گروه سیاسی: حمله تروریست‌های یمنی به یکی از دیپلمات‌های کشورمان منجر به شهادت او شد.

به گفته شاهدان عینی، شهید ابوالقاسم اسدی توسط یک گروه تروریستی مورد حمله قرار گرفت و این گروه درصدد ربایش او بود که با مقاومت وی روبه‌رو شد و اقدام به شلیک 4 گلوله به سمت ایشان کرد که در ناحیه قفسه سینه بیشترین جراحات به وی وارد شد. این دیپلمات مجروح ایرانی بلافاصله به بیمارستان مدرن آلمانی در صنعا منتقل شد اما 3 ساعت عملیات نجات با موفقیت همراه نبود تا درنهایت وی به شهادت برسد. اگرچه هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حادثه را برعهده نگرفته، روزنامه الحیات نوشته که احتمالا این سوء‌قصد از جانب گروهک تروریستی القاعده انجام شده است.

القاعده یمن خطرناک‌ترین شاخه القاعده است که در 15سال اخیر اقدام به ربودن صدها نفر از اتباع خارجی در این کشور کرده است. ابوالقاسم اسدی، دیپلمات 57ساله که در صنعا به شهادت رسید، دومین دیپلمات ایرانی است که در این کشور مورد تهاجم گروه‌های تروریستی واقع می‌شود. تیرماه امسال نیز نوراحمد نیکبخت، یکی از کارمندان سفارت ایران در پایتخت یمن درحالی‌که عازم منطقه‌ای دیپلماتیک در جنوب صنعا بود، توسط مردان مسلح ربوده و به مکان نامعلومی منتقل شد. از آن زمان تا‌کنون اطلاعی از وضعیت این دیپلمات ایرانی در دست نیست. با این حال خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع یمنی از احتمال دست داشتن القاعده در ربایش دیپلمات ایرانی خبر داده است.

انتشار اسناد

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان دیروز در واکنش به این اقدام تروریست‌های یمنی با معرفی «عناصر تندروی تکفیری که بویی از پیام راستین پیامبر رحمت نبرده‌اند» به‌عنوان عوامل این ترور، در صفحه فیس‌بوکش نوشت: اسناد متقن نقش خطرناک گروه‌های تروریستی و تکفیری در جنایات‌شان در عراق ، یمن، لبنان، سوریه و... را در اختیار نهادهای جهانی قرار خواهیم داد. امیر عبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان نیز ضمن محکومیت این اقدام تروریستی اعلام کرد که هیأتی از وزارت امور خارجه برای بررسی ابعاد این حادثه تروریستی عازم صنعا می‌شود.

همچنین مرضیه افخم، سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان این اقدام تروریستی را به‌شدت محکوم کرد و وزارت امور خارجه نیز با انتشار بیانیه‌ای اقدام تروریستی گروه‌های تکفیری در به شهادت رساندن ابوالقاسم اسدی دیپلمات ایرانی در یمن را محکوم و تأکید کرد که از همه ظرفیت‌های سیاسی و حقوقی خود در جهت پیگیری جدی این موضوع با مقامات دولت یمن و تعقیب، محاکمه و مجازات سریع عاملان این اقدام ضد‌بشری استفاده خواهد کرد.

حادثه لبنان

2‌ماه پیش نیز وقوع 2 انفجار تروریستی در مقابل سفارت کشورمان در لبنان منجر به شهادت 25 نفر ازجمله حجت‌الاسلام ابراهیم انصاری، رایزن فرهنگی کشورمان در این کشور شده بود؛ در همان زمان گردان‌های «عبدالله عزام» شاخه القاعده در لبنان با صدور بیانیه‌ای مسئولیت انفجارهای بیروت را برعهده گرفتند، با دستگیرشدن ماجد الماجد، رهبر گردان عبدالله عزام انتظار می‌رفت تا به‌زودی ابعاد بیشتری از نقش تکفیری‌های عربستان در این انفجارها آشکار شود که با مرگ مشکوک وی در زندان، این انتظار نیز به نتیجه‌ای نرسید.

کشورهای ناامن

سال گذشته نیز 7کارمند هلال احمر ایران‌ که برای کمک به آسیب‌دیدگان حوادث لیبی به این کشور سفر کرده بودند به‌مدت چند‌ماه توسط گروه‌های تکفیری گروگان گرفته شدند. همزمان 48 زائر ایرانی در سوریه، دستگیر شدند که درنهایت نیز با مشخص‌شدن عدم‌ارتباط آنها با دولت ایران از سوی تروریست‌های سوریه آزاد شدند. عراق نیز در سال‌های گذشته همواره کشوری ناامن برای دیپلمات‌های ایرانی و حتی کارگران شرکت‌های خصوصی و دولتی ایرانی بوده است.

با این حال شمار این اقدامات تروریستی با خروج نیروهای آمریکایی از این کشور و کاهش نفوذ تکفیری‌ها تا حد زیادی کاهش یافته است. در یک مورد جلال شرفی، دبیر دوم سفارت ایران در عراق از بهمن‌ماه85 تا فروردین86 در این کشور به گروگان گرفته شده بود. همچنین 5دیپلمات ایرانی از 21دی‌ماه سال 1385 تا 18تیر سال88 توسط اشغالگران آمریکایی در اربیل عراق ربوده شده بودند.

همچنین سال89 حشمت‌الله عطارزاده، دیپلمات ایرانی که حدود 16‌ماه در اسارت یک گروه آدم‌ربا در پاکستان قرار داشت، توسط نیروهای امنیتی ایران آزاد شد. پاکستان در سال‌های گذشته به محلی امن برای فعالیت گروه‌های تروریستی و تکفیری بدل شده است. تیرماه امسال نیز در یک اقدام سازماندهی‌شده عده‌ای در افغانستان قصد داشتند کنسولگری ایران در هرات را به آتش بکشند که با مقاومت نیروهای امنیتی مواجه شدند. این البته غیر از کشتار دیپلمات‌های ایرانی در مزار شریف است که در سال77 رخ داد و در آن 10دیپلمات به شهادت رسیدند.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

  • لبنان| بیروت:

انفجار تروریستی 28 آبان 92 منجر به شهادت رایزن فرهنگی ایران و 25 نفر دیگر ازجمله همسر یکی از دیپلمات ها شد.

  • یمن | صنعا :

علاوه بر دیپلماتی که روز شنبه شهید شد یکی از دیپلمات‌های کشورمان هم مدتی است در این شهر ربوده شده است.

  • لیبی| بنغازی:

7 نفر از اعضای جمعیت هلال احمر ایران در این شهر ربوده شدند . نهایتااین افراد سالم به کشور برگشتند.

منبع: همشهری آنلاین