به گزارش مهر، دکترسیدابوالحسن شاهزاده فاضلی، با اشاره به آسیبهای ذخایر ژنتیکی کشور ناشی از کم توجهی به نژادهای بومی یا آمیخته گریهای بین نژادی افزود: با وجود اینکه ایران از لحاظ تنوع ژنتیکی دامی از جمله کشورهای کم نظیر جهان است ولی متاسفانه این سرمایه عظیم در معرض تهدید جدی بوده و از نظر بسیاری از متخصصان بعضی از نژادهای بومی در حال انقراض و یا در شرایط بحرانی ارزیابی میشوند.
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، ادامه داد: با وجود تغییرات شدید اقلیمی و تهدید جدی کشور در زمینه گسترش بیابانها و خشکیها و کاهش منابع آبی و همچنین شیوع بیماریهای نو پدید دامی، نگهداری و پرورش نژادهای بومی دامهای سازگار و مقاوم مهمترین روش حفظ امنیت غذایی در کشور است.
فاضلی با اشاره به ارزش غذایی و درمانی فرآوردههای شتر خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه شتر از حیوانات بومی با قدمت چندین هزار ساله کشور بوده و طبق گزارشهای سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی (فائو) نژاد دوکوهانه شتر در ایران اهلی شده است اما جمعیت این گونه به کمتر از 150 نفر تقلیل پیدا کرده است و کاملا در معرض انقراض است.
وی از اقدام این مرکز در زمینه جلوگیری از خطر انقراض شتر دوکوهانه ایران خبر داد و یادآور شد: در سطح جهان اقدام به ثبت مجموعه سلولهای فیبروبلاستی از جمعیت شتر دو کوهانه کردیم.
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با تاکید بر اینکه این مجموعه سلولی میتواند زمینه ساز توجه بیشتر برای حفظ این گونه با ارزش به عنوان یکی از ارزشمندترین گنجینه تنوع زیستی شود، اضافه کرد: با اجرای این پروژه ملی علاوه بر ارزش آن در حفظ ذخایر ژنتیکی و جلوگیری از انقراض شتر دو کوهانه به عنوان منبعی سهل الوصول و آماده برای تحقیقات ژنتیک، اصلاح نژاد و همانند سازی در اختیار محققان قرار میدهد.