همشهری آنلاین: در آخرین روزهای پایانی مهلت قانونی رئیس جمهور برای معرفی گزینه وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی، جعفر توفیقی که محتمل ترین گزینه برای معرفی بود از نشستن بر صندلی وزارت، باز ماند.

مهر نوشت: از زمانی که جعفر توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم توسط رئیس جمهور معرفی می شد بیم آن می رفت که وی برای گزینه وزارت هم به مجلس معرفی شود، وی بارها در جمع خبرنگاران حاضر شد و مدام تاکید بر معرفی خود به مجلس داشت.

تا دو هفته آینده مهلت قانونی روحانی رئیس جمهور برای معرفی گزینه های سه وزارتخانه آموزش و پرورش، ورزش و جوانان همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پایان می رسید تا اینکه شب گذشته اعلام شد رضا فرجی دانا به جای توفیقی به مجلس معرفی می شود.

این گمانه زنی پیش از این نیز وجود داشت که فرجی دانا در واپسین لحظات به جای توفیقی به مجلس برای کسب تصدی وزارت علوم معرفی شود.

در همین باره سعدالله نصیری قیداری - معاون پارلمانی وزارت علوم که این روزها تلاشهای بسیاری برای کسب رای مثبت از توفیقی در مجلس انجام داده بود، درباره این تصمیم گیری توسط رئیس جمهور به برخی موارد اشاره کرد.

وی با بیان اینکه وقتی فردی به عنوان سرپرست منصوب می شود حتماً به معنای معرفی وی به مجلس نیست، اظهار داشت: با این حال برداشت این بود که توفیقی به عنوان گزینه نهایی هم معرفی می شود و این برداشت را اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، حجت الاسلام مجید انصاری - معاون پارلمانی نهاد ریاست جمهوری و بنده به عنوان معاون پارلمانی وزارت علوم در ذهن خود داشتیم.

نصیری قیداری با اشاره به برداشتی که اکثریت از معرفی توفیقی به مجلس داشتند، گفت: با سخت کوشیهایی که توفیقی داشت برداشت همه این بود که وی به مجلس هم معرفی می شود، ولی سرپرست، سرپرست است و به معنای گزینه نهایی نیست همانطور که وزارت علوم در گذشته هم چندین سرپرست داشت اما به مجلس معرفی نشدند، به عنوان مثال در زمان استعفای معین، میلی منفرد به عنوان سرپرست معرفی شد اما در نهایت توفیقی بر کرسی وزارت علوم نشست.

معاون پارلمانی وزارت علوم تاکید کرد: به هر حال رئیس جمهور به این جمع بندی می رسد که فرد دیگری را معرفی کند و این اختیار را دارد؛ ما هم دلائل وی را برای این اقدام نمی دانیم.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چه زمان سرپرست وزارت علوم به این نتیجه رسید که معرفی نمی شود، گفت: کسی به ما اعلام نکرده بود فرد دیگری به جای توفیقی به مجلس معرفی می شود ولی ما در روزهای آخر به این برداشت رسیده بودیم که احتمال اینکه توفیقی معرفی نشود وجود دارد و دیشب هم اعلام شد توفیقی گزینه نهایی نیست.

نصیری قیداری در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است سخنرانی توفیقی در خرداد 88 یکی از اصلی ترین دلائل رئیس جمهور برای عدم معرفی وی به مجلس باشد تا توفیقی هم به سرنوشتی مشابه میلی منفرد در جلسه رای گیری دچار نشود، اظهار داشت: من پاسخی برای این سوال شما ندارم، این مواضع روزهای اول در مجلس بود اما مدتی بعد که توفیقی در مجلس حاضر شد و درباره سخنرانی خود روشنگری کرد و از سوابق کاری، مبارزاتی و عملکرد چهل ساله خود اعلام کرد، تعداد قابل توجهی از نمایندگان درباره سخنرانی توفیقی که پیش از سخنرانی مقام معظم رهبری بود و هنوز بحث فتنه مطرح نشده بود، قانع شدند.

وی ادامه داد: به هر حال شاید این گونه از دلائل هم تاثیر گذار بوده و ما نمی توانیم آنچه را در ذهن رئیس جمهور می گذرد، بخوانیم.

معاون پارلمانی وزارت علوم در پاسخ به این سوال که آیا به عنوان معاون پارلمانی وزارت علوم برای گزینه بعدی هم تلاش خواهد کرد که رای بیاورد، گفت: وظیفه قانونی ما این است که وقتی رئیس جمهور به یک گزینه می رسد، آن فرد را به نمایندگان معرفی و تلاش کنیم رای بیاورد.

وی خاطرنشان کرد: بنده به عنوان معاون پارلمانی وظیفه دارم اطلاعات دقیق مجلس و گزینه نهایی را میان خانه ملت و وزارت علوم منتقل کنم.

منبع: همشهری آنلاین