به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، به نقل از "آلساندرو گارو" از شرکت مشاوره توسعه بازاریابی پرو، تا پایان سال 2013 بیش از 1.5 میلیون گردشگر خارجی تنها با هدف "توریسم گاسترونومی" یا گردشگری خوراک و غذا، به این کشور سفر کردهاند. این رقم برابر با 40 درصد از کل 3.1 میلیون گردشگران خارجی است که هرسال، به این کشور سفر میکنند.
طبق همین گزارش، گردشگران غذا و خوراک روزانه، به طور میانگین 130 دلار امریکا برای صرف غذا در رستورانهای برتر پرو هزینه میکنند.
"نیکلا استاکیف" سرآشپز شاغل در پرو در بررسیهای انجام شده توسط شرکت ال کومیریکو میگوید: تا شش سال پیش تنها 7 درصد از گردشگران خارجی که به پرو میآمدند، با غذاهای محلی آشنایی داشتند و گردشگری خوراک و غذا آنان را به پرو کشانده بود اما اکنون موفقیت بزرگی است که با همکاری صنعت گردشگری و رستورانهای کشور درسالهای اخیر تلاشهای گستردهای برای آشنا کردن خارجیها با میراث غنی و متنوع پخت انواع خوراک وخوردنی در پرو نتیجه داده است.
به گفته استاکیف بیشتر گردشگرانی که با هدف آشنایی با سنتهای خوراک و آشپزی به پرو میآیند، از کشورهای آسیایی هستند و 35 درصد بقیه نیز از بازارگردشگران ژاپنی با روحیه اپیکوریستی خاص ژاپنی است. گردشگران چینی نیز با 25 درصد سهم بالایی دارند. بقیه توریستها نیز شامل گردشگران مکزیکی، آرژانتینی و آلمانی هستند که در قالب تورهای گردشگری به این کشور میآیند.
به گفته ناظران صنعت گردشگری پرو این نوع گردشگری به ویژه از آن رو اهمیت دارد که در فصلهایی که گردشگری و طبیعتگردی رونق ندارد، این نوع توریسم تا حد زیادی کاهش تعداد گردشگران را دربخشهای دیگر جبران میکند زیرا خوردنیهای محبوب و سنتی پرو در همه فصلها قابل تهیه است.