دامنه سرگردانی آنها را افزایش می‌دهد. امروز ادارات کار حتی مراجعه بیکاران را نیز نمی‌پذیرند و با ایجاد دفاتر کاریابی در بخش خصوصی از این مشکل رها شده و پاسخگوی بیکاران نیستند، حال به نظر شما یک بیکار باید چند سال به انتظار شغل از این دفتر به آن دفتر کاریابی مراجعه کند؟
  • مدل کوتاه‌مدت شما برای حل مشکل بیکاری در کشور چیست؟
  • شما به بیکاران بدهکار بانکی اشاره کرده‌اید، چگونه برنامه‌های پیشنهادی شما در این زمینه اجرایی خواهد شد.
  • یکی دیگر از مسائل مهم در رابطه با وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی را آسیب‌های اجتماعی است. آقای ربیعی اگر به برنامه‌هایتان نگاه کنید درخواهید یافت که نسبت به این حوزه به صورت ناقص توجه شده است و بایستی اقدامات جدی‌تری در این زمینه طرح و اجرایی شود.
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها