ایسنا نوشت: محمد کشتیآرای اظهار کرد: حداقل عیار طلای ایران 18 است و عرضهی طلا با عیار کمتر از 18 ممنوع بوده و تخلف به حساب میآید.
وی ادامه داد: فعالیت خارج از این ضوابط غیرقانونی بوده و سازمان استاندارد به شدت با آن برخورد خواهد کرد.
رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر خاطرنشان کرد: تنها در شرایطی که سفارشدهنده مصنوعات طلا در کشور دیگری باشد و از سوی تولیدکننده به آن کشور طلا صادر شود، اجازه ساخت وجود دارد.
کشتیآرای افزود: در صنف طلا و جواهر واحدهای بدون پروانه کسب فعالیت میکنند، به طوری که در سطح تهران 2600 واحد صنفی مجاز و 1400 واحد در حال دریافت جواز صنفی هستند.
وی تاکید کرد: از طریق کلانتری، بازرسان اتحادیه و شورای اصناف به واحدهای بدون جواز کسب اخطار میدهند و واحدها تا 15 روز مهلت دارند برای دریافت جواز به اتحادیه مراجعه کنند.
رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر بیان کرد: به واحدهای اجارهای جواز کسب داده نمیشود، زیرا در مدت اجاره امکان تخلف وجود دارد و برای پوشش تخلف مکان خود را تغییر میدهند.
کشتیآرای خاطرنشان کرد: در صنوف دیگر صدور جواز کسب برای مستأجران امکانپذیر است، اما صنف طلا و جواهر به دلیل ارتباط نزدیک به سرمایهی مردم و کشور و حساسیت فعالیت طلا صدور جواز کسب برای مستأجران وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، پیش از این رییس هیات تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر با اشاره به اینکه رایزنیها برای تولید و عرضه مصنوعات طلا با عیارهای مختلف همچنان ادامه دارد گفته بود که در صورت عرضه مصنوعات طلا با عیار 14 تولید کشور در این حوزه دست کم 20 درصد افزایش می یابد.
عبادالله محمدولی با بیان اینکه براساس تفاهم نامهای که با سازمان استاندارد داریم سه نفر از کارشناسان درحال بررسی موضوع تدوین استانداردهای طلا بر اساس عیارهای مختلف هستند گفت: بد نیست بدانیم بزرگترین برند دنیا در حوزه مصنوعات طلا یکی از مصنوعات شاخص خود را با عیار هشت تولید می کرده است. بنابراین نباید بگوییم که در کشور ما عیار طلا باید فقط 18 باشد و می توان همچون کشورهای دیگر طلا با عیارهای مختلف تولید و روانه بازار کرد.