برخی نیز کاهش اخیر نرخ دلار را کاذب قلمداد میکنند و با توجه به نرخ 2هزارو 500تومانی دلار در بودجه بازنده اصلی نوسان نرخ ارز را دارندگان دلارهای خانگی میدانند که تحتتأثیر جو روانی حاکم بر بازار به فروش دلار روی آوردهاند. اما وجه مشترک همه فعالان اقتصادی این است که همگی ضرورت حفظ ارزش پول ملی، تثبیت و نه کاهش نرخ ارز را هدف اصلی دخالت دولت در بازار ارز قلمداد میکنند.
پرهیز از کار تبلیغاتی
رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی با اشاره به موضعگیری اخیر رئیسکل بانک مرکزی در مورد نرخ دلار به خبرنگار ما گفت: تاکنون دیدگاههای مدیریت قبلی بانک مرکزی در زمینه نرخ ارز و طلا خود یکی از عوامل نوسان قیمتها در بازار بود که باید از آن پند بگیریم، چرا که سیاستهای پولی و ارزی موضوعی نیست که بتوان در نشستهای مطبوعاتی آن را اعلام کرد. بهتر است تصمیمگیریها در فضای کارشناسی خاص صورت گرفته و از هر نوع کار تبلیغاتی در زمینه نرخ ارز پرهیز شود تا مردم و فعالان اقتصادی نتایج این اقدامات را در بازار حس کنند. مجیدرضا حریری افزود: در نشست اخیر فعالان بخش خصوصی با رئیسکل بانک مرکزی، اصلا کاهش نرخ ارز مورد درخواست آنها نبود بلکه فعالان این بخش خواستار تثبیت نرخ ارز بودند.
تثبیت، نه کاهش نرخ ارز
یک عضو دیگر اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه وقتی ارزش پول ملی کشور دارای حاشیه حباب باشد هرگونه حرکتی در بازار ارز باعث نوسان قیمتها خواهد شد، به خبرنگار ما گفت: شرایط آرام حاکم بر کشور بعد از انتخابات موجب افزایش عرضه دلارهای خانگی به بازار شد و از سوی دیگر کاهش تقاضا در بازار این روند را تشدید کرد، این در حالی است که چنین نوسانات و تزلزلی در ارزش پول ملی به هیچ وجه برای اقتصاد کشور بهویژه بخش تولید خوشایند نیست.محمدرضا بهرامن با بیان اینکه رئیسکل بانک مرکزی با توجه به نگرانیهای بخش تولید و زمزمههای حضور فعالان اقتصادی در بازارهای جهانی، کف نرخ ارز را 2هزار و 900تومان اعلام کرده است، افزود: باید ثبات ارزش پول ملی حفظ شود تا تولیدکنندگان دلگرم شوند.