همشهریآنلاین: پیشنهاد حذف تبصره های الحاقی لایحه اصلاحیه قانون بودجه ۹۲ در حالی به تصویب مجلس رسید که در اثر آن بررسی پیشنهاد حذف ۳۰ درصد یارانه بگیران در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در سال ۹۲ نیز منتفی شد.

در ادامه بررسی لایحه اصلاحیه قانون بودجه 92 نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه پیشنهاد حذف همه تبصره های الحاقی را در صحن علنی مطرح کرد.

به گزارش مهر، وی با اشاره به پرداخت یارانه ها از سوی دولت نیز عنوان کرد کشور ما 75 میلیون نفر جمعیت دارد که بر اساس اخبار موجود 5 میلیون نفر از دریافت یارانه انصراف داده اند ولی در شرایط فعلی دولت به 77 میلیون نفر یارانه می دهد بنابراین به دولت اجازه دهیم که این 7 میلیون را حذف کند.

وی عنوان کرد: نباید یارانه ها از درآمد نیروهای مسلح و کارمندان پرداخت شود.

با طرح این پیشنهاد علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: نمایندگان به جای طرح این پیشنهادات اجازه دهند که از الحاقی ها بگذریم چون چند هفته آینده باید بودجه سال آینده را بررسی کنیم.

وی افزود: دولت برای اصلاح چند مورد لایحه اصلاحیه را به مجلس آورد بنابراین باید حداقل اصلاحات متناسب با شرایط فعلی را اعمال کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بررسی لایحه اصلاح بودجه را هر چه سریعتر تمام نکنیم ممکن است در چند هفته آینده به قانون بودجه سال 93 چسبیده و با آن همراه شود، سعی کنیم اصلاحیه های حداقلی داشته باشیم تا از آن رد شویم.

لاریجانی گفت: اگر موافق هستید اعلام کنید که الحاقیه ها را مطرح نکنیم اما اگر اصرار دارید این بدان معنی است که برای تمام الحاقیه ها وقت بگذاریم، ما نمی خواهیم همه مشکلات را در اصلاحیه برطرف کنیم خود دولت هم چنین چیزی نمی خواهد، ما هم نمی خواهیم وقت مجلس صرف این کار شود.

رئیس مجلس خاطر نشان کرد: بنای ما این بود که با اصلاحیه اندک بودجه 92 تصویب شده و دولت هم در 15 آذر موظف است بودجه سال آینده را ارائه دهد آن وقت، وقت کافی برای بررسی این بودجه وجود دارد.

در ادامه سید محمد حسین میرمحمدی نماینده مردم اصفهان در مخالفت با این پیشنهاد، عنوان کرد: قوانینی که در مجلس تصویب می شود ممکن است مشکلاتی داشته و از جامعیت و کاملیت کافی برخوردار نباشد و در مورد قانون بودجه هم ممکن است این مشکل بیشتر به چشم بخورد.

وی افزود: وقتی لایحه ای از سوی دولت برای اصلاح وارد مجلس می شود قطعا مجددا مورد بازنگری نمایندگان قرار گرفته و اشکالاتی که در آن مطرح است بررسی می شود، اما تبصره های الحاقی چندان به حجم بودجه اضافه نمی کند و فقط ابهامات را رفع می‌کند و اگر تمام تبصره‌های الحاقی را حذف کنیم حتی حذف 30 درصد مردم از دریافت یارانه نیز که دولت و مجلس در آن نظر دارند نیز حذف خواهد شد.

در ادامه عوض حیدرپور در موافقت با این پیشنهاد، عنوان کرد: اگر بنا باشد تبصره ها و بعد از آن الحاقیه ها را یک به یک بررسی کنیم وقت مجلس گرفته می شود در حالیکه زمان زیادی به بررسی بودجه سال آینده باقی نمانده است پس بهتر است با توجه به کمبود وقت، الحاقیه ها را حذف کرده تا به کارهای ضروری تر بپردازیم.

محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور به نمایندگی از دولت، گفت: با توجه به عملکرد پنج دوازدهم و شش دوازدهم که نشانگر عدم تحقق منابع پیش بینی شده در قانون بودجه 92 بود برای ایجاد انضباط مالی، لایحه اصلاحیه را تقدیم مجلس کردیم.

وی افزود: در این اقدام دو نکته برای ما مهم بود، نخست مکانیزم تخصیص بود که البته درباره موضوعات عمرانی آن طور که نظر دولت بود این مسئله تحقق پیدا نکرد و دوم افزایش یک منبع جدید از 6 درصد بود تا طرح هایی که نمایندگان خواهان انجام آن بودند را با اولویت به انجام رسانیم که البته نمایندگان تشخیص دادند این منبع در اختیار دولت به این شیوه قرار نگیرد اما اگر این دو خواسته تامین می شد ما لایحه اصلاحیه را به مجلس نمی دادیم.

نوبخت تصریح کرد: ماه آینده لایحه بودجه 93 را تقدیم مجلس خواهیم کرد، بنده قول می دهم پیشنهاداتی که نمایندگان درباره الحاقی ها دارند را به من داده تا در بودجه 93 آن را اعمال کنیم. مجلس هم وقت خواهد داشت تا همه آنها را بررسی کند.

این پیشنهاد به رای نمایندگان گذاشته شد که با 125 رای موافق، 51 رای مخالف و 6 رای ممتنع از 211 نماینده حاضر در جلسه تصویب شد.

 

منبع: همشهری آنلاین