به گزارش فارس به نقل از نیویورک تایمز، این اظهارات اسنودن پس از آن صورت می گیرد که دیک چنی معاون اول بوش رییس جمهور سابق آمریکا ضمن دفاع از فعالیت های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا اسنودن را یک خائن توصیف کرد.
به دنبال افشای شنود مکالمات تلفنی رهبران و میلیون ها نفر از مردم فرانسه، آلمان، اسپانیا و دیگر متحدان این کشور، خشم و نفرت از سیاست های خودسرانه واشنگتن و نقض حریم شخصی و حاکمیت دولت های مختلف در سراسر جهان توسط دولت اوباما تشدید شده است.
موضع گیری اسنودن در این زمینه از سوی هانس کریستین اشتروبل در برلین اعلام شد. وی که یکی از اعضای حزب سبز و نماینده پارلمان آلمان است، همراه با دو نفر دیگر موفق شد روز پنجشنبه به مدت سه ساعت در محلی اعلام نشده در حاشیه مسکو با ادوارد اسنودن ملاقات و نامه او را دریافت کند.
هدف آقای اشتروبل از سفر به آلمان پی بردن به این مساله بود که آیا وی میتواند و تمایل دارد در برابر کمیته تحقیق پارلمان آلمان در مورد شنودهای آژانس امنیت ملی آمریکا شهادت دهد. البته بعید به نظر می رسد که اسنودن بتواند به این منظور به آلمان مسافرت کند. زیرا در این صورت احتمال استرداد او به آمریکا وجود دارد.
اسنودن 30 ساله در نامه خود همچنین خواستار بخشش دولت آمریکا شده و علت افشاگریهای خود را نقض نظام مند قانون توسط دولت آمریکا و وظیفه اخلاقی خود برای اقدام در برابر این قانون شکنی ها دانسته است.
در بخشی از نامه اسنودن آمده است: " دولت من کماکان اختلاف نظر را عیب میداند و به دنبال جرم قلمداد کردن اظهار نظرهای سیاسی با وارد آوردن اتهامات جنایی است تا جایی برای دفاع باقی نماند. اما بخواهیم صادقانه سخن بگوییم این اقدامات جانیت نیست و من ایمان دارم که با حمایت جامعه بین المللی، دولت آمریکا این رفتار مضر را کنار خواهد گذاشت.