کاظم نظمده، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، با اعلام این آمار گفت: بر اساس پیشبینی جمعیت معلولان که 3 درصد از افراد کشور را تشکیل میدهند به نظر میرسد که 330هزار معلول شناسایی نشده ساکن روستاهای کشورند.
با وجود اینکه 30 درصد از جمعیت کشور را روستائیان تشکیل میدهند اما توجه بیش از حد مسئولین به شهرها سبب شده است تا حتی در بودجه توانبخشی معلولان نیزتقسیم مناسبی انجام نشود.هماکنون درصد اندکی از بودجه سازمان بهزیستی سهم روستائیان است و همه ساله در غیبت معلولان شناسایی شده روستاها شهرنشینان بخش قابل توجهی از بودجه توانمندسازی را تصاحب میکنند.
نظم ده در توضیح مشکلات ناشناس ماندن معلولان کشور گفت: چنانچه معلولان به موقع شناسایی نشوند قطعاً در آیندهای نه چندان دور هزینه زیادی بر دوش دولت و جامعه خواهند گذاشت.
به اعتقاد وی دستگاههای دولتی با مشارکت با یکدیگر خواهند توانست در شناسایی و سرویسدهی به معلولان موفق شوند. نظم ده با اشاره به تفاهم نامهای که میان سازمان بهزیستی و وزارت کشور منعقد شده است افزود: بر اساس این تفاهمنامه مقرر شده در سطح روستاهای کشور به افراد واجد شرایط از جمله معلولین با همکاری و هماهنگی دستگاههای اجرایی امکانات مناسبی داده شود.
بر اساس گفتههای معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استانداران، فرمانداران، بخشداران و دهداران در سطح کشور از اختیارات ویژهای برخوردارند و چنانچه با هماهنگی وزارت کشور از اختیاراتشان برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده توسط نهادهای خدماتی بهرهگیری کنند میتوان انتظار داشت که بدون بوجود آمدن مشکلات جدی گروه هدف سازمان بهزیستی از امکانات بیشتری بهرهمند شوند.
وی که در افتتاح نخستین مرکز توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) با رویکرد چند بخشی در شهرستان شیروان و چرداول از استان ایلام شرکت کرده بود نا هماهنگیهای بوجود آمده را مهمترین مشکل در خدمترسانی به روستائیان اعلام کرد و گفت: گاهی تفاهم نامههایی در سطح کلان میان مسئولان به انجام میرسد امادرسطح دستگاههای اجرایی در مراتب بعدی شاهد ناهماهنگیهای بوجود آمده هستیم.
نظمده با اشاره به تفاهمنامه منعقد شده میان سازمان بهزیستی و وزارت کشور گفت: سازمان بهزیستی منابع زیادی دارد و چنانچه این منابع با سایر منابع وزارت کشور تجمیع شود میتوانیم شاهد خدمات رسانی در سطح مطلوبتری باشیم.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور افزود: نقش استانداران، فرمانداران، بخشداران و دهداران در کشور انکار ناپذیر است چنانچه این گروه از مسئولین با همکاری وزارت کشور سعی در بسط خدمات بهزیستی و برداشتن موانع کاری برای انجام این دسته خدمات داشته باشند روستائیان میتوانند در انتظار شرایط بهتری باشند.