به گزارش مهر، تصور کنید وقتی از آپارتمان خود خارج میشوید وارد راهرویی آفتابی شوید که گیاهان متنوعی در آن روییدهاند. در مسیر خود به سوی محل کار، از شالیزار و باغهای یک عمارت شیشهای بگذرید که نه تنها خودش گرم و خنک میشود بلکه آب باران را میگیرد و زبالههای داخلی را به عنوان غذایی برای گیاه بازیافت میکند.
این طرح تخیلی فیلمهای سینمایی آیندهنگرانه نیست بلکه طرح یک طراح بلژیکی به نام "وینسنت کالبوت" برای یک مزرعه شهری 132 طبقه است.
وی معتقد است طرح او پاسخی برای آینده سالمتر حدود 6 میلیارد نفری که قرار است تا سال 2050 ساکن شهرها باشند.
این طراح 36 ساله میگوید با روند کاهش منابع غذا، آب و انرژی که اکنون شاهد آن هستیم، شهرهای آینده باید "اورگانیسمهای زنده" خودکفا باشند.
وی افزود: این شهر فردا، متراکم، سبز و به هم مرتبط خواهد بود. هدف این است که کشاورزی و طبیعت به هسته شهری بازگردد و هر ساختمان خودکفا و یک مینی نیروگاه باشد.
راه حل کالبوت، "سنجاقک" است- طرحی برای مزارع عمودی برج دوقلو عظیم بر روی جزیره روزولت نیویورک.
این دو برج هر یک دارای یک بال شیشه و فولاد میشود از این رو این عمارت شبیه سنجاقک به نظر میرسد و به این نام خوانده میشود.
در ساختار پیشنویس این برج، مناطقی برای تولید گوشت، لبنیات و تخم مرغ، باغ میوه، مرتع و شالیزار در کنار ادارات، آپارتمانهای مسکونی، باغها و فضاهای تفریحی عمومی در نظر گرفته شده است.
انرژی مورد نیاز برای این برجها از خورشید و باد تامین میشود. هوای داغ بین بالهای ساختمان به دام افتاده تا گرمای لازم برای زمستان را تامین کند. از سوی دیگر در تابستانها هوای خنک از طریق تهویه طبیعی و تعرق گیاهان به دست میآید.
گیاهان بر روی سطح خارجی این برج رشد میکنند تا آب باران را تصفیه کنند. سپس این آب با ضایعات مایع برج که به طور آلی تصفیه شده ترکیب و از آن به عنوان کود استفاده میشود.
در پایه این برج غولآسا یک بازار شناور بر روی رودخانه "ایست ریور" راهاندازی میشود تا ساکنان برج محصولات ارگانیک خود را بفروشند.
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۱
همشهری آنلاین: یک طراح بلژیکی طرحی را برای شهرهای آینده ارائه کرده است که بر اساس آن شهروندان میتوانند تمامی نیازهای خود را در زمینه غذا و انرژی در آپارتمانهایشان تامین کنند.
منبع: همشهری آنلاین