تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۴

همشهری آنلاین: این عکس کسوف کامل خورشیدی ۳ نوامبر ۲۰۱۳ را از ارتفاع ۱۳۵۰۰ متری بر فراز اقیانوس اطلس از پنجره یک جت فالکون دوسو ۱۲ نفره ۹۰۰B که از برمودا به پرواز درآمده بود، نشان می‌دهد.

برای اولین بار از هواپیما برای دنبال کردن یک کسوف با مدتی بسیار کوتاه استفاده شد که در به طور عمودی مسیر کسوف را قطع می‌کرد.

با وجود هواپیمایی که با سرعت 800 کیلومتر در ساعت پرواز می‌کرد و سایه کسوف که با سرعتی حدود 13000 کیلومتر در ساعت به روی زمین می‌افتاد، باید در دقیقا در لحظه‌ای معین در یک نقطه جغرافیایی بر فراز اقیانوس اطلس این عکس گرفته می‌شد. این تنها برای دومین بار بود که پروازی برای دنبال کردن کسوفی با چنین مدت کوتاهی با موفقیت به انجام رسیده بود.

کسوف کامل کوتاه‌تر از حد معمول سال 2013 از نوع کسوف‌های "هیبرید" شمرده می‌شود، به این معنا که در بخشی از مسیر باریک آن بر روی کره زمین ( که در این این مورد بخش بسیار کوتاهی در انتهای غربی مسیرش در جنوب برمودا بود) به صورت "حلقه‌ای" بود.

مسیر این کسوف کامل از اقیانوس اطلس می‌گذشت، به آفریقای استوایی می‌رسید، و در کنیا/اتیوپی/سومالی هنگام غروب به وقت محلی پایان می‌‌یافت.

در انتهای این مسیر مدت زمان این کسوف 15 تا 10 ثانیه بود یا کمتر بود. و حداکثر زمان این کسوف در اقیانوس اطلس در غرب گابن 99 ثانیه بود که باز هم از اکثریت کسوف‌های کامل کوتاه‌تر است.

منبع: همشهری آنلاین